Bu Arada.. | Denis Deegan [Konuşan Kitaplar Blog Tur]

2 Tem 2014




Herkese Selamlar!
Yepyeni bir blog turla karşınızdayız. İşte tur kitabımız ve Konuşan Kitaplar Blog Tur!
Turumuzun bugününde kitap yorumlarından birisi de bende. Size kitapla ilgili yorum ve görüşlerimi geçeceğim.Kitap pek bana hitap etmedi, ne yazık ki. Karakterlerin yaşları küçük olduğu için sarmadı beni. Ve bir de KIZ KARAKTER! probleminden ötürü.
 Ama ailevi olaylar yönünde hoş ve dramatik bir etkisi var kitabın. Deneyip karar verin diyebilirim sadece. Zira kız karakter tam bir bitch! O kadar net yani. İnsanı geriyor. Sıkıyor. Küffrettiriyor. Durup, "Ne yaptı bu salak?" demenize sebep oluyor.. vs. vs..
Güzel, etkileyici bir aile dramı olarak başlayan bu kitaptan böylesi bir kız karakter evrimi beklemiyordum, cidden! Zaten kitabın bir yerine geldiğinizde kızın soyunu sopunu öyle bir selamlıyorsunuz ki, kitap o an bitiyor...
Bana hitap etmedi. Hatta güzel, detay bir yorum da yapardım ama vakit kaybı gibi geliyor. Hayır, kızın salaklığına mı kızsam, yazarın böyle bir kurgu yaratırken ne içtiğini mi düşünsem bilemedim.. Ama bildiğim bir  şey varsa, bu kitabı okuyacak okurun yazarın bunu yazarken sahip olduğu kafaya sahip olması gerek. O zaman hiçbir sorun yaşamaz, rahat rahat okur. Ha, bir de mezhebi geniş olacak tabii. Her mesane kaldırmaz bu kızın yaptığı gibi bir salaklığı..




Orjinal Adı: And By The Way
Edisyonu: Bu Arada
Yazar: Denise Deegan
Yayıncı: Pena Yayınları

Kitabımızdan bahsedecek olursam, Alex 6 ay kadar önce annesini kaybetmiş,annesinin kaybettikten sonra babası da kendisini işine verince bir nevi onu da kaybetmiş. Babasının tuttuğu bakıcılar, korumalar ve şoförlerle hayatını sürdüren liseli 16 yaşlarında bir genç kız. Kızımızın babası da o zamanlar ülkenin sevilen Rock Yıldızlarından birisi. Kısacası kızın hayatı anormal!
Annesi öldükten sonra kız kendisini içine kapamış, en yakın arkadaşlarıyla bile ilişkisini kesmiş. Zira kendisinde şöyle bir düşünce oluşmuş; birine bağlanırsam onu da kaybederim, tıpkı annem gibi...

"Eskiden bende yakın ilişkiler kurardım. Ama sonra annem öldü. Ben de öldüm. Öyle bir acıyı bir daha yaşayamam. Yapamam."

Neyse. Bu kısımlara kadar sorun yok kitapta zaten. Devam edeyim ben...Okulda kızımızın annesi öldüğü zaman kendisi gibi annesini kaybetmiş bir sınıf arkadaşı var. David. O da Alex gibi annesini kaybetmiş bir genç. Anlayacağınız ikisi de birbirine merhem oluyor.Ama ikisinin birbirine destek olmaları çok sonradan gelişen bir şey. Hatta kitapta Alex'in David'e neden 6 ay sonra geldin diye sorduğu bir kısım var ve orada çocuğun, 6 ay önce ben de senin şu an olduğun yerdeydim tarzında bir cümleyle karşılık vermesiyle kitaba olan merakım daha da depreşti...
 En azından o kısımdan sonrası için farklı beklentilerim vardı! Sonuçta bunlar birbirine merhem olacaklar değil mi ama? Gerçi çocuğa bir şey demiyorum. Onun bir sorunu yok. Merhem oldu zaten ama kızzz.. Yok  böyle bir mal! Vallahi yok.
David Alex'in yani, Buz Kraliçe'sinin buzlarını kırıyor ve ona erişiyor. Öyle ki Alex artık 6 ay önce, annesini kaybetmeden, önceki o kıza dönüşüyor yeniden. Hem arkadaşlarına hem de okuluna tekrar bağlanıyor. Artık babasının umursamazlığını bile takmamaya çalışıyor.
En azından bir süre böyle gidiyor. Alex ve David birbirlerine gerçekten bağlanıyor ve güzel, sevimli, içinizi ısıtacak bir aşk yaşıyorlar. Ta kii David'in Amerika'ya gitmesi gerektiği âna kadar.. Çocuk Amerika'ya mecburiyetten gidiyor bizim haspa keyfe gidiyormuş gibi trip atıp, ilişkisini kesiyor sonra da yemediği bok kalmıyor. Ki en çok o kısımda şalterlerim attı. Kız bitch abiii! Ötesi yok. Yok yani.
Kısa, çerezlik bir roman olarak bakabilirsiniz kitaba. Çok fazla bir beklentiyle okumazsanız sizi tatmin bile edebilir. Ama dediğim gibi bana hitap etmedi. Bırakın etmeyi bence çok saçma bir romandı. Bu arada kitabın ismi niye "Bu Arada..." onu da anlamadım ama serisinin adı "Kelebek Serisi" ve bu da Alex ve arkadaşlarının birbirlerine }|{ mesaj attıkları bu simgeden geliyor. (Öyle sanıyorum yani.) Böyle saçma bir şey işte.:D






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS