Gelinin Kolyesi | Kat Martin [Kitap Yorumu]

4 Mar 2014

Orijinal Adı: Bride's Necklace
Edisyonu: Gelinin Kolyesi
Yazar: Kat Martin
Yayıncı: Nemesis Kitap
Türü: Historical Romance, Tarihi Aşk Romanı
Puanım: 2,5/5
Tedarik İçin: kitapsihirbazi.com

Tory, kız kardeşi Claire'i, şehvet düşkünü üvey babalarının kötü planlarından kurtarabilecek tek kişidir. Çünkü annelerini kaybetmişlerdir. Kız kardeşiyle birlikte kaçmaya karar verirler. İhtiyaç duyacakları parayı sağlamak için, baron üvey babalarının aile yadigârı kolyesini çalar ve satarlar.

Kolyeden gelen para onlara kısa bir süre için yeterli olur ancak sonrasında, soylu olmalarına rağmen asıl kimliklerini gizleyerek bir malikânede hizmetçi olarak çalışmaya başlarlar. Hizmetine girdikleri Kont Cord, bu iki genç kızın gerçek kimliklerini bilmemektedir. Kötü kalpli üvey baba, kolyesini çalan üvey kızlarını bulmak için harekete geçtiğindeyse, hem Kont Cord hem de kız kardeşler için gerçek bir yüzleşme yaşanacaktır.


Çok övüldü diye aldık ama fos çıktı işte.Boşuna para verdim. Tabi bu benim "şahsi" görüşümdür. Çünkü bu tarz o kadar çok kitap okudum/okuyorum ki bundan kat kat iyilerini gördüm be birader! Ne saçma şeydi bu. Derleme gibi kitap. Kitaba yorum yapmak bile zaman kaybıdır bana göre. Ama "seri" olarak konusunu beğendiğim ve ikinci kitabına da bir şans vereceğim çıktığında. Tabii bu da serinin kalitesini belirlemek için yoksa bu kitapla karar verirsem yanlış karar verip de seriyi de kararlamak istemem. Neyse, ben kitaptan hoşlanmadm anladığınız üzere. Bana çok boş bir kitap izlenimi verdi. Hani konu olarak bakarsak cidden temeli sağlam ama gidişatı boktan! En güzel tabirle.

Sebebinden bahsedecek olursam, öncelikle; kitap cidden başlarında çok güzel başladı ama yazarının gidişatında elde etmeye çalıştığı şey ne ise artık kitabın ilerleyişi o kadar saçma, sıkıcı ve tuhaft idi ki bir ara iki farklı kitap okuyorum izlenimine kapıldım..Hayır, yani güzel başlattın ne diye yolundan sapıyorsun. Anlamıyorum ki. En çok takıldığım yer ise, kesinlikle şu Cord denen dallama(!) lordun tavırları. Adam ilk başlarda ayakları yere sağlam basan, istediğini elde eden zengin asillerden iken ne zaman kızla evlendi bir evrim geçirdi. Ama tabii biz kitapta bu evrim sürecinden bihaber durumdayız. Adamın gözümde canlandığını halinden bahsettsem korkar kaçarsınız buradan. O kadar yani.



Diğer bir hususta kesinlikle kadın karakterin salaklığı. Aslında çok zeki ve etkileyici bir karakter yaratmaya çalışmış (Tabii temel Whitney'den geliyor. Satranç falan. :p) fakat kızımızın da bir yerde kayışı kopuyor. Ondan  önce, ki özellikle de kitapta adamı kardeşinin odasına gönderdiği sahne, gerçekten zekasına ve tavırlarına hayran kaldığım bir karakterdi ama bu da evlenince sapıttı. Evlilik bu ikisine yaramadı. Çünkü çok çabuk evlenmeleri gerekti. Yazar o kısımları çok boş geçmiş. Konu deseniz o da başta bir kurguyu görünce "Ha!" falan ediyor sonra ilerleyişten "Pöf!" oluyorsunuz.

Ama kitabın yorumlarına biraz bakındım ve bu kitabın göreceli olduğu kanaatına vardım. Çünkü beğenen de beğenmeyen de hemen hemen aynı oradan. Misal, benden önce kitabı kız kardeşim okudu. Ona göre mükemmel bir konusu ve çok hoş bir kurgusu vardı bana göreyse vasattın biraz üstüydü. Kısacası okuyup değerlendirin diyebilirim sadece.

Kitabın konusunu arka kapak yazısından biraz tahmin ediyorsunuz.Victorya (Tory), babası öldükten sonra annesinin evlendiği ve o da öldükten sonra yaşamak zorunda kaldığı üvey babasından hiç hazzetmiyor. Çünkü herif cinsi sapık! Bildiğiniz sapık hem de. Tory'nin küçük kardeşi Claire'ye de kafayı takmış. Kitabın başlangıcını sevmemnin bir nedeni de bu üvey baba müsvvettesi kızın odasına girince Tory'nin adamın hakkından gelmesiyle başlıyor kitap, sanırım ondan.Neyse sonra da kız kardeşini aldığı gibi evden kaçıyor ama beş parasız olduklarından yanlarına üvey babasının aile yadigarı kolyesini alıyor. Satarız hesabı. Bu arada koley kitabın temeli anlayacağınız üzere. Kitapta anlatıldığına göre yıllar yıllar öncesinde nişanslısından bir kolye hediye alan gelin nişanlısı ölünce onun arkasından kendisini atıp öldürüyormuş bu da kolyeyi "Gelinin Kolyesi" yapmış. Neyse. Kolye çok değerli tabii. Ama Tory boğaz tokluğuna satıyor sonra da Kolye'nin parası bitince iş aramaya başlıyorlar bu araştırmalar da onları Kont Cord Brant'a getiriyor. Sonrasını da tahmin edersiniz. Derleme gibi kitaptı zaten. Bir tek girişini bir de şu kolye mevzusunu cidden çok sevdim ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS