Aşka Var Mısın? / Natasha Boyd [Kitap Yorumu]

24 Ağu 2014


Yazar Adı: Natasha Boyd
Çevirmen: Filiz Tülek
Sayfa Sayısı: 368
Dili: Türkçe
Yayın Evi: Yabancı Yayınları
Tür ve Yaş Grubu: Günümüz Aşk Romanı
Goodreads Puanı:  4.27/5

Neeee!!!
Cidden mi?! 
Bir sayfacık daha, lütfen...
Kitabı öyle bir fırlatışım var ki anlatamam! Seri olduğunu bile kitabın sonlarına yaklaşmışken öğreniyorum ve öyle bir yer de bitiyor ki..! Sanırsın kitap sonu değil, bölümün sonu. Ağlamak istiyorum. 
Jack'i istiyorum.
Bir bölüm daha okumak istiyorum.
Ve Jack'i istiyorum, demiş miydim? :-)

Kitabı beğendim. Çünkü gerçekçi bir kitaptı. Karakterler aynı bizim gibiydi. Tamam Jack bir Hollywood yıldızı ama... Alışılmışın dışında... O bir 'badboys' değil. Nazik ve sevecen biri... Keri Ann ise tıpkı ben, sen. Jack Eversea'yı karşısında ilk gördüğünde üstüne atlamak yerine, gerçekte bizler -tabi normal insanlarsak-  bir ünlü gördüğümüzde nasıl sağlam durup, takmamaya çalışıyorsak o da öyle yapıyor. (Şey ben Jack'in üstüne atlardım tabi de o kısmı karıştırmayalım şimdi...) 


“Sana hiç kendini beğenmiş olduğunu söyleyen oldu mu?
Kendini beğenmiş değil. Kendinden emin. Arada fark var.”
 
Kitabın çevirisi çok iyiydi. Çevirmen kimi yerlerde 'Aarrggh' kelimesini bile kullanmış. Ve öyle yerlerde öyle biçimde diyor ki kız, kahkaha atmamak elde değildi. 
Konusu ise hafifti... İkilinin birbirlerine aşık olmasını okurken etkilenmemek elde değil... Masalsı bir hikaye onlarınki. Belki kitabı güzel yapan en önemli etkenlerden biri de bu. 

“Gerçek şuydu ki tanıdığım hiçbir erkek, kitaplardan okuyup hayalini kurduğum aşkla örtüşmüyordu. Ve benim bir şey hissetmediğim biriyle seks yapmaya hiç niyetim yoktu.”

Kitabın sonunda ise tempo yükseliyor. Olaylar birbirini izliyor... Nefesler tutuluyor... Veee en başta da dediğim gibi öylecene bitiyor.. Aaarrgghh! :-) :-) :-) Serinin devam kitabı için sabırsızlanıyorum açıkçası. Umarım yayın evi elini çabuk tutar. 

Aşka Var Mısın? konusuna pek değinmeyeceğim. Aşk kitaplarının konusunu anlatmayı sevmiyorum çünkü baştan sona spoi vermiş oluyor insan. 

Kasaba kızı Keri Ann ile ünlü Hollywood yıldızı Jack Eversea'nın aşk hikayesi belki çok klasik dediğini duyar gibiyim. Fakat bu kitabı güzel yapan yazarın anlatımıydı. Okuyacağınıza pişman olmayacağınız kitaplardan biri. Can-ı gönülden tavsiye ederim. Pişman olmayacaksınız.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS