Kimliksiz / Selvi Atıcı [Kitap Yorumu]

14 Eki 2014


Budur!
Bayıldım!
Yazarın kalemini çok çok beğendim.
Benim aradığım aşk hikayesi bu işte!
Boş bir kitapta vıcık vıcık bir aşk değil, dolu bir kitapta yürekten... sade bir aşk.

Kimliksiz dolu dolu bir kitaptı. Her sayfasında, başından sonuna kadar bir olay... Kurgu heyecan verici. Aşk olduğu kadar macera kitabıydı bir diyebilirim. :))

Aşk kitapları okurken o kadar çok sıkılıyorum ki, ruhum bunalıyor resmen. Kimliksiz de o şeyi yaşamadım. Bu yüzden bu kitabı beğendim ben diyorum, gönül rahatlığı ile de tavsiye ediiyorum. Okuyun. :))

**

Kimliksiz, Deryal'in doğumu ile başlıyor ve onun on iki yaşında katil olması ile devam ediyor.
Daha kitabın en başında yaşadığım şok inanılmazdı.
O bölümde küçücük çocugun başına bir şey gelmesini beklerken, o katil oluyordu yahu. :@ :@ :@ O andan sonra ise Deryal'ın adı bir gardiyan tarafından konuluyor: Kimliksiz...

Deryal ile Burcu tanıştıkları gün ise Deryal otuz beş yaşında. 'Kayıp Şehir' adlı gece klubünün sahibi. 'Kirli' bir adam. Belinde silah, pantolonu kumaş, en yakın dostu koruması, polisle ve rakipleri ile başı dertte.
Ama ruhu...
Gel gör ki o ruhu... Resmen parlıyor.
Ah be!

Gelelim Burcu'ya. Burcu, Deryal'ın ilgisini çekebilecek kadar güzel. (HIH!) Çokta zeki. Deryal'ı çok güzel oyuna getiriyor. Getirmek zorunda, buna mecbur.
Yazar Burcu konusunda kurguyu çok iyi bağlamış. Bu konuda spoi vermek istemiyorum aslında. Tüm kitabın keyfi kaçar. Size şu kadarını söyleyeyim; Burcu sizi çok şaşırtacak.

Kurguyu bu kadar başarılı yapan belki de karakterlerin gerçekçiliğiydi. Onların tartışmalarını birbirlerine diklenmelerini soluksuz okuyorsun. Romantik anlarında sıcacık gülümsüyorsun. Ben şaşırdığımda 'oha!' bile dediğimi hatırlıyorum. Hatta kahkaha attığım yerler bile oldu. 
Bu kitabı benden önce annem okudu. Sonunda gözleri dolu doluydu.

Kimliksiz bir çok duyguyu yaşatan bir kitap...
Okuduğunuza pişman olmayacağınız bir kitap...



1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS