Sağdan Birinci Mezar | Darnydan Jones > Yorum

13 Nis 2013

SAĞDAN BİRİNCİ MEZAR || Darynda Jones

 Doğan Kitap her zamanki gibi farkını konuşturmuş söylemeden yoruma geçemeyeceğim. Hem çok güzel bir seriye el atmış-ne yazık ki ben geç başladım- hem de harika bir çeviri ve edisyonla, komik, eğlenceli, kahkahalarla okuyup mest olabileceğiniz bir kitap ortaya çıkarmış. 

Evet, bu kitabı okuyalı bir haftaya yakın oldu ama nedense yorum yapmayı unutmuşum. Bugün fark ettim ve yorum yapmaya karar verdim. Zira okunması gereken değişik bir fantastik kitap olduğunu düşünüyorum.
Başlarda ne yalan söyleyebilirim biraz polisiye gibi geldi.Ve ben de polisiye kitapları pek sevmediğimden ötürü kitabın ilerlemeyeceğini falan düşündüğüm yerler olmadı değil ama işte ön yargılı olmamak gerektiğini bir kere daha anlamış oldum.
Kitap ilerledikçe beklediğimden daha farklı bir kurgu olduğunu gördüm.Çünkü yazarımız fantastik, gizem ve polisiyeyi öyle güzel harmanlamış ki okurken çok etkilendim.Hatta fantastik bir olgunun böyle günümüz üzerinden gidilecek şekilde işlenmesi beni çok etkiledi.Bu yüzden fantastik sever misin? İşte bu kitap tam senlik !

Charley, yani sert kızımız daha doğrusu Ölüm Meleği'miz , güzeller güzeli dedektifimizin sabah karşı aldığı bir telefonla başlıyor herşey. Charley'e bir polis olan amcasından bir telefon gelir ve güzel dedektifimizden acilen olay mahalinde bitmesini ister. Ah, ama ah, öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, sevgili amcası uykusunun resmen içine etti. Zira kızmız tam da rüyalarında bile göremediği, görünmez aşığı ile fantazilerin en uç noktalarında gezmekteyken böyle bir telefon alınca dellendi. Nasıl dellenmesin yahu. Zaten faili meçhul sevgilisinin kim olabileceğini düşündüğü sıralarda işe çağırılıyor ! Her neyse.

Bu arada şunu itiraf etmezsem çatlarım. Konusunu ilk okuduğumda ve kitabın ilerleyişinde Reyes ve Charley arasında olanlarda Reyes'ı göremememiz bende öyle bir tepki oluşturdu ki, kendimi "Lütfen ama ! Sakın bana görünmez bir adamla aşk yaşadığını söylemeyin!" nidaları atarken buldum.
Ama tabii ki, büyük yanılgılar içerisindeydim. Zira Reyes'ı gördükten en azından Charley gördükten sonra adama resmen vuruldum.
Ve, gelelim Ölüm Meleği meselemize aslında kızmıza ölüm meleği denildiğine bakmayın Ölüm Meleği denilince elinde tırpanı, üzerinde siyah bir pelerinle birisi canlanmasın gözünüzde bizim kızın özelliği ölüleri görmek ! Evet , ölüler Charley'e göründükleri gibi onun sayesinde de diğer tarafa geçiş hakkı kazanıyorlar. Bütün mesele kızımızın bir kapı olması ve ölülere yol göstermesi tabi bu sırada da gizemli bir aşığı, cinayetler ve gizemleler dolu bir yaşamı olmasından ibaret.Ve bu hikâyemiz üç avukatın ardı ardına öldürülmesi , öldürüldükten sonra ise Charley'le irtibata geçip başlarına ne geldiğini, ne yapacaklarını anlamalarıyla devam ediyor..Kısacası okuyun  çok güzeldi. Tavsiye edilir.

My Rating:

Sağdan Birinci Mezar |Reyes Team
Sağdan Birinci Mezar



Sağdan Birinci Mezar |Fanbar
Sağdan Birinci Mezar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS