Yazgı | Julie Garwood [Historical Hunters Kitap İncelemesi#1]

9 Tem 2014


Evvet!
İşte sonunda sıra da bana geldii! Nihayet yani. Sabırsızlıkla sıranın bana geleceği ânı bekliyordum. Ne de olsa okudum tür, sevdiğim şey, ve güzel bir başlangıç için ilk adım..

Historical Hunters; aslında Küçük Kız'la epeydir düşündüğümüz ama gerçeğe dönmesi bu seneyi bulan ve bir anda ortaya çıkarak biz, "Historical Hunters" ekibini ortaya çıkaran bir etkinlik oldu.Büyük bir keyifle ilk etkinliğimiz olan Julie Garwood kitaplarına başladık.Ve mümkün mertebe de durmak yok, yola devam şeklinde devam edeceğiz.Aslında ben Judith ile başlamayı çok isterdim ama kızlara söz geçirmedim. Olsun, geç olsun güç olmasın. Yazarlarımız sırayla elimizden geçecekler. Kaçarı yok. Neyse efendim.

Şimcik etkinliğimizde belirli bir sıra ve seri uyumu tarzında bir zorunluluğumuz yok. Olmadığı gibi, sevdiğimiz kitaplara öncelik vermek de, genel tercihimiz.

Şimdi gelelim benden önce inceleme yayımlayan arkadaşlarıma. İncelemeleri görmek için aktif olan linklere tıklayıp diğer blogları ziyaret edebilirsiniz.Bugün benim kitabım Madelyne ve Duncan'ın YAZGI'sını belirleyen YAZGI isimli kitap olacak.


3- YAZGI [ Honor'S Splendour]

Yoruma geçmeden kitabımızı tanıyalım mı?

Orijinal Adı: Honor's Splendour
Edisyonu: Yazgı
Yazar: Julie Garwood
Yayınevi: Epsilon Yayıncılık
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Historical RomancePuanım: 4/5
"New York Times çok satanlar yazarı Julie Garwood'dan sürükleyici bir hikâye, kalbinizi ısıtacak karakterler...


Leydi Madelyne acımasız ağabeyi Baron Louddon'ın zalimce planlarının cezasını çekmektedir. Kurt olarak bilinen Baron Duncan intikam ateşiyle Louddon'ın arazisine adamlarını saldığında genç kızı esiri olarak kaçırır.

Fakat bu mağrur güzeli tanıdıkça onu hayatı pahasına koruyacağına dair and içer. Zamanla her ikisi de birbirlerine karşı koyamazlar ancak Madelyne lordu gibi cesur ve bir kurt kadar güçlü bir şekilde onuru için mücadelesini sürdürmeye devam eder. 

"Tek kelimeyle büyüleyici." 
Romantic Times"



Yazgı epeydir okumayı ertelediğim ve bu etkinlikte okumak nasip olan bir kitap oldu benim için. Klasik Julie Garwood tadındaydı ama sanki diğer kitaplarının yanında çok klasikti. Bilemiyorum şu an. Epeydir Garwood okumadığım için bana öyle geliyor olabilir de. Ama kitap beklediğim etkiyi vermedi, o kesin.Neyse. 
Kitaptan yine de hoşlandım diyebilirim. Bayılmadım ama hoşlandım. Ne de olsa Julie Garwood. Yer yer güldüm de. Çünkü kadın karakterimiz Madelyne o kadar saf, o kadar temiz ki, hareketlerine gülmemeniz imkansız gibi bir şey.Yine de farklı bir Julie kitabı okudum sanırım. :D
Kitabımızdan bahsedecek olursam,

Kitap Kurt olarak bilinen Baron Wexton, yani Duncan'ın kız kardeşinin başına gelenlerin intikamını almak için düşman inine girip yakalandığı ve ölmesi için soğukta dışarıda bırakıldığı sahneden başlayarak cereyan ediyor. 
Duncan'ın kız kardeşi Adele nişanlısıyla tanışmak için gittiği seyahatten ne yazık ki tecavüze uğramış bir şekilde dönünce Duncan ve kardeşleri, (ki kitabın en tatlı şeyleri!) bunu yapandan intikam almaya karar verirler. Özellikle de Duncan.

Zira bunu kız kardeşine yapan kişi kendisinin ezeli düşmanı Louddon'dan başkası değildir.

Ve Duncan'da Louddon'dan bunun intikamını almak için 'göze göz dişe diş,' der ve yola koyulur. Sonrası da malumunuz bizim Louddon tarafından yakalanır ve kitap başlar. Aslında yakalanmıyor tabii. Adamın planları başka. Meğer hedefinde Louddon'un kardeşi Madelyne'i ele geçirmek varmış. Geçiriyor da. Gerçi kızımız dünden razı. Çünkü ağabeysi olacak alçaktan kurtulmak için
kurdun inine bile girmeye razı. Ve giriyor da. Çünkü kızın tek kurtuluşu ağabeysinin kalesinden çıkmak. Çıktıktan sonra Duncan'ı atlatıp İskoçya'daki kuzeninin yanına yerleşecek. En azından planı böyle. Ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.Çünkü Duncan'ın Madelyne'i bırakmak gibi bir niyeti yok. Ve bunu da intikam için yapmıyor.Onunla geçirdiği o kısacık zaman zarfında Madelyne'in ne kadar saf, temiz ve iyi niyetli biri olduğunu, ağabeysi olacak alçağa benzemediğini keşfediyor ve o andan sonra da kızı kendisi için istiyor.

Kitap aslında çok tatlı bir ilerleyişe sahipti. Hele ki kızın o Protestan halleri, "Ben iyi bir kızım," söylemleri sizi gülmekten öldürüyor. Gel gelelim, benim için bu kitapta bir şeyler eksikti ama adını koyamıyorum. Julie Garwood tadı alamadım. Ya da diğer kitaplarındaki beklentimle başladığım için böyle geldi. Kitabı konusundan ziyade karakterleri için okudum diyebilirim. Gerek Madelyne olsun gerek Adela olsun gerçekten yaşadıkları çok güzel işlenmiş. İkisininde aynı kişi tarafından korunması ve ona sığınmaları da apayrı bir tat katmış kitaba.

Madelyne'in Duncan'ına âşık olduğunu anladıktan sonraki o tatlı halleri ve küçükken hep kendini koruma iç güdüsünde olup, çocukluğunu doyasıya yaşayamadığı için Duncan'ın yanında içindeki o büyümemiş küçük kızı serbest bırakması...
İnanın çok tatlı bir şekilde verilmiş kitapta. Okurken karakterleri gerçekten hissediyorsunuz. Klasik Julie Garwood yazımı işte. Fakat yine söylüyorum bence kitapta bir şeyler eksikti. Neydi bilmiyorum, adını koyamıyorum ama bir şeyler eksikti işte.

Ayrıca kitabın ismine de bayıldığımı belirtmem gerek.Duncan'ın ve Madelyne'in yazgısı daha kitabın başında yazılıyor! Ve insan isminin kitabın böyle özel bir yerinde geldiğini görünce apayrı bir şevkle okuyor kitabı. Uzun lafın kısası klasik bir Julie Garwood kitabıydı benim için. Julie ne yazarsa okurum diyorsanız acele edin, alın ve okuyun. Sizleri tatmin edecek bir kitapla kısa süreli bir mola verin kendinize. :)))





*NOT: Bu yazıda kullanılan bütün görseller "HISTORICAL HUNTERS" ekibi tarafından hazırlanmış olup, tüm yasal hakları saklıdır. Herhangi bir şekilde izinsiz paylaşım ve çoğaltılma durumunda şikayet etme ve dava açma haklarına sahiplerdir.*


3 yorum:

  1. Ellerine sağlık bebem.. Poff şimdi cidden okumayan bir ben kaldım bu kitabı.. Eskiden ne güzel ikimizdik :))

    Pek yakında okuyup bende nasıplenmeliyim iskoçlardan :)

    YanıtlaSil
  2. İskoçtan mı nasipleneceksin? Hımmm, okuyunca tekrar konuşalım XD

    YanıtlaSil
  3. enem niden ki meraklandirma beni smdik :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS