Wattpad Hikâye: Zorba Âşık

18 Ara 2013

Selamlar!

Şu sıralar ciddi bir Wattpad akımına sarılmış durumdayım. Özellikle de bu postta size tanıtacağım yazarı keşfettiğimden beri.. Kadında ciddi bir historical kalemi var ve ben Wattpad'te yayımladığı her hikâyesiyle kendisine biraz daha bağlanıyorum. Geçen hafta sürekli Wattpad hikâyeleri okuduğum sırada JenniferRoyce nickname'li arkadaşın hikâyelerini de okuyacaklarıma eklemiştim. Ve geçen hafta nihayetinde bu arkadaşın Zorba Âşık hikâyesine başladım, başladığım gibi de okudum bitirdim.

Bu postu niye yazıyorum, bu arkadaşın keşfedilmesi gerektiğine inandığım için. Zorba Âşık'a başlarken hiçbir beklentim yoktu. Bilakis, böyle sıradan çakma bir historical romanı bekliyordum. Ama arkadaş resmen yazamış ya! Zorba Âşık sadece bir historical romanı değil bildiğiniz İSKOÇ romanı. Bu hikâyeyi bu kadar sevmemin sebebi de buydu. İskoç yazmış resmen.Hani Dük, Kont üstüne kurgulu hikâyeleri çok abartmam ama İskoç apayrı bir kulvar. Onların klanlarını, savaşlarını böyle güzel detaylara yer vererek açıklaması çok hoşuma gitti. Kitabın zaten kurgusu gerçekten farklıydı. Keşke kitap olarak basılsa da elimde olsa. Aynı şekilde yazarın diğer hikâyeleri de bir o kadar çarpıcı. Zorba Âşık'ı bitirdikten hemen sonra Kalbimin Efendisi isimli hikâyesine başladım. En az Zorba Âşık kadar etkileyici bir hikâye. Onun da biteceği ânı iple çekiyorum. Güncel olunca beklemek çok zor çok. (-,-) 


NOT: Kapak tasarımını ben yaptım.Bu yüzden (Ç)ALMAYINIZ! :))
             

Kitabımız bir leydi olan güzeller güzeli Sheena'nın babasının topraklarından kaçıp kendilerine en yakın ama aynı zamanda en korunaklı klan olan Hawkslot'a sığınır amma velakin bu klanın en korunaklı klan olmasının ve isminin Hawsklot olmasının da büyük bir sebebi var. Bu kılandaki herkesin kolunda -o klana ait bir yaşayan olduğunu belirtmek için- bir "şahin" dövmesi bulunmaktadır. (Kurguya bak ya! Şu kısımlarda resmen takdir ettim bu kızı.) Kızımız ise bu klana ait olmadığı ve kaçtığı kendi topraklarını ele geçirip babasını ölüme terk eden Feagrus'un da kendisini nişanlısı olarak aratması üzerine şak diye yakalanı verir.Yakalanmak da ne yakalanmak yani. Korumalar kızın kolunda dövme olup olmadığını sorgulayana kadar gayette güzel idare ediyordu bence XD

Neyse efendim kızımız yakalanıp da Hawkslot'un korkulan lordu Troy'un önüne çıkarıldıktan sonra hikâyemiz başlıyor. Troy bu küçük ama narin hanımın Feagrus'un nişanlısı olduğunu sandığı, -bu arada atladım glaiba kız bu korunaklı klana çok eski bir bilgi sayesinde gizli ama bir o kadar da tuzakla dolu bir geçitten geçerek giriyor- bir de üstüne kızın klanlarına gizli geçiti kullanıp da girdiğini öğrenince istese de istemese de Sheena'yı gözünün önünden ayıramıyor. Eh, tabi şimdi kız orada kalınca işler aşka kayacak tahmin ettiğiniz gibi. Öyle de oluyor zaten kraliçenin emriyle Troy Sheena'yla evleniyor. Günlük gülistanlık giden kısa bir zamandan sonra da Feagrus kendini sinsi sinsi göstermeye başlıyor. Bu sırada çiftimiz de gayet mutlular, kısa bir süre sonra bozulacak olmasına rağmen..

Bu arada Troy'un âşık halleri çok abartı geldi ya. Ne bileyim ben yakıştıramadım herife. Adamın içinde nasıl bir sevgi varsa artık. :D İskoç erkeği olduğu için ben biraz daha "Höyt! Höyt!" tarafının ağır basmasını isterdim. Bastığı yerler vardı elbet ama işte ne bileyim yetmedi bana. XD 
Her neyse. Kitap bundan ibaret işte. Kurgusu beni daha çok etkiledi. En sevdiğim yer İskoç Klanları! O kadar hoşuma gitti ki hiç amatör diyemiyorum.Bu yazarın cidden keşfedilmesi gerektiğine inanıyorum. Böyle bir hayal gücüne yazık olmamalı.Diğer okuduğum kitabına da dayanarak söylüyorum ki kız gerçekten mükemmel yazıyor.  


 

2 yorum:

  1. Kendisinin kitabı basılacak yakında :D Bende severek takip ediyorum kendisini ve bu haberi duyunca havalara uçtum :D

    YanıtlaSil
  2. Evet, öyleymiş. İnşallah yakında basılı okuyacağız hikâyelerini. :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS