KONUŞAN KİTAPLAR BLOG TUR #20 || Jamie McGUIRE Kitapları!

10 Kas 2013


Selamlarrrr!
Bi' KKBT yayınıyla daha karşınızdayım. Tatlı Bela ve Ayaklı Bela kitapları ile okurların kalbini çalan Jamie'nin yeni serisi Providence Üçlemesi de Yabancı Yayınları'nın ilk kitabı Araf'la çıktı. Kitap için yorumum yakında gelecek. Aslında okuyalı da epey oldu. Zira çıkar çıkmaz kitaba saldırdım. Neyse. Turumuzun ilk gününde Jamie'nin ülkemizde çıkmış/çıkmamış kitaplarının tanıtımı bende olduğu için yorum birkaç gün içerisinde gelir. Beklemede kalın derim. Zira Alacakaranlık tarzında büyülü bi' aşk geliyor :))


Beautiful Serisi

Jamie McGuire'nin bu zaman kadar yurt dışında çıkmış 3 farklı seriye ait olmak üzere toplamda 6 kitabı mevcut.İkisi zaten ülkemizde çıktığı andan beri ses getiren Beautiful Serisinin kitapları Tatlı Bela ve Ayaklı Bela.Gerçi bu seride bir de Bayan Maddox adında bir novella (Mrs. Maddox 1.5) da mevcut ama o kitap olarak basılmamış. Yazar kendi resmi sitesinde online olarak 5 sayfalık bir kesit yayınlamış...
Beautiful Serisini tanımayanımız yok zaten. Çünkü çıktığı andan beri en çok ses getiren Yabancı Yayınları kitabı bu.Seri düzgün ve akıllı bir kızla serseri ve vurdum duymaz bir çocuğun aşkını anlatıyor. İyi kız, Kötü Çocuk ve harika bir aşk!
İlk kitap TATLI BELA yorumum için linke tıklamanız yeterlidir. Zaten hemen ardından okumamış kalmayacak. :D
TATLI BELA: http://www.animevekitapsever.com/2013/04/tatl-bela-jamie-mcguire-yorum.html 


********

Providence Serisi

Beautiful Serisi dışında. Ondan önce yazmış olduğu Providence Üçlemesi adında üç kitaplık bir serisi mevcut. Bu serinin ilk kitabı Araf(Providence)'ta zaten turumuzun konuğu oluyor. Yazar bu serisinde konu olarak bir melek ve insanın aşkını ele almış.
Jamie'nin bu zamana kadar ülkemizde turunuda yapmış olduğumuz Araf'ta dahil olmak üzere üç kitabı tercüme olarak yayınlanmıştır. Araf'ın kapağı zaten gördüğünüz üzere oldukça ilgi çekici.Çünkü kitapta bir o kadar hoşunuza gidecek. 
Serinin kitaplarının tanıtımlarına gelirsek;

Providence # 1 ARAF



IŞIĞIN OLDUĞU YERDE, KARANLIK DA VARDIR

Nina, babasının ölümüyle kendisini Providence’ta varlığından hiç haberdar olmadığı bambaşka bir dünyanın içinde bulur. Babasının cenazesinin olduğu gün otobüs durağında tesadüfen karşılaştığına inandığı çekici, karşı konulamaz Jared ile yakınlaşmasıysa Nina’nın hayatını tamamen altüst eder.
Jared ile Nina’nın birbirlerine âşık olmaları işleri tamamen zora sokar.

Jared, Nina’yı sadece babasının düşmanları olan insanlardan değil, kendi soyundan olan yarı meleklerle Cehennem’deki Şeytanlar’dan da korumak zorunda kalır. Jared ile Nina’nın birlikte olabilmek için kaderlerine karşı gelip düşmanlarını alt etmeleri gerekir.
Tatlı Bela ve Ayaklı Bela romanlarıyla olay yaratan
Jamie McGuire, bu kez farklı bir seriyle karşımıza çıkıyor.
Providence üçlemesinin ilk romanı Araf, devamını merakla bekleyeceğiniz fantastik bir aşka sahne oluyor.




Providence #2 AĞIT

Hiç kimse için karanlık bir gece ölüm anlamına gelmezdi, ama Nina Grey için bir uyarı demekti.Hâlâ son felâketi üzerinden atmaya çalışan Nina, Brown Üniversitesi'nde bir öğrenciyken ayrıca babasının şirketi, Titan Shipping'de bir satjyer olarak hayatıyla boğuşuyordu.
Babasının korkunç ölümü hakkında gördüğü kâbuslar her gece süre gelen bir hal almış, Ryan'ın Silahlı Kuvvetlere katılmak için beklenmedik ayrılışı ve Claire'in onu korumak için kalp kırıklığıyla okyanusun karşı tarafına geçmesinden dolayı hissettiği suçluluk altında ezilen Nina, uykusuz gecelerin sorunlarının en azı olduğuna inanmaktaydı-ama yanılıyordu.
Nina'nın bozulan sağlığından endişe eden Jared'ın ise bazı cevaplara ulaşabilmesi için Shax'ın kitabını geri alması gerekmekte..Yeni arkadaşlarının yardımıyla, yeni düşmanlarıyla mücadele eden Jared'ın en çok korktuğu şey gerçekleşir.Ve Jared umutsuz bir seçimle karşı karşıya kalır; tek başına Cehennem'le mücadele etmek veyahut Cennet'e karşı savaş açmak.. 






 Providence# 3 CENNET



Nina tarif edilemez görünecekti.
O bilinmezi öğrenecekti.
Ve şimdi O, yenilmezle mücadele edecekti.
Providence Üçlemesi'nin üçüncü ve son kitabında Nina Grey'in yanlış adamla evlenmek, asla bir çocuk sahibi olmamak için doğmuş olması gerekirdu, ve Nina kazanamayacağı bir savaşa girer.
Cehennemin sancılarına karşı doğmamış çocuğunu ve yeni eşini korumak göreviyle karşı karşıya kalan Jared için hataya yer yoktur.
Birlikte, çocuklarını kurtarmalarına izin verecek kadar süre hayatta kalmakaları gerekmekte- ve dünyayı.

*****

Bunun dışında yazarın bir de Red Hill (Kırmızı Tepe) adında bir kitabı var ve bu da Yabancı Yayınları'ndan çıkacak. Gerilim, Aşk, Paranormal tarzında bir kitap. Merak ediyorum. Bakalım nasıl bir şey çıkacak. :D

KIRMIZI TEPE
  Dünya'nın sonu geldiğinde aşk ayakta kalabilir mi?
Scarlet için iki kızını tek başına büyütmek her yeni gün yarın için bir mücadele demekti.
Nathan'ın bir eşi vardı ama o âşık olmak nasıl bir şey bunu hatırlamıyordu, eve sadece değerli küçük kızı Zoe için geliyordu.
Miranda'nın en büyük tasası yeni VW Bug'nun kız kardeşiyle ikisinin sevgilileriyle küçük bir hahftasınu kaçamağı  yapmasına yetecek kadar büyük olup olmadığıydı.

Yaygınlaştığı raporlanmış ölümcül "salgın" ortaya çıktığında halk tuhaf koşullarla yüz yüze kalırlar ve aniden kaderleri birbirine bağlanır.Tehlikeden kaçamayacaklarının farkına varınca, Scarlet, Nathan ve Miranda can havliyle, gözlerden uzak olan aynı çiftliği, Red Hill'i ararlar.
Eski ve yeni ilişkiler korkunç bir düşman karşısında test edilir-bir insan olmanın nasıl bir duygu olduğunu hatırlayan biri tarafından.

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS