Sensiz Olmaz | Susan Elizabeth Phillips [Kitap Yorumu]

12 Eki 2014

Orijinal Adı: Nobody's Baby But Mine
Edisyonu: Sensiz Olmaz
Yazar: Susan E. Phillips
Yayıncı:Pegasus Yayınları
Puanım:4/5

Plan: 
Bir dahî olan fizik profesörü Dr. Jane Darlington bebek sahibi olmak için yanıp tutuşmaktadır. Ama bir baba bulması hiç de kolay değildir.Çocukken zekâsı yüzünden toplumdan hep dışlandığı için kendi çocuğunun aynı yollardan geçmesini istememektedir. Bu yüzden bebeğinin babası olacak özel birini aramaktadır. Yani biraz… aptal birini.Hedef: Chicago Stars’ın efsanevi oyun kurucusu Cal Bonner dış görünüşü ve taşralı tavırlarıyla mükemmel bir seçenek gibi görünmektedir. Fakat bebekdelisi bir entrikacının kendisini kullanmasına izin vermeyecektir.Problem: Sadece anne olma hayali kuran, zeki ve yalnız bir kadın… Uzlaşmaya açık olmayan ve hiçbir koşulda taviz vermeyen sert bir adam… Tutku ve arzu, güçlü ama aynı zamanda kırılgan iki insanı hiç beklenmedik bir aşka sürükleyebilir mi?
Çok uzun zamandır bloguma kitap yorumu girmiyordum. Artık eskisi gibi okuduklarımı yazmaya başlayacağım yeniden. Düzenimi sağladım. Yeni yılda eskisi gibi devam edebilirim sanırım. XD
Tabi yine Sensiz Olmaz'a olduğu gibi kitabı okuduktan birkaç gün sonra yorumlarım muhtemelen ama hiç yorum geçmemekten iyidir düşüncesindeyim. Ben lafı uzatmadan yorumumu geçmek istiyorum. Özledim! >.<

Sensiz Olmaz, Şikago Stars Serisi'nin 3. kitabı. Susan E.Phillips yine döktürmüş tabii ki. Ben bu seriyi ve bu yazarı biraz geç keşfettiğim için halen kitaplarının çoğu bende yok. Sensiz Olmaz'ı da Kalbinde Bir Yer Aç'tan sonra arkadaşım, sizin tanıdığınız mahlazla, Rüya Kız'dan alarak okumaya başladım. Ve açıkçası her kitabında daha da çok pişman oluyorum bu kadar beklettiğim için! Yazarın gerek üslubu gerek ise yazdığı konular çok güzel ve okurken kitabı bir çırpıda okuduktan sonra -o son sayfayla beraber kitabı kapatırken- bir köşeye çekilip harika bir kitap okumanın keyfine varmanızı sağlıyor.
Tuhaftır ki her kitabında aynı şeyi hissettim. Aslında ikinci kitap olan Kalbinde Bir Yer Aç'tan o kadar da hoşlanmama rağmen o kitabı da kapatırken aynen böyle güzel bir kitap bitirmişim hissiyle kitabın kapağını kapatmıştım. Etkileyici bir yazar olduğu su götürmez bir gerçek. Fuarda alacağım kitapların 2 tanesin kesinlikle Susan E. Phillips'in serideki kalan kitapları olacak. Bir an önce alıp okumak için sabırsızlanıyorum. Çok fazla da söyleyecek bir şey yok bu yazar ve kitapları için. Okumamış birisinin kesinlikle denedikten sonra anlayacağı güzel bir kalemi var. Ne kadar övsem de az gelir kanısındayım. ^_^

Şimdi gelelim kitabın yorumuna. Sensiz Olmaz dahi bir Fizik Profösörü olan Jane Darlington ile Şikago Stars'ın Oyun Kurucusu olan Cal(vin) Bonner arasında gelişen bir hikâyeyi konu alıyor.

Jane o kadar zekî bir genç kadındır ki daha liseyi bile okumadan üniversite hayatına atılmış ve 34 yaşına (yani şu anki zamana) kadar da işi ve araştırmaları dışında başka bir şeyle ilgilenmemiş. Ama aslında o da herkes kadar normal bir hayat sürmeyi istemek hatta buna özlem duymaktadır. Tabii bu kızımızın hissettiklerini anlatmıyordur muhtemelen. (Bilirsiniz işte dahidir, zekidir misali okulunda sevilemen istenmeyen öğrenci konumundan dışlanan ve ezilen arkadaş konuman kadar düşünce Jane'in normal olmakla ilgili hissettiklerini tarif etmek zor olabiliyor.) Jane 34. yaş gününde çok acı bir gerçeği fark ediyor ve yaşlandığını hem de tek başına yaşlandığını, yılların elinden kayıp gittiğini anlıyor. Kısmen bunun farkında fakat bir doğum gününde aldığınız absürd hediyleri görünce bunu daha iyi anlıyorsunuz. İşte Jane de böyle bir deneyim geçirince artık bir şeyler yapması gerektiğine karar veriyor. En azından bir ailesi olmalı. Ailesi olmasa bile yıllardır özlemini duyduğu çocuğa sahip olmayı çok istiyor. Tabi bunun için önce bir sevgili/kocaya da ihtiyaç duyduğunun farkında.
Tek sorunu; çok zeki bir kadın olması. Bir dahî olması! Ve çocuğunun normal bir zekâ seviyesinde olması için karşı içinsin 'aptal' olması gerektiği..
Jane'in okul yıllarında yaşadığı acı deneyimleri tekrar ele alırsak, kızımızın kendi çocuğunun da aynı derecede dahî olup da kendisi gibi dışlanmasını istemediğini söyleyebiliriz. Bu yüzden de çocuğunun babası olacağı kişinin biraz, birazcık aptal olması gerek! Hatta birazdan fazla olması Jane için bulunmaz bir artı da olabilir. İşte öyle bir anda televizyonda Cal Bonner'ın bir ropörtajı sırasında yaptığı saçmalamaları görünce onun aradığı kişi olduğuna karar veriyor ve biraz da yardımla Cal'den hamile kalmayı başarıyor. 
Bu arada Cal'den de bahsedelim kendisi 36 yaşında ve herkese göre emekli olması gerekeceği bir yaşta ama kendisine göre henüz yolun başında, yakışıklı mı yakışıklı Bombacı lakabıyla anılan ve Şikago Stars'ı efsanevi Oyun Kurucusu! Ne yazık ki bir oyuna kurban gidiyor.

Hiç beklemediği bir anda baba olacağını öğrenince de, Jane istediğini elde etmenin sevincini yaşarken Cal'in gerçekleri öğrenmesiyle gözünü açıp kapayana kadar kendilerini evli buluyorlar.
Kitap bundan sonra çok güzel ilerliyor. Cal sporculuk hayatında, 36 yaşında olması ve kendinden küçük kadınlarla takılmasıyla anılırken bir anda kendisini Jane gibi yaşıtı bir kadınla görmesi Cal'e fazla geliyor.

Öyle ki bir süre boyunca karısının 28 yaşında olduğunu sanarken bir anda onun 34 yaşında olduğunu öğrenmesi tüm hayallerini yıkıyor. Öfkesini kusmak için karısının yanına gittiğinde ise kendisini, kocasını bir Biyoloji Mezunu hem de 'Summa cum laude' (En yüksek derece) ile mezun olduğunu öğrenip de öfkeden deliye dönen karısıyla karşı karşıya buluyor!

Kısacası ikisinin de hayalleri aynı anda yıkılırken bundan en çok etkilenen Jane oluyor diyebiliriz. Zira Cal'in kendisini Jane'in düşündüğü gibi bir aptal göstermeye devam etmesi ve Jane'in buna inanarak çocuklarının normal bir zekâya sahip olacağı için duyduğu sevinç bir anda yıkıcı bir üzüntüyle yer değiştiriyor.

Cal, Jane'den çocuk doğar doğmaz boşanmaya niyetliyken ikisi arasındaki cinsel çekim yoldan çıkınca işler düşündükleri gibi gitmiyor ve Cal'in bütün planları alt üst olurken kendisini kaybetmek zorunda olduğu bir maçla karşı karşıya buluyor. Ya maçı kaybedip karısını elde edecek ya da karısını kaybedip maçı kazanacak. Büyük risk! Ama denemeye değer. :D 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS