Ao Haru Ride | Anime Tanıtım

11 Tem 2014


 Orijinal Adı: Ao Haru Ride
İngilizce Adı: Blue Spring Ride
Türkçe Adı: Mavi Bahar Yolculuğu
Türü: Romantik, Okul, Aşk, Sosyal Yaşam
Kategori: TV Serisi
Bölüm Sayısı: 12 
Yayın Tarihi: 08.07.14
Statü: Tamamlandı. [Güncel]


Sonunda sevilen manga serilerinden Ao Haru Ride, Live Action'dan sonra animeye de uyarladı. Her ne kadar Live Aciton'ın çıkması kışı bulacak olsa da, animesinin başlaması güzel oldu.Animeleri daha çok sevdiğimi düşünürsek benim için güzel bir haberdi en azından.
Mangasını başlarda çok severek takip ediyordum.Sonra nedendir bilmem, bıraktım ama animesinin çıkacağını duyunca apayrı bir sevinçle animesine sarıldım.Ve çıktığı anda da izlemeyi planlamama rağmen kısmet olmadı ancak izleyebildim. :D Şimdi de kısa bir görüş yazacağım
Açıkçası çok güzel bir uyarlama olmuşşşş! *-*
İzlediğim her an, her sahnede 'Çok güzel,' dedim durdum. O kadar hoşuma gitti. Karakterleri çok iyi vermişler. Hele o küçüklükleriii! ^_^
Kou'ya zaten âşıktım animede, üç boyutlu görünce resmen hayran kaldım. Gerçekten çok güzel olmuş ama kısa yahu! Niye 12 bölümcükkk? (T_T)

Animemiz mangayla aynı başlıyor. En azından başlangıç. Futaba okulun sessiz ve ilgi çekici kızlarından birisi. Herkes tarafından sempatik olarak kabul edilmekte. Tanaka Kou ise okulun sessiz ama sevilen çocuklarından birisi. Derken efendim kader bu iki şeker şeyi bir araya getiriyor. Bir gün, Futaba, ortaokuldayken, okula gitmek için yola çıktığı bir sırada yağmura yakalanıyor ve kendini korumak için girdiği tapınakta Tanaka Kou'nun da kendisi gibi yağmurdan korunmaya çalıştığını görüyor. O sırada da ikilimiz arasında yağmur üstünden başlayan ve kısa olmasına rağmen unutulamayacak anlar yaratan birkaç cümle gelişiyor. Kou, Futaba'ya kendini kurulaması için tişörtünü veriyor. Futaba da tişörtü iade ederken Kou tarafından bir festivale davet ediliyor. Ama, ama tesadüf eseri bir arkadaşının kendisini kızdırmasıyla ve ona, "Tüm erkeklerden nefret ediyorum," derken Kou tarafından görülmesiyle o davet asla gerçekleşmiyor.
Gerçi Futaba gidiyor ve saatlerce Kou'yu bekliyor ama Kou gelmiyor, gelmediği gibi bir anda okulunu da değiştirip, çekip gidiyor. 

Bu olaydan sonraki 3 senede animenin konusunu oluştuyor. Aradan geçen üç yılda hem Futaba hem de Kou çok değişiyorlar. Futaba ortaokuldaki o sessiz kız olmaktan çıkıyor ve arkadaş edinebilmek adına kendisi dışında bir feminist karaktere dönüşüyor. Kou ise ailesi boşandıktan sonra ismini değişitirip okula devam ediyor. Ama Futaba bundan habersiz. Ta ki ikisi tesadüf eseri çarpışına dek..
Futaba Kou'yu her zaman Tanaka olarak çağırırken üç yıl sonra karşısına çıkan ve tanıdığı o çocuktan bambaşka biri olarak karşısında duran Tanaka artık kendisini Macbuhi olarak tanıtınca kızımız bir an tereddüt etse de karşısındakinin o olduğunu anlıyor ve ilk aşkını yeniden bulduğunu sanıyor. En azından Tanaka konuşana kadar..

Tanaka için her şey geçmişte kalmıştır. Artık ikisi de değişmiştir ve geçmişi geri getiremezler. Bu andan sonra yapılacak tek şey arkadaş kalmaktır. Ama Futaba, ilk ve tek aşkı olan bu çocuktan bu kadar kolay vazgeçmek istemez..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS