Wattpad Hikâye: Yüreğine Sürgün || Jennifer Royce

12 Mar 2014

Adı: Yüreğine Sürgün
Yazar: Jennifer Royce
Türü: Historical Romance, Tarihi Aşk Romanı, Wattpad Hikâye
Okumak için: Yüreğine Sürgün


Kimsesiz bir kız. 
Umarsız bir kont.

Cassy, biricik halasıyla beraber manastırın güvenli kollarında yaşadığı hayatla gerçek hayatın ne kadar farklı olduğunu umarsız bir kont olan Jared'la evlendiğinde keşfeder.

Büyükbabasının Dükâlık Unvanını alabilmek için çirkin bir kızla evlenmeyi bile göze alan Jared'ın tek istediği o yaşlı bunaktan intikamını almaktır. Bunun için evlenmeyi de kabul edebilir. Nasılsa kızı bir daha hiç görmeyecektir.



Geç yorumladığım bir hikâye daha. Gerçi sonunu da çok geç okudum. Söz de en sevdiğim hikâye ama işlerden fırsat bulamadım. Biraz da son olduğunu bildiğim için, onlara veda etmemek adına sürekli erteledim okumayı. Ama sonuç; okuduk işte. Şimdi de burada yorum yapıyoruz.  Jennifer Royce'un kalemini gerçekten beğeniyorum. Yazıdığı her hikâyesinde kendini daha da aşıyor. Konularının özgün olmasının yanı sıra yazdığı hikâyelerde okuru bağlayan bir anlatım kullanıyor. Tek sıkıntı - detaylı yazmıyor- kitap gibi yazsa işte o zaman patlak verecek! Bir türlü dinletemedim şunu. :))

Yazarın tüm hikâyelerinin bende ayrı bir yeri var ama en sevdiğim sanırım Yüreğine Sürgün hikâyesidir. Nedendir bilmem bu hikâyesinde beni çeken ve etkileyen tuhaf bir şey var.Belki Cassy'nin o küçük masum haliyle başlamasından belki de yazarın facebook sayfasında tesadüf eseri okuduğum ilk bölümündeki o yalın ve masum anlatımdan. Bu yazarda -bence yazar çünkü- gerçek bir cevher var ! Fark edilmemesi büyük kayıp. Umarım bir gün basılı kitaplarını da okumak nasip olur.



Yüreğine Sürgün hikâyesi de küçük, halasından başka kimsesi olmayan çirkin bir kızın yaşadığı aşkı ve zorluğu ele almış yazarımız. Cassie, henüz ergenliğinin başlarında ve halasıyla beraber yaşadığı manastırdaki dünyadan başka hiçbir şey görmemiş bir genç kız. Halası ise onun ileride olmasını isterdiği gibi bir hanımefendi olması için ondan ayrılmaya ve onu kendinden uzaklaştırmaya çalışan bir kadın. Cassy halasına ne kadar düşkünse halası da Cassy'ye aynı oranda düşkün ama biricik yeğeninin geleceği ona duyduğu hasretten daha önemli olduğu için yeğenini sevdiği, eski bir dostuna emanet etmeye karar veriyor.

Tabii konumuzda buradan başlıyor. Halasının Cassy'yi emanet ettiği Dük'ün de büyümesini istediği bir hovarda torunu var. Torunu da en az büyük babasının kendisini sevdiği, ya da gösterdiği, kadar onu seviyor.Hâl böyle olunca da büyükbabası Cassy'yi kendi himayesine alabilmek için onu çok sevdiği torunu Jared'la evlendiriyor. En azından Jared'a böyle bir teklif sunuyor. Ve, büyükbabasının Dükâlık Unvanını isteyen Jared da mecburen bu teklifi kabul ediyor.

Ne de olsa; iki yıl sonra "O" çirkinden kurtulacak. İki yıl dayanabilir. Ne var ki, iki yıl boyunca büyükbabasının yanına uğramaz, ki zaten görmek de istemiyor, iki yıl sonra geldiğinde de kızdan boşanır, unvanı alır. İstediğine kavuşur.

Ama her şey planlandığı gibi gitmiyor bu dünyada. Yok öyle bir hayat. Jared da bir gece mecburi konaklama yeri olarak büyükbabasının evini seçince ve evde gecenin bir yarısı bir "peri" kızı görünce yaptığı, yapacağı her şey anlamını yitiriyor. Tek istediği o periyle tanışmak oluyor. Amma velakin karısını da unutmaması gerek de mi? :D Büyükbabacığı ise Jared'ın Cassie'yi görünce geldiği hali fark ediyor ve ona yeni "misafir"leri Sandy'yi tanıtıyor. XD Sonrası tam bir eğlence. Ve bu eğlenceyi tatmak için kitabı okumanızı öneririm.


1 yorum:

  1. jenniferroyce12 Mart 2014 23:30

    yüreğine sağlık çiçeeem.Öyle bir anlatmışsın ki bunu hakikaten ben mi yazmışım dedim.umarım bir gün seninde dediğin gibi kitap olur ve ilk ithafım sanadır söz veriyorum :D

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS