Tatlı Bela || Jamie McGUIRE > Yorum

18 Nis 2013



TATLI BELA || Jamie McGUIRE


Vihuuuuuuuuuuuu!!

İşte budur abi! Bu sene -şu ana kadar- okuduklarım arasındakilerden en iyi kitaplarda ikinci sırayı aldı. Bu yüzden kızlar dikkat kesilin , erkekler geri çekilin bence. Zira, eğer bir kurgusal karaktere aşık olma meyili olan biriyle çıkıyorsanız bu kitabı okuduğunda kendisinin yeni bir aşkı olacak !

Evet, Travis Maddox, nam-ı diğer , Kuduz İt kızların yeni gözdesi olmaya aday.Çünkü benim listemde oldu ve uzun bir sürede bu listede kalacak gibi duruyor. xD Okurken değil aşık olmak , gerçek olması için yalvaracak duruma geldim desem abartmam. Ama bunun gibi adamların Abby gibi salaklarla ne işi var anlamıyorum işte. Neyse, biz kitaba geçelim. xD

Tehlikeyi seviyor musun yoksa ,

Tekhlikeden korkuyor musun ? Kötü çocuklar yasak bölgen de mi ? Bir daha düşün ! Evet, bu kitabı oku ve bir daha düşün.Çünkü, Travis Maddox'u -bir kez- tanıdığınızda hiç bir kötü çocuk tehlikeli gelmeyecek, gelemeyecek.

Kitabımız, ana karakterimiz ve bildiğiniz iyi kız, inek öğrenci, tarzındaki -fakat sırlı bir geçmişe sahip- Abby Albernathy'nin bir gece arkadaşı Mare (America) ile bir sokak dövüşü izlemeye gitmesiyle başlıyor. Ve bir anda kendisini ringin sınırları içerisinde dövüşenlerden kıl payı uzaklıklarda buluveriyor. Tabi bu sırada da nam-ı diğer Kuduz İt'in dövüşüne tanıklık ediyor. Hem de ne tanıklık etmek !
Travis ise kendisine çok uzak tiplerde olan bu masum ama güzel kıza bir bakışta kancayı takıyor...
Sonrası mı? :D Travis'le aynı okulda olan Abby'nin hayatı bir anda allak bullak oluyor. Okulun en popüler ve tüm kızlarını sıraya dizmesi ile anılan çocuğu şimdi kancayı kendisine takmış durumda ! Kaçmalı mı ? Direnmeli mi ? Kabul etmeli mi? Travis'e göre cepte keklik olan bu kızımız bir lafıyla kendisini ve farkını adamımıza gösteriyor ama bu Travis'i durdurmak yerine daha da cezbediyor. Ve Travis'in tabiriyle, kendisi bu 'güvercin'in ellerinden kaymasına izin vermemekte kararlı bir halde Abby'nin kalbini çalmaya çalışıyor.

Peki iyi kız ve kötü çocuk bir arada olabilir mi dersiniz?Evet , olur. Eğer peşinizde ki böyle TATLI bir BELA ise gerçekten oluyor. Travis, Abby'ye aşık oluyor ve Abby'nin bu bela ama bir o kadarda tatlı adama karşı koyması gittikçe zorlaşınca eğlence başlıyor.Her ne kadar , geçmişinde çektikleri yüzünden Travis , kendisi için yasak bölge olsa da, kendini ona karşı koymaya zorladıkça aralarında herkesi hayretlere düşüren bir aşk gelişiyor. Neden mi ? Çünkü Travis sevgisine, aşkına sonuna kadar bağlı birisi de o yüzden. Okurken bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Öyle ki, birinin sizi böyle sevmesini isteyecek, hatta hatta tekrar tekrar okumak için kendinize engel olamayacaksınız.Kitabın öyle bir büyüsü var ki, sanırım okuduğum en iyi kitap(lardan) olmasını da buna borçlu. Zinhar, okurken akıcılığı sizi kaplayıp, sarıp , sarmalıyor. İlk başlarda Abby'den nefret edecek ve Travis'e aşık olacaksınız ama kitap ilerledikçe bu aşkınız daha fazla ne kadar artabilir siz bile inanmakta zorlanacaksınız..

İşte bu yüzden sıkı durun ve bunları bilerek başlayın bu kitaba. Bağımlılık yapmaması mümkün değil.


Kitaba bayılmak ile beraber  tek şikayet edeceğim yeri edisyonu olacak diyebilirim. Birçok yerde hatalı sözcük vardı ama kitap o kadar akıcı ki, bunları görmezden geliyorsunuz. En azından ben görmezden geldim. Ben! Her neyse.

Her ne kadar Abby'nin tutarsız davranışlardan nefret etmiş -hatta tiksinmiş- olsam bile kitabı Travis için okuduğumuzu düşünürsek, lütfen tedarik edin diyorum. Kaçmaz. Yabancı Yayınları 'ndan ilk okuduğum kitap ama son olmayacağı kesin. Doğru seçimlerle ilerleyen bir yayınevi ile tanışmaktan çok mutlu oldum.

Uzun lafın kısasını anladınız siz. Bu kitap okunur. Kesinlikle ama kesinlikle okunur. :D



Bunda küçük bir editlemeyle içimdekileri aktarmak istedim ve araya Travis'i sokuşturdum. :D


















ALINTININ DA BÖYLESİ MAKBUL OLUR.





TRAVIS FAN
TATLI BELA



TATLI BELA|| Fanbar
TATLI BELA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS