Dikkat! Aşk Çıkabilir / Asude [Kitap Yorumu]

1 Tem 2014


Yine soluksuz okuduğum bir roman; ''Dikkat! Aşk Çıkabilir'' ya da ''Dikkat! Bu Kitap Sizi Katil Edebilir.'' :))

Asude'nin yarattığı karakterler de kurgu da özgün oluyor. Daha sizi ilk sayfadan kendine bağlayan bir kitabı da beğenmemeyi bırak sevmemek mümkün olmuyor. 

Fakat yazar bu kitapta, Pabucumun Ajanı'nda olduğu gibi espriler üzerinde durmamış. Espriler üzerine bir kurgu yaratmamış. Aksine kurgunun için de ufak espriler var. Gene çok eğlenceli ve romantik bir kitaptı ama kahkahalarınız sinirlerinize eş değer olacak. Çünkü Martin tam bir hıyar! Hıh!

Martin'i ilk önce Pabucumun Ajanın'nda tanımıştık. Tuna'nın şirketinin Amerika ayağı... İşte bu kitapta onun ve İlkim'in aşk hikayesini okuyacağız. Gerçi ben zaman zaman aşktan cinayet romanına doğru yol alacağız sandım. Katil de bizzat ben. :))

Martin o kadar sinir bozucu ki! Kıza dört göz fosil deyip durdu! Üstelik tam bir dediğim dedik hödüklerden. İlkim buna nasıl aşık olur derken azıcuk ben de kendimi kaptırmış olabilirim tabi... Ya da azıcıktan biraz daha fazla... Ne ya Allah Allah..!

İlkim ise  sizin tabirinizle masum benim ki ile saftirik, kolayca kandırılan bir 72 inç gözlüklü. Biyoloji, Genetik ve Latince hastası. Hatta tüm derslerin hastası bir inek. Ama Martin'i de kapan inek haaa! Allem etti kallem etti kaptı vallahi. 

Eh hal böyle olunca düşünün artık bu ikisi bir araya gelince nasıl bir kombin ortaya çıkar. Merakla, soluksuz okur musun okumaz mısın arkadaş! :)) 

Karakterler öyle gerçekçiydi ki. Kitabın başlarında İlkim Martin'den korksa ve çoğunlukla karşısında kekelesede o adama bakışları çok kısa sürede korkudan, kalbini gümbürtmeye geçiyor. Akıllı kız. :))

Bir de bu kitapta hikaye içinde hikaye vardı. Martin'in kardeşi Maryson ile Seth'in aşk hikayesi de size kendinizi kaybettirecek. Yazar çok iyi yazmış açıkçası. Bu kısımları ayrı bir çoook beğendim. :)) Bir diğer beğendiğim kısım ise İlkim'in annesi ve onun kızına hitap biçimleri oldu. Kadın beni kopardı. Resmen kopardı. Kahkaha mı atarsın, göz mü devirirsin sen karar ver. Kızına diyor ki; ahududulu pastam, kırpık kuzum, krem brülem, bizon kürküm ve hatta leziz escargotum. Haa escargot bir salyangoz yemeği oluyormuş. :)) Hahahahayyyttt....

Farklı bir kitaptı. İkilinin aşkını okumak, birbirlerini deli etmeleri aynı zamanda da kıskançlıklarını okumak... İç çekmiyor değilsin. Karakterleri elinde olmadan seviyorsun hal böyle olunca da kitaba kendini kaptırıveriyorsun.

Lafın özü;

•Bu kitabı gülmek için değil ama sıcacık bir aşk romanı okumak için al. Beğeneceğinize eminim.•

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS