The Marriage Mistake | Jennifer Probst [Kitap Yorumu]

4 Şub 2014

Orijinal Adı: The Marriage Mistake
Yazar: Jennifer Probst
Türü: Romantizm, Romantik Komedi, Çiklit,Yetişkin
Kitap Dili: İngilizce
Puanım: 4/5

Carina Conte küçüklüğünden beri erkek kardeşi Micheal'ın en yakın arkadaşı Max'e âşıktır.Yurt dışında aldığı eğitimden sonra MBA'i kazanınca Micheal'ın hızla büyüyen Fırıncılık İmparatorluğunda çalışmak için geri döner. Fakat bazı şeyler asla değişmez; ailesi ona hâlâ bir çocuk gibi davranmaktadır. Üç tane göz kamaştırıcı muhteşem kız kardeş arasında Carina hâlâ çirkin ördek yavrusudur. Ve Max, şirketin yeni CEO'su onu neredeyse hiç fark etmez.

Max, kesinlikle Carina Conte'un yasak bölge olduğunu bilir. Ama ikisi tek gecelik yakıcı bir ilişki paylaştıklarında-Carina'nın annesi tarafından basılırlar! Şimdi zavallı Max hazır olmadığı, eski İtalyan gelenekleriyle düzenlenecek bir evliliğe mecbur kalır- ve Carina çok öfkelidir! Yeni kocası reddedilmiş bir kadının gazabını öğrenecektir!

 

"Hayalini dahi kuramadığı her şeyi yanlış evliliğine vermişti. Sonsuza dek mutlu olabilimek için."

Açıkçası seride okuduğum en iyi kitap buydu! Çünkü Carina ve Max'in çekişmeli hallerine arada bir de kıskançlıkları eklenince kitap tadından yenmez bir şekilde okundu. Gerçi konunun netleşmesi kitabın yarısını buldu ama olsun bu zaman zarfında bir atışmaları var ki benim çok hoşuma gitti. Özellikle de Max'in Carina'yı kıskanma bölümleri.

Carina bir önceki kitap olan Aşk İkinci Şans'taki kahramanımız Micheal'ın küçük, el bebek gül bebek büyütülen kız kardeşi. Aşka İkinci Şans'ı okuyanlar bilirler; Micheal kız kardeşine feci düşkün. Özellikle de ailenin en küçük kızı olduğu için. Neyse efendim. Biz Carina ve Max'e dönersek eğer, Carina, küçüklüğünden beri Max(imus) Gray'a âşıktır. Aşk da ne aşk. İkinci kitabımızda Maggie'nin bile bir bakışta farkına varacağı, herkesin farkına vardığı ama bir tek Max tarafından görülmeyen aşk!

Aslında görülmeyen değil de fark edilmeyen diyelim. Çünküüü, Max, Carina'ya daima bir kız kardeş gözüyle baktığı için Carina'nın o umutsuz aşkını görmemesi gayet doğal. Micheal'la o kadar eski dostlarmış ki Carina'nın küçüklüğünü bildiği için kızımız Max'e tamamen küçük bir kız kardeş olmuş, ya da öyle görünmüş. XD

Neyse konuya gelelim.Carina yurt dışında aldığı eğitimden sonra geri dönüp çalışmak isteyince Micheal kız kardeşini -hâlâ çocuk sanıyor da- Max'in sekreterliğine verir. Bu sayede kızımız hem staj görecek sanki görmemiş, hem de işi öğrenecektir. Aile şirketini çözünce de istediği konuma gelecektir. Fakat bir sorun var bizim kız aile şirketinde çalışmak istemiyor. America'da onu işe alabilecek bir ton şirket varken neden aile şirketinde çalışma zorunda olduğunu da anlamıyordur. Ama Micheal'ın kararları kesindir. Carina, Max'in yanında çalışacaktır!
İyi, güzel çalışsın. Tabii çalışabilirler ise. Carina yurt dışına eğitim için gittiğinde Max'i kalbinden çıkarmıştır. Ya da kızımız bunu kendine söyleyerek kendini buna inandırmaya çalışıyordur. Bence ikinci seçenek. Çünkü hâlâ sırılsıklam âşık adama. Şimdi bu ikisi beraber çalışırsa ne olur sizce?! :D Max, Carina'nın yanında çalışacağını duyunca kem küm ediyor ama kızımızı o karşısında gördüğü ilk ânı unutmayacağım. Hâlâ bir çocuk beklerken karşısındakinin son derece baştan çıkarıcı bir "kadın" olduğunu görünce resmen şoka giriyor. Sonrası ise konun asıl eğlenceli kısmı. Carina kendisine veyahut çevresine Max'i aştığını kanıtlamakta kararlı olunca adamı görmezden gelmeleri çok eğlenceli oluyor. Ama içten içe girdiği kıskançlıkları biz okurlar görmezden gelelim tabi. Hele Max'in ağzını aramasını sormayın bile. XD

"Bir gün," dedi Max. "Doğru kişiyle tanıştığım gün."

Max'in şirketindeki çalışanlarından Edward, daha ilk andan Carina'dan hoşlanınca da bu kez Max'in kıskançlıklarını görmezden gelin. Gelebilirseniz. XD
Carina, Edward'la bir partiye gider ve bu partide kendini aşıp tam bir dişilik timsali olarak en eşsiz elbisesini -hem de sütyensiz!- giyerek partideki yerini alır.Eh tabi Max de hiç niyeti yokken sırf, Carina'yı korumak için! partiye gider.Tabi partiye gitmeden önce Laura'ya sarkması, bunları da Carina'nın gözüne sokmasını es geçiyoruz.

Sevgili eşlikçisi Laura ile de partide takılırken Carina ve Edward'ı görünce hele bir de Carina'nın kıyafetini görünce tamamen yoldan çıkar :D Sen git bir de kızla dans ederken arsız arsız kızı kızdır o da yetmemiş gibi Edward'ı hangi ara yaptıysa artık kıza el sürmemesi için uyar !
"Güzel elbise."
"Teşekkür ederim."
"Biraz kışkırtıcı değil mi sence de? Sutyen bile giymezken."
Çok iyiydi ya.Koptum o kısımlarda cidden.Eh, Carina Edward'tan Max'in onu uyardığını öğrenince "Öldün Maximus Gray!" diye bir çığlıkla kendisini Max'in evine doğru atınca sonucu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. :D

Max Carina ile yaşadığı iki sakıncalı andan sonra kendisini geri tutmakta kararlıdır. Nitekim Carina da öyle. Ayartılarına tepki alamayınca kendini geri çeker. Ta ki Micheal'ın ikisini birden Vegas'a iş için göndermesine kadar. Yasakların ve günahların şehri Vegas ikili için çok yeni günahlar hazırlar Ve çiftimiz Vegas'a ayak basar basmaz, havasından mıdır suyundan mıdır yoldan çıkarlar. Çünkü Carina Max'ten bu yolculukta "tek bir gece" diye düşündüğü o ilişkiyi almakta kararlıdır.

Carina'nın gözleri kocaman açıldı. "Grinin Elli Tonu şeyini mi yapacağız?"
Max güldü. "Sana tapıyorum. Bunun tadını çıkarabiliriz. Bu gece lezzeti test etmek için gözlerini bağlamak istiyorum.Bana güveniyor musun?"
"Evet."

El insaf yani Max de en nihayetinde taştan yapılma değil. Carina'nın dişiliğine bir yerden sonra o da direnemez olunca aralarındaki ateşli tutku ikisini de yatağa götürür. Tek farkla bir gece, bir gece olarak kalmaz. Hal böyle olunca da gizlilik hak getire der ve bir gece Bayan Conte tarafında basılırlar. 
Sonra kendilerini nikâh hazırlıklarında bulmaları ve Max'in evliliğe karşı korkusunu hiç sormayın. Babasının kendilerini terk etmesinden ötürü evlilik onun lügatında bulunmayan bir kelimeyken kendisini Carina'yla evli bulur..

Kesinlikle eğlenceli bir kitaptı. Özellikle de Carina'nın o dişilik inadı yok mu! Kızın inadı için sardım kitaba. İstediğini elde edene kadar azimle savaştı ve kazandı. :)))




2 yorum:

  1. şey bu kitap türkçe olarak çıktımı beni biraz bilgilendirir misin?

    YanıtlaSil
  2. Henüz değil canım ama yakındır diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS