Ben Sana Tutsak | Julianne MacLean[Kitap Yorumu]

3 Nis 2014

Orijinal Adı: Captured by Highlander
Edisyonu: Ben Sana Tutsak
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Historical Romance
Puanım: 2/5
“İskoçyalılar aşkları için savaşır, vatanları için ölürler.” Yatağındaki Düşmandan… Leydi Amelia Sutherland, Duncan MacLean gibi bir adama boyun eğmektense ölmeyi tercih ederdi. Ancak acımasız İskoçyalı savaşçı yatağının yanında dikilirken seçim şansı yoktu pek. Alev alev yanan gözleri, gerilmiş kasları ve parlayan savaş baltasıyla Duncan, azılı düşmanı Richard Bennett’ı öldürmeye gelmişti fakat onun yerine nişanlısı, güzel ve masum Amelia’yla karşılaşınca onu kaçırmaya karar verecekti… Kollarındaki Âşığa… Duncan, sevdiği kadını öldüren Bennett’tan gelinini çalarak istediği kusursuz intikamı alabileceğini düşünüyordu. Ancak Leydi Amelia bu intikam planında bir piyondan fazlası olduğunu ispatlayacak: cesareti ve güzelliğiyle, Duncan’ın ruhunda kimsenin ulaşamadığı bir yere dokunacaktı. Amelia da onu tutsak eden İskoçyalı’ya boyun eğip âşık olduğundaysa gerçek savaş başlayacaktı.



Bu ay işyerimdeki ve işlerimdeki yoğunluktan dolayı bloguma okuduğum kitapları yorumlayamadım. Zaten doğru dürüst kitap da okumadım. Bugün olan azıcık vaktimle de şu kitabı yorumlayayım dedim. Julianne MacLean'ın Ephesus'ın Amerikalı Varisler serisinden az çok biliyordum ama İskoçlarla ilgili nasıl bir seri yazmıştır diye merak ettim ve ilk çıktığından beri bu kitapta gözüm vardı. CNR Fuarı'nda almak nasip oldu fakat okumak için fırsat ancak buldum. Gerçi pek de beğenmedim. Hani çok da merak etmeme gerek yokmuş.

Bir kere kitabın arka kapağını okuyunca daha farklı beklentiler edinmişim onu anladım. Ya da ben çok tarihi aşk romanı okuduğum için bu kitabın da diğerleriyle aynı tadı vereceğini sandım. Halbuki beklediğim etkiyi bırakmadı. Kötü müydü? Bilmiyorum. Ama bence yetersiz bir kitaptı o kesin. Çok fazla yüzeysel buldum. Aceleyle kurgulanmış gibi bazı bölümler geçti, gitti.Birçok bölümde resmen ne olduğunu anlamadım kitapta.Bu yüzden de sevmedim. Zaten karakterlere bile ısınamadım ki. Neresinden tutsam elimde kalan bir kitap oldu. O yüzden benim zevkime uyuyorsa zevkleriniz denemeyin. :p 

En rahatsız olduğum şey; Duncan denen adamımız arka kapaktan da anladığınız üzere sevgilisini kaybetmiş. Hem de Amelia'nın nişanlısı olan Yarbay tarafından tecavüze uğrayıp öldürülerek.Duncan'ın da haklı olarak intikamını almak istiyor ama kitabın ilerleyişinde -ki bence İskoç kitabına yakışmıyor- intikam biraz sözde kalıyor. Çünkü Amelia Duncan'dan intikam almamasını istiyor. En azından adamı öldürmemesini! O da söz veriyor. Tabi bir yerde sözünü bozuyor ama bence çok saçmaydı. Sonuçta kirletilen ve öldürülen adamın eski sevgilisi, hatta neredeyse nişanlısı! Bir İskoç için bence daha sert olmalıydı.
Ondan sonra adamın Amelia'yla evlenip de hâlâ daha "Muira'ma, Muira'mı..vs vs" demesi de çok saçmaydı. Kısacası bence kitap bir yığın saçmalıktı. Beğenmedim. Tavsiye eder miyim? Benim zevkime yakın okuyorsanız; katiyen!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS