Ejderin Büyüsü / G. A. Aiken [Kitap Yorumu]

19 Ağu 2014

Ejderin Büyüsü, Ejderha Serisi'nin dördüncü kitabı. Kitap geldi, ele alındı ve o günün akşamında bitmişti bile. Gelişi sürpriz oldu, günüme de güzellik kattı.

Bu seriyi seviyorum. Kahkahalarıma sebep oluyor.

Ve bu yazarın yarattıkları kadar sinir bozucu başka karakterler olamaz. Hepsi sinir bozucu, hepsi kendini beğenmiş. Hele de o ejderhalar... Resmen dünyaya tepeden bakıyorlar. Sanırsın -küçük değil- büyük dağları onlar yarattı. :-)

Bu seriyi bu kadar çok sevmemin sebeplerinden biri bu işte. Bir diğeri ise karakterler arası çatışmalar, ikili ilişkileri her zaman tüm aileyi katarak anlatması... Öyle komikler ki! Kardeşler birbirlerinin boğazına yapışıyorlar fakat aile dışından biri karşılarına dikilme cesareti gösterecek olursa -ki bu çok zor- sarsılmaz bir şekilde kenetleniyorlar.

...

Ejderin Büyüsü'nde Keita ile Ragnar'ın hikayesini okuyoruz. Aslında Ragnar, Dagmar'a aşık sanıyordum. Serisinin üçüncü kitabından hatırlarsınız belki. Fakat yavaş yavaş, ince ince Keita'ya vuruldu. :-) Özellikle de Keita'nın zekasının farkına varınca... Fakat onların ilişkisi çok farklıydı. Çünkü Keita bağlanacak bir tip değil. Hele ki sahiplenilsin. Hem de bir ejderha tarafından. :-)

Ejderin Tutkusu'nda Keita, Ragnar'ın babasının eline düşüyordu. Bu tutsaklıktan kurtulup bir şekilde Ragnar'ın eline düşmesiyle de Ejderin Büyüsü başlıyor.

Ragnar'ın amacı; kraliçeye kızının eline de olduğunu söyleyip, karşılığında Güney Ejderhaları ile müttefik olmaktı. Ah tabi Rhiannon'un verdiği cevap; '' Onu bırak. Ya da bırakma. Umurumda bile değil.'' olunca... Benim kadar Ragnar'da şaşırıp kalıyor. Hiç bir şey elde edemeyeceğini anlayınca da Keita'yı serbest bırakıyor. Tabi Keita intikam almaya karar verir mi vermez mi? Siz düşünün. :-) Hahahayyyttt!
Keita serbest kaldıktan sonra Ragnar istediğini alıyor aslında. Ateş Üfleyen Güney Ejderhaları ile Kuzey Ejderhaları arasında ittifak kuruluyor.
Bizimkilerin ise iki yılın ardından yolları bir daha kesişecektir. Hem de Keita'nın idamı sırasında!

Şaşırdınız değil mi? ... Size spoi yok, merak eden bir an önce okusun arkadaş. :-)

Ragnar ise Kraliçe Rhiannon'un emirleri üzerine Güney'e doğru gitmektedir. İkilimiz Annwyl ve Fearghus'un sarayına ulaşırlar. Sonrası ver elini şamata, tantana. :-) :-) :-)

Tabi Annwyl rüyalarında ikizleri için gelen Kyvich'leri görüp durmasaydı her şey çok daha güzel olacaktı. Kyvichler kim mi? İnsan savaşçılar ama aynı zamanda da cadılar. Onlar buz diyarının savaşçı cadıları...

Kitabın sonunda savaş çıkacak! Kan Kraliçesinin ismini duymayan kalmayacak! ... Ah! Ama hiçte sandığınız kişilerle değil. ;-) Serinin bir sonraki kitabını merakla bekliyorum!

Okuyun, okutun arkadaşım. Bu seri kaçmaz...

''Söylesene Lord Ragnar, beni istiyor musun?'' diye sordu.
''Soluduğum hava gibi istiyorum seni.''
Yine durdular. Ragnar'a bakan prensesin gözleri kocaman olmuştu.
''Ama senden uzak durmak zorunda olmamın sebebi de bu değil mi?'' diye sordu Ragnar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS