TANRI || J.L Armentrout || YORUM

21 Mar 2013




TANRI || Jennifer L. Armentrout
Lanet olsun! Kitabı dün akşam bitirmeme rağmen hâlâ Seth'in karşımda olmasını ve kıçına kıçına tekme atma isteğimi bastıramıyorum (!) Elime geçirmek ve onun Alex'i inlettiği gibi inletene kadar tekmelemek istiyorum.
Gerçekten delirdim. Bu nasıl bir kitaptı yâhu? Yazıyorlar böyle sonları , nasıl olsa okur bekliyor. Şu yazarlar kitaparını böyle bitirince onları bir kaşık suda boğmak istiyorum. Nasıl bekleyeceğim ben Apolyon'u şimdi? Bilseydim devamı çıkana kadar okumazdım ya. Şimdi bu kadar sinirlenmenin üzerine birde devam kitabı çıkana kadar meraktan çatlarım.

Aynen buradaki gibi odaya girdiğinde,
yumruğu çakıp dışarı uçtuğunu görmek isterdim.

Zira ben, en son Vampir Akademisi'nde Richelle'ın Son Fedakârlık kitabını okurken bu kadar hiddetlendiğimi hatılıyorum. Zaten kitabında bir köşesi -Rose'un Adrian'ı terk ettiği kısımda- kitabı duvara fırlattığım için eziktir.Aynısı Tanrı'ya da uyguladım ama o kadar sert olmadı o ayrı mevzu. Yine de kitabın yatağımın karşı tarafına uçtuğunu belirmek isterim.Uzun lafın kısası okurken başınıza ne gelecek, nasıl bir ruh hâlinde olacaksınız buradan anlayabilirsiniz.Hele birde Vampir Akademisi okuruysanız çok iyi anlarsınız. :))

Yani olacak şeymiydi şimdi bu? Bundan önce ki iki kitaptır ben böyle birini mi tutuyordum? Kâbus gibi..
Ya ben bun Seth'i nasıl oldu da Adrian'la aynı kefeye koyabildi?! Bu Adrian'ın tırnağındaki çöp olamaz.Seth'in ezik duruşunun altında nasıl bir güç avcısı varmış böyle hâlâ şoklardayım.İyi çarptı bu kitap beni. Bütün seri boyunca Aiden'i dışladım durdum. Kendimden utanasım geldi. Garibim ya nasıl da çırpındı Alex'i koruyacağım diye. Aiden'ın bu hâllerini gördükçe Seth'i parçalarına ayırma isteğim her sayfada daha bir arttı.Neyse. Seth'e olan öfkemi kelimelere sığdıramayacağım için direkt yoruma geçmek istiyorum.

Safkan'ı okuyanlarımız bilirler kitap ucra yerlerde gitti. Yani çok da sarsıcı değildi. Zinhâr Tanrı'nın yanında hiç değildi.Ama işte o da kendi çapında biraz çarptı.Vee , o malum sonuyla bizi Tanrı için meraklarda bıraktı.İşte bu yüzden Tanrı'ya başlarken çok dikkatli olun. Zira Tanrı sizi Apolloyon'a öyle bir hazırlayacak ki , kitap çıkana kadar o sonu aklınızdan çıkmayacak.Birde kitap daha yurt dışında çıkmadı. Düşünün artık.Her neyse.
Alex, bizim sevgili Melez'imiz Safkan'da;
 Meclis ve Furiler'in elinden Aiden ve Seth'in yardımıyla kurtulur.Aiden kızımızın arkasını toplar.Seth ise onu güvenli olduğunu düşündükleri akademiye geri götürür. Amma velakin Alex'in aklı hep Aiden'ıda kalır.Nasıl kalmasın yâhu? Adam bunun için tabuları yıktı resmen.Hem kendini riske attı hem de Alex'i korumak için kendi sınırlarını aştı.Eh, hâl böyle olunca Alex'de Aiden dönünceye kadar hop oturdu hop kalktı.Bir yandan da Seth'in derslerine konsantre olmaya çalıştı.

Adrian'mı Seth'le bir tuttum ya kafamı
kırsam yetmez.
Ve bu süreçte de Seth'in oyunlarına geldi. Seth efendi herkesi ayakta uyutmuş da haberimiz yok ya. Hele birde aralarındaki bağı kullanarak Alex'i bi'şeylere zorlaması beni delirtti.O kadar güvendik ettik ne iç hesapçıymış. Seth'in yaptıklarını öğrendiğimde kafamı sağa sola çarma isteği oluştu içimde. Zira bunca zaman bu çıkarcı herife inandım. Hayır, aslında Alex'in de bi' yerde dediği gibi; "Gerçek Seth içerlerde bir yerde." umuduna tutunmaya çalıştım fakat gitgide boşa kürek çektiğimi anladım.Adamın planı başından beri güç sahibi olmak ve Alex'i kullanmakmış.

Çok şükür Aiden'ın kitaptaki varlığıyla bir nebze de olsa kitaba katlanabildim. Yoksa sinir krizleri geçirip saç baş yolmaktan başka yapacağım bi'şey yoktu.Tabi birde şu var; kitabın sonu(!) O nasıl sondu yâhu? Yapmasınlar böyle şeyler... Sanırım 4. kitap çıkana kadar ben ölürüm.Off, off...


Bekle Allah bekle...
Kitabın sonuna geldiğimdeki halimi ifade dahi etmiyor.





MY RATING:
 
















8 yorum:

  1. Seth'e sen bi vurda bak bakalım noluyo -.-

    YanıtlaSil
  2. Vurucacağım işte. Alacağım elime kırbacı, vuracağım kıçına kıçına :D

    YanıtlaSil
  3. Bak bak sinirden mi vuruyorsun karşim sen emin misin :D Alt mesajı kötü olan şeyler söylüyorsun, itiraf et bak Seth'e yanıksın di mi? Biliyordumm! :D

    YanıtlaSil
  4. ADRIAN is love ! O kadar.

    Seth beni hayal kırıklığına uğrattı. Aiden'i tutacağım artık. Dermişim, sinirim geçince severim yine kız.

    YanıtlaSil
  5. Tanrı gerçekten muhteşemdi...Ben zaten Seth'e baştan beri gıcık olmuştum :D meraktan çatlıyorum ama ya bu elixir' i yayınlayacaklar mı yoksa direk apolyon a mı geçecekler bir bilgisi olan var mı? ayrıca elixir in yurt dışında e kitabı yayınlanmış ona nasıl ulaşabiliriz ?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Elixir için kesin bir bilgi verilmedi. Açıkcası ben de ne yapacaklar merak ediyorum. :D

    http://otakuandbookworm.blogspot.com/2013/03/elixir35-jennifer-l-armentrout-yorum.html

    Bu linkten Elixir yorumumu inceleyebilirsin ve altta ebook linki isteyen birine vermiştim, oradan da kitaba ulaşabilirsin.

    YanıtlaSil
  7. Seth'i Melezden beri hiç sevmiyordum. Bu yüzden seride ki hiç sevmediğim kitap açık ara Safkan'dır. Tanrıyı okuduktan sonra hem Aiden'e sevindim hem de Seth'in o sarı saçlarını tek tek yolup münasip bir yerine ekmek istedim.

    FOREVER AİDEN ST. DELPHİ! <3

    YanıtlaSil
  8. Ovv! Sen tam bir fan girl'sün. Ben de Adrian Ivashkov için böyleyim.Anlıyorum seni xD

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS