Aşkın Gölgesi | Gülşah Elikbank [Ön Okuma Partisi]

17 Nis 2014


Yine uzun zamandır bloguma bakmadığım için üzülerek başladığım bir etkinlikle buradayım. Meşhur ön okuma partimizi biliyorsunuz. Epeydir ara vermiştik ama bu güzel kitap çıkar çıkmaz hemen aday olduk. Kaçmaz dedik. Hem de bir Türk yazardan olunca belki imzalı da veririz diyerekten hemen peşine düştük. Sonuç olarak da başladık ve işte buradayız.

Öncelikle kitabımızın diğer ön okumalarına bir göz atmanızı istiyorum. Zira parti parti ilerlediğimiz için konudan kopmanızı istemeyiz. :))

Part 1: Tuğçe'nin Kitaplığı
Part 4: Anime ve Kitap Sever


--Kitap Tanıtım--

Geçmişin peşini bırakmadığı bir kadın ve zamana direnen bir aşk…
Adı: Aşkın Gölgesi
Yazar: Gülşah Elikbank
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Satın Almak için:  kitapsihirbazi.com
Edebiyat profesörü ve yazar olan Esma, kocası öldükten sonra kızı Ece ile birlikte Berlin’de yaşamaya başlar. Sürekli annesiyle sorunlar yaşayan on yedi yaşındaki kızı Ece, bir gün bodrumda bir kitap bulur ve o kitapla birlikte annesini hiç tanımadığını fark eder. Bu kitabı bulmasının ardından Ece ve annesi Esma’nın hayatı hiç beklemedikleri şekilde değişecektir.
Gülşah Elikbank’ın kaleme aldığı ve dokuz ülkede yayımlanan romanı Aşkın Gölgesi, aile, arkadaşlık ve aşk üzerine yazılmış, insanın içini ısıtan sıcacık ve etkileyici bir roman.

ÖN OKUMA PART 4:
Zaten düşünceleri,  gecenin en önemli sorusuna takılı kalmıştı: “Ona neden güvenmiyordu?” Belki de sorunun aslı, kendi ona güvenirken, onun Ahmet’e güvenmemesiydi. Bugüne kadar ona kendinden o kadar az söz etmişti ki şimdi bu  soruyu  cevaplamak  için  ona  geçmişini,  babasını, yaşadığı  hayal  kırıklıklarını,  geçmişteki  yalnızlığını, kısaca saklamak, yokmuş gibi yapmak istediği her detayı anlatmak zorunda kalmak içini daraltıyordu. İçinde gizlenecek bir köşe bırakmıyordu. Üstelik asıl korktuğu,  bunları  ona  anlatmak  değil,  anlattıktan  sonra yine aynı kâbusların, geçmişin prangalarının ayağına dolanmasıydı. Bununla tekrar başa çıkabilir miydi, bilmiyordu. Geçmişiyle gecenin sabahın kapısını araladı-ğı bu zamanda yüzleşmek istediğini de sanmıyordu. 
Düşünceleri  kahve  makinesinin  ani  sesiyle  bölündü. 
Kahvenin hazır olduğunu belli eden kırmızı ışık yanıp sönüyordu.  Kahveleri  hazırdı,  ama  Zeynep içeri  gitmeye hâlâ hazır değildi. Kahvenin dumanı yüzüne vururken, insanın böyle bir ana asla hazır olamayacağını düşündü. Böyle şeylerin planı, hazırlığı olamazdı. Her şey olup bitivermeliydi. Pandoranın kutusundan geçmişin tozlu anıları çıkmalıydı artık. Geleceğini paylaş-mayı hayal ettiği biriyle geçmişini de paylaşmalıydı.
Kahveyi uzatırken Ahmet’in yüzünde gördüğü teşekkür gülümsemesi, ne kadar doğru bir adamı sevdiğinin  kanıtı  gibiydi  o  an.  Onca  kavgadan,  bağrışmadan, sonrasındaki suskun saatlerden sonra, ona bir kahve  için  teşekkür  edebilen  bir  adam.  Zeynep  onu öyle çok seviyordu ki bu sevgisinin büyüklüğüne kendi de şaşıyordu. Uçurumun en kenarında olduğu bir zamanda karşısına çıkarmıştı onu zaman ya da belki kader. Her ne olursa olsun, şimdi burada, karşısındaydı  böylesi  sevgiyle,  tutkuyla  bağlı  olduğu  adam.  Ve onun hep yanında kalması, ona her zaman böylesi içten bakıp, baktıkça da içini titretmesi için bu gece ona istediği cevapları vermeliydi.Zeynep, belki  de  artık  zamanıdır,  zihnimi  esir  eden düşüncelerden  kurtulmanın  vaktidir, diye  düşündü.  Bir 
çırpıda söyleyip kurtuluvermeliydi. Olduğu gibi, içinden geldiği gibi. Belki ağlayarak, belki zaman zaman kendini kaybederek. Aralarında anlaşılmaz bir mesafe gibi duran, aşmaya çalıştıkça üstlerine yıkılan o duvarı kırıp geçmeliydiler bu gece. Zeynep kahvesinden bir yudum alıp söze başladı.
“Bana sana neden güvenmediğimi sordun. Öncelikle sana güvenmiyor değilim. Sadece güvenemiyorum. 
İkisi arasındaki farkı biliyorsun, istesem de yapamıyorum bunu. Güvenmek o kadar eskide kalmış bir söz ki benim için. Benim sözlüğümde karşısındaki açıklama olarak ihanet yazıyor sanki. Sadece sana değil, hayatımda var olan hiç kimseye güvenemiyorum ben, hatta çoğu zaman kendime bile”
DEVAMI YAARIN YORUM DURAĞIMDA..

ÇEKİLİŞ



a Rafflecopter giveaway



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS