Kırık Kalpler Tamircisi || Melissa SENATE

19 Mar 2013


Kırık Kalpler Tamircisi || Melissa SENATE

Bu kitaba nasıl bi' yorum yapmalıyım kararsız kaldım. Kitap gerçekten ailevi şeyler sevenler için güzel bir kurguya sahip ama ben pek bu türe yönelik okumadığım için, okurken biraz sıkıldım.Başlarda konuya girişi bakımından merak uyandırıcı bir anlatım kullanmış yazar. O yüzden ilk bölümler su gibi aktı gitti. Ama ilerisinde -ki özellikle de Joy devreye girince- biraz sıkılmaya başladım. -Tekrar söylüyorum tamamen benden kaynaklı. Sevmiyorum bu türü, ne yazık ki. :))-

Joy devreye girdikten sonra neden sıkıldım?! Bilmiyorum. Halbuki tuhaf bir durum. Zira kızımız çok canlı ama tek tabanca takılan bir tip.Buna rağmen kitabın gidişatını biraz ağır buldum. Sanırım bunda Joy ve Rebecca arasındaki soğukluğundan etkisi var. Özellikle de Joy'un karakterini düşününce daha ılıman yaklaşımlar bekliyordum. Tabi şu da bir gerçek, kızımız yetim büyümüş. Birden birisi karşınıza geçip de ; "Ben senin ablanım." dediğinde bunu hemen benimsemesini beklememek gerek. Yine de çok uzattı diye düşünmeden de edemiyorum.Her neyse.

Bu kitap yazardan okuduğum ilk kitap ama yayımcıdan çıkan ikinci kitabı. Bir önceki kitabı Aşk Tanrıçası'nın Yemek Okulu kitabını çok merak ediyordum fakat bir türlü denk gelip alamadım.Ve Kırık Kalpler Tamircisi yazarla tanışmama vesile oldu. Yazarın dilini sevdim. Akıcı bir anlatımı var. -Her ne kadar bu kitabın konusu bana pek hitap etmese de.- Eh, buna çeviride çok büyük etken olmuştur. Çünkü gerçekten çok beğendiğim bir çevirisi vardı. Çevirmen yazarın anlatmak istediklerini , verdiği mesajları oldukça güzel aktarmış dilimize..

Konumuza gelirsek; 

Kitabımız birbirlerinden habersiz iki kız kardeş etrafından cereyan ediyor. Bu kız kardeşlerden büyük olan Rebecca, sessiz ve duygusal tiplerden bir kız. Birkaç sene önce annesini kaybetmiş ve şimdi de babası son günlerini yaşamakta.Ama ölmeden önce Rebecca'nın sırtına öyle bir yük yüklüyor ki , zavallı kızımız büyük bir çıkmazda kalıyor.
Rebecca bir şirkette aile danışmanlığı yapan bir kadın. Boşanmak üzere olan çiftler arasında ara buluculuk, yani bir nevi Kırık Kalpler Tamirci'liği - işte ismini bundan ötürü çok sevdim- yapıyor. Ama işinde en parlak dönemlerini yaşan birisinin hayatı bir anda karma karışık olursa Rebecca gibi zorda kalır. Sevgili kızımız bir kardeşi olduğunu öğrendiği andan beri içi içini yer. Eh, ama haklı yıllarca hep bir kardeşi olsun istemiş fakat ondan gizledikleri bir üvey kardeşi varmış...Gel de bunu sindir.
İşte Rebecca , babasından bu gerçeği öğrendiğinden beri vermesi gereken kararları tar tar ve sonunda Joy'u bulmaya karar verir. Karar vermesine karar verir de , asıl sorun kardeşi kendisini kabul edecek midir?


Joy'dan bahsetmem gerekirse, kendisi tek tabanca yaşamaya çalışan bir kız. Mutsuz insanlar için turlar düzenleyerek onların kırık kalplerini tamir etmelerini ve yalnızlıklarına bir son vermelerini sağlıyor.Bunu da küçük minibüsüyle yapıyor. Ve aslında başkalarını mutlu ederken hep kendi içindeki acılara gem vurmaya çalışıyor. Yetim büyümenin, babası tarafından istenilmemesinin acılarını yenmek için başkalarının mutluluğunu kullanmaya çalışıyor. Ta ki , Rebecca gelene kadar.
Birçok yerinde Joy'a çok sinirlendim.Haklı, anlıyorum. Ama Rebecca'nın da elinden geleni yaptığını görmeyi reddeden bir çocuk gibi davranması beni deli etti. Sonuçta kızımızın hiçbir şeyden haberi yokmuş ve daha da önemlisi o kardeşini tanımaya gelmiş, en azından bu şansı hak ediyordu. Bi' ara hiç konuşmayacak ve Rebecca'yı kovacak sanmıştım fakat beklediğim tepkiyi vermedi.

Kitap ilerledikçe de Joy'un aslında ablasına ve babasına ne kadar ihtiyacı olduğunu ama bunu kendine bile itiraf edemediğini görmüş oldum.Zira bir yerinde babasına olan özlemini şu şekilde dillendirdi ve beni bitirdi.


İşte bizim kızların hikâyesi böyle.. Kitabın sonunu gerçekten beğendim ama bu tür kitaplar beni biraz bunaltıyor. O yüzden çok nadir okuyorum.Ailevi kitapları , aile bağlılıklarını sevenler için bulunmaz ve tadında yenmez bir konu işlemiş.Denemenizi tavsiye ederim.


MY RATING:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS