Origin || Jennifer L. Armentrout [YORUM]

29 Ağu 2013

Onu kurtarmak pahasına dünyayı yakacak…
                           


                                                                      Orijinal Adı: Origin
                                                                      Edisyonu: Henüz Mevcut Değil.
       Bağlı Olduğu Seri: Lux Serisi #4
       Yazar: Jennifer L. Armentrout
       Kitap Dili: İngilizce
       Goodreads Puanı: 4,68 (1,750 Rating)
       İnceleme Linkleri: Goodreads || Amazon

Deamon, Katy'yi geri alabilmek için her şeyi yapacak.
Weather dağındaki başarılı ama felaket baskından sonra, Deamon imkansızla karşı karşıya kalmıştı.Katy kayıptır. Kaçırılmıştır.Her şey onu bulmaya bağlı. Yoluna çıkanlardan kurtulmak mı? Hiç sorun değil.Onu kurtarmak pahasına dünyayı yakmak mı? Seve seve.  Uzaylılar ırkını dünyaya ifşa etmek mi? Memnuniyetle.
Katy’nin ise bütün yapması gereken hayatta kalmak.
Etrafı düşmanlarla sarılı Katy’nin kurtulabilmesi için tek yol uyum sağlamasından geçiyordu.Sonuçta  Daedalus’un tamamen çıldırmış olmayan tarafları da vardı, fakat grubun hedefledikleri korkutucuydu ve gerçekler , onların konuşmalarından bile daha korkunçtu. Gerçek kötü adamlar kimdi ? Daedalus mu? İnsanoğlu mu? Yoksa Luxen’ler mi?Birlikte her şeye karşı koyabilirler.Ancak en tehlikeli düşman daima oradaydı.  Ve gerçekler açığa çıktığında yalanlar birer birer yok olacak.O zaman Deamon ve Katy hangi tarafta olacaklar ? Hatta birlikte olabilecekler mi?



Merhabalar !
Sıcağı sıcağına bir Origin yorumuyla geleyim dedim karşınıza. Aslında ner'den tutsam, nasıl bir giriş yapsam karar veremiyorum. Biraz devrik cümleli bir yorum olabilir fakat şimdiden özürlerimi kabul edin.Zira sıcağı sıcağına gelen bu yorum zor yazılıyor. :D
Pazartesi günü kitabın -çok şükür- yurt dışında çıkmasıyla bende kitabı tedarik ettim. Çok sağ olsun bir arkadaşım daha önce almış benimle de paylaştı. Aslında paylaşmadı, ben kene gibi yapışınca mecbur kaldı. XD
Neyse. Kitapla ilgili yorumuma geçecek olursam, dehşet bir kitap geliyor ! Opal'in o sonundan sonra ben bu kitaptan çok umutluyum, hepimiz umutluyduk tabi. Ama benim gibi çok kitap okuyan birisiyseniz bazen tereddütleriniz de olmuyor değil. Zinhar öyle etkileyici kitaplar yazıp sonrakinde kendisini bitiren birçok yazar okudum ve ister istemez Origin içinde "Acaba..?"larım oldu. Ama ne yalan söyleyebilirim ki, yazar yine kendini aşmış ! Bu kadının her kitabı bu kadar etkileyici olduktan sonra daha tereddüt etmeme gerek ! Her neyse. Konuyu dağıtmayalım.
Bu kitapta Opal'den sonra Deamon'ın Kat'i Weather Dağı'ndan kurtarma çabasını işleyerek başlıyoruz konuya. Öyle ki yer yer çok içerlediğim anlar oldu. Yazarın zaten duyguları aktarma konusunda hiçbir problemi yok. Doğal olarak da harika bir girişle başladı kitap,ve öyle de sonlandı.
Şimdi efendim bundan sonrasında okuyacaklarınız ağır SPOILER içerir. Ona göre okuyunuz, lütfen.

Dikkat ! Olay örgüsü hakkında bilgi içerir.

Gelelim kitabımıza;
Ben yoruma başlamadan önce şunu söylemek istiyorum ki, ORIGIN bir taş değil arkadaşlar. Üç kitaptır hep bir taş gördüğümüz için ben Origin'in de özel bir güç simgeleyen taşlardan olduğunu sanıyordum ama Origin cidden çok ilginç bir şey.Yani o kadar sıra dışı değil tabi ki. Ama hep taş görünce bu beklenmedik bir şey çıkıyor kısacası...

Deamon, Kat'in Weather Dağı'nda Savunma Dairesi'yle başbaşa olduğunu bildikçe yerinde duramıyor. Bırakın yerinde durmayı kendisine sakin ol diyecek kişiyi oracıkta deşecek kadar da öfkeli. Zaten daha girişte Kat'in yanına gitmek için hazırlıklara başlamış durumda. Tek sorun iyi bir plan yapmak ve Kat'i dışarı çıkarmak da. Deamon, Weather Dağı'na herhâlükarda girecek ama en azından iyi bir plan yaparak oradan çıkmalarını da garantilemek istiyor. Zira Kat'e orada ne yaptıklarını bilemediği için deli gibi bir halde.

Bu yüzden de kendisine engel olmak isteyen -başta Dee, Dawson ve Mathew geliyor- tüm Luxen'lere de karşı geliyor. Luxenlerin bşaı Ethan'ı da Kat'i kurtarmak için her şeyi yakıp yıkabileceğini söylüyor. Bu konuda da oldukça ciddi. :D Neyse.

Deamon kendisine yarayacak ne varsa alıyor ve soluğui doğruca -bir önceki kitaptan tanıdığımız- Luc'un yanında alıyor. Luc'un zaten her şeyden haberi olduğu içinde lafı uzatmadan içeri girdikten sonra çıkmalarına yardım etmesi şartıyla Luc'un kendisinden istediği bir şeyi yerine getirmeyi kabul ediyor. Bu arada bu istek kitabın özellikle temelini oluşturuyor.

Anlaşma sağlandıktan sonra Deamon soluğu Weather Dağı'nda alıyor ama tabi kızımızı orada tutmuyorlar. Her neyse. Kendisini Nancy ve adamlarına yakalattıktan sonra ise amacına ulaşıyor ve Kat'i görmek için Nanacy'ye ne isterse yapacağına dair bir söz veriyor. Onlarda Kat'i görmesine izin veriyorlar.Bu kısımda ilk görüştükleri yerle ilgili bir alıntı paylaşacağım ama ondan önce Kat'e değinmek istiyorum. Zira kızımız şu an çok zor bir durumda. Deamon dışarda acı çekiyorsa Kat içeride daha çok acı çekiyor. Çünkü Kat'i bir kobay olarak kullanıyorlar. Kızımız Roth adındaki -geri zekâlı- bir doktorun kontrolünde abuk subuk testlere tabi tutuluyor. Öyle saçma testler ki, kızın aklı başında kaldığı için çok şanslı.İşte bu aptal testler üzerine Deamon'ı görmek bizim kıza ilaç gibi geliyor ama asıl inanamadığı onun yanında olması...

"Rüya mı görüyorum?"
Boğuk bir kahkaha attım. "Hayır, kedicik, rüya görmüyorsun. Gerçekten buradayım."



Eh, siz şimdi Deamon gelince işler düzelir diye düşünüyorsunuzdur. Bilakis, daha da kötüleşiyor. Neden mi? Zira çatlak Daedalus ve Nancy hazır Deamon'da ellerindeyken adamımızın güçlerini de test etmek istiyorlar fakat bunu yapmak içinde kobay olarak Kat'i seçiyorlar. Kobay hem de ne kobay ! Hani kıza zaten "Stres Testi" adı altında bir sürü saçma sapan şeyler yapıyorlardı ama Deamon işin içine girince işler daha da kızıştı.İlk önce istedikleri kızımızın avucunun içinde küçük bir yara açmak. Tabi çatlak doktorları Roth'da buna dünden razı hemen eline almış neşteri çıkıp geliyor. Tabi Deamon'ın böyle bir şeyi kabul ettiğini düşünemiyorsunuzdur. Doğal olarak. Kabul de etmiyor zaten.

"Hayır." Deamon köpürüyordu."Ona zarar vermeyeceksiniz."
"Söz vermiştin," dedi Nancy. "Bunu sürekli hatırlatmama gerek var mı?"
"Onun canını yakmanızı kabul etmedim."

Ama en kötüsü sanırım bu olayın sadece avuç kesmekle kalmaması. Zira ilerisinde daha da ciddi şeyler yapmaya başlıyorlar. Özellikle de bir sahnesi vardı ki, canımdan can gitti yahu! Deamon'ın iyileştirme gücünün ölümcül yaralarda ne kadar etkili olduğunu görmek için Kat'i kobay yapıyorlar ve sonrasını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Zaten bu da Deamon için son darbe oluyor ve ilk fırsatta Kat'i -Luc ve adamlarının yardımıyla- oradan dışarı çıkarıyor. Nihayet !

"Yüce İsa," diye fısıldadım. "Kat.. Ah,Tanrım.. Kat.."
Kirpikleri hareket etmiyordu. Hiç. Terden ıslanmış bir saç teli soluk yanağına yapışmıştı.
"Hallederim," dedim ona odadaki kimseyi umursamadan."Bunu düzelteceğim." 
Bakışlarım bir saniye için Nancy'ninkiyle karşılaştı. "Sürtük."
Kalemini panoya vurdu ve hafif bir tık sesi çıkardı. "Ölümcül düzeydeki bir vakayı iyileştirebildiğinden emin olmamız gerekiyor.Bu yaralar hemen hemen ölümcül, ancak vücudun diğer çeşitli bölgelerindeki yaraların aksine mide yarası veya çarpmalar zaman alır. Onu iyileştirmen gerekecek."
Bir gün bu kadını öldürecektim.
Öfke beni körüklüyordu ve gerçek formuma dönüştüm; ruhumun derinliklerinden bir kükreme yükseldi.
Masa sallandı.Eşyalar gürültüyle devrildi. Dolap kapakları açıldı. 
"Tanrım," diye mırıldandı birisi.
Ellerimi Kat'in üzerine yerleştirdim. -Buradayım Kedicik.Buradayım bebeğim..."

Kitabın bundan sonrasında bir süre aksiyon yok. Hatta sakin gidiyor. Güzel şeyler oluyor <3 Misal ben Obsession'dan tanıdığım aşkım Hunter'ımı bir dakika da olsa görüyorum. XD
Ama sonlarına doğru yazar yine yapmış yapacağını ! Şu yukarıda kitap konusundan yapmış olduğum alıntı; "Onu kurtarmak pahasına dünyayı yakacak... " gerçek oluyor gibi bir şey.. Deamon, Kat ve ailesini kendilerine ihanet eden pisliklerden kurtarmak için çabalarken dünyaya ifşa oluyorlar. Ama bu bile yetmiyor. Kitabı özellikle o sonlarına doğru hop oturup hop kalktım derken yazar öyle bir yerde final verdi ki, kadını atomlarına ayıracağım ! O kadar sinir oldum yahu. Kesilir mi hiç orada.. T_T Kısacası çok manyak bir kitap bizi bekliyor. Edisyon halini okumak için sabırsızlanıyorum. Dex'in en yakın zamanda çıkarması gerek !

MY RATING: 5




56 yorum:

  1. Muhteşem yaaa ...Nasıl bekleyeceğim bilmiyorum inşallah dex bizi fazla bekletmez...

    YanıtlaSil
  2. aboww okumayacağım abi 3 sene devamını bekleyemem hazır opalin sonu küllenmişken hiç eşelemiyim =D

    YanıtlaSil
  3. İnşallah yaç. Beklenecek gibi değil ki zatenn =))

    YanıtlaSil
  4. Kuzuuuu devap kitabo Opposition seneye yazın çıkıyormuş. Oku =))

    YanıtlaSil
  5. Katy hamile olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Evet bildiğim için söylüyorum ama keşke Katy olsaydı kitabın sinunda jnşallah olur :)

    YanıtlaSil
  7. Olmayacak. Ama bu hamilelik olayı beklemediğim bir şeydi. En az Origin kadar XD Deamon bile şok oldu bir an.

    YanıtlaSil
  8. Hadi ya ben olmasını istiyordum

    YanıtlaSil
  9. "Tabi çatlak doktorları Roth'da buna dünden razı hemen eline almış neşteri çıkıp geliyor." Bu adam tam benim kafadanmış :P Şu ihanet olayı kötü olmuş yalnız ya :( Bir de Blake? Ona noluyo?

    YanıtlaSil
  10. Cık! Daha erken. Bence sonraki kitapta. Hem Deamon'da Origin'i sindirsin bir. :D

    YanıtlaSil
  11. Blake layığını buluyor. Hiç üzülmedim ona olanlara :D

    YanıtlaSil
  12. ya ohaaaaaaaa okurken oturdum kalktım heyecandan kitap elime geçince nolcak bilmiyorum :D

    YanıtlaSil
  13. Sen bir de okurken heyecanı gör. Hoş oturup hop kalkacaksın. Tempo hiç düşmüyor.

    YanıtlaSil
  14. Ay ölüyor mu yoksa kıyamam ya :(( biraz şans vereydik

    YanıtlaSil
  15. tamam bu nasıl bi yazı böyle ben kitap çıkana kadar dayanamam kii yok yani okurken bile bi fena oldum :D

    YanıtlaSil
  16. Sonraki kitap ne zaman ki

    YanıtlaSil
  17. Ben de kitabı okurken çok fena olmuştum. :)

    YanıtlaSil
  18. Ne şansı verece'm ona ya! Az bile oldu. Kat'e yapılanları okursan onun layığını bulduğunu anlarsın :D

    YanıtlaSil
  19. Yakışıklı sayısını neden azaltıyorlar ya :(( Mathew geberseydi.

    YanıtlaSil
  20. Spoiler alabilirim. Hiç karşı değilim, heyecanım kaçmaz benim. Zaten hep ilk önce kitabın sonunu okurum. Opal'de de öyle yapmıştım. Blake'in ihanet edeceğini bile bile aynı heyecanla okudum kitabı. İstersen Origin'i kulağıma fısıldayabilirsin :D

    YanıtlaSil
  21. Yorumu da okudum ya...Çok ekşın yaptım şimdi :D Origin'in Türkçe'sini nasıl bekleyeceğim ben ya!! :/ Buradan ingilizce derslerini dinlemediğim ve çalışmadığım için İngilizcecimden özür dilemek istiyorum :P

    YanıtlaSil
  22. Bu okuduklarımdan sonra delirmek üzereyim sanırım :D Sonunda noluyor söylesen ya dayanamam ben ölürüm :D İngilzcesini e-book olarak bulabilir miyiz ? :D

    YanıtlaSil
  23. Nette ararsan sanırım bulabilirsin. =))

    YanıtlaSil
  24. eğer sen olmasaydın şu an delirmiştim,ingilizcene sağlık :D :D :D

    YanıtlaSil
  25. türkçesi ne zaman çıkar ki? ingilizce çalışmaya bile başladım :))))

    YanıtlaSil
  26. ya kim hamile ölecem meraktan :DD bide sonunu çok merak ettim biraz ipucu versen :DDD bu arada sen olmasaydın şimdiye ölmüştüm meraktan çok sağol :DD

    YanıtlaSil
  27. kim hamile ya katy değilse kim? yoksa dee mi ? ash ? lesa ? yoksa annesi mi ? eğer söylemezseniz daha da saçamalaycağım.(lütfen)

    YanıtlaSil
  28. Bilmiyorum canım. Kitap çeviride ama edisyon vs derken kasımı bulur belki.

    YanıtlaSil
  29. Rica ederim ama buradan da çok spoiler oluyor.Okumayan ve spoiler istemeyenleri de düşünmek gerek. İstersen bana sevimlihirsiz1991@gmail.com'dan mesaj at sana spoiler veririm :D

    YanıtlaSil
  30. Buradan spoiler vermiyorum, ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  31. şu an bunu söylediğin için sevinçten ölüyorum :DD en kısa zamanda sana mesaj atmaya çalışacağım çok teşekkür ederim :DDD

    YanıtlaSil
  32. peki eğer kitabın sonunu istesem yani en azından birlikte kalıyolarmı okadarını twitterdan ulaşsam yada hotmailden cevaplarmısın :))))))

    YanıtlaSil
  33. çıkış tarihi ne zaman yoksa ben biterim

    YanıtlaSil
  34. ama beni mahvettin bir hamile kim iki eğer ifşa olmuşsa deamon son kitap felaket olur ya lütfen sonuyla ilgili bilgi verirmisin birazcık ?

    YanıtlaSil
  35. Biri hamile ama spoiler vermiyorum. İfşa olma durumuna gelince, Deamon Kat için büyüklere kafa tutuyor ifşa olsa ne yazar :D

    YanıtlaSil
  36. hayıııırrrr :((( kasımmı ? off neyse onada şükür :) ve çok çok çok teşekkürler cidden ingilizcene sağlıkk :) ben normalde elitin incelemesi için girmiştim siteye ama kapakta bir baktım originn :) valla incelemeyi okurken kalbim duruyodu yaa :)) cidden ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
  37. OOHAA ! ve çok çok çok teşekkürler cidden ingilizcene sağlıkk :) ben normalde elitin incelemesi için girmiştim siteye ama kapakta bir baktım originn :) valla incelemeyi okurken kalbim duruyodu yaa :)) cidden ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
  38. Bu güzel yorum için ben teşekkür ederim, Eda. Belki kasımı bile bulmaz. En geç kasım başı diye düşünüyorum ben. İstanbul fuarına kesin yetişir çünkü =)

    YanıtlaSil
  39. aslında kasım ayında

    YanıtlaSil
  40. elit çıktı baya güzel işler kızışıyor ve amerika tercihini yapıyor. gerçekler su yüzüne çıkıyor 34 kızdan 4 kız kalıyor

    YanıtlaSil
  41. bulursan bana bağlantıyı mail gönder lütfen
    jagunar@gmail.com

    YanıtlaSil
  42. bir sorun çıkmazsa ekimde çıkacak

    YanıtlaSil
  43. hayır :( yine mi zurnanın zırt dediği yerde bitiyor. Kafayı yicem yaa

    YanıtlaSil
  44. fuarda derken yani ne zaman tam olarak biliyor musunuz ?

    YanıtlaSil
  45. şu an kitapların hangileri tam olarak çıktı biliyor musunuz -frigid -obsession -origin- wait for you -trust in me aynı hikaye gibi geldi bana konuları cidden aynı mı ve bunlar hangi kitapçılarda bulunur varsa kitapçıların teli lütfen yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  46. ya bu kitabın adı origin mi köken mi ben okudum ama adı köken benimkinin

    YanıtlaSil
  47. Kitabın orijinal ismi Origin ama Türkçe karşılığı: Kök, Köken,Kaynak gibi bir şey.

    YanıtlaSil
  48. DAEMON_BLACK12 Mart 2015 18:06

    Ben 2.Kitabı 1 günde bitirdim her ne kadar 1 hafta dediğime rağmen,süpermiş ya.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS