Evernight Akademisi Sonsuz Gece / Claudia Gray [Kitap Yorumu]

29 Haz 2014


Evernight Akademisi yayın haklarının  alındığını bildiğim fakat çıkmasını neredeyse iki yıldır beklediğim bir kitaptı. Geçen gün de kitapçı da bana bakarken yakaladığımda kaptığım gibi onu kitaplığıma ait kıldım. :))

Kitabı dört saatte soluksuz okudum, bitirdim.  Ve şuan sabırsızlıkla devam kitabını bekliyorum. Merak ettiğim öyle çok şey var ki! Duy sesimi Pegasus!

Düşünüyorum da... kitabı ilk elime alıp okumaya başladığım da hayal kırıklığına uğrayacağımı sanmıştım. Yazarın kalemi çok iyi, konu da doyurucu fakat en başlarda ben kız mı, erkek mi vampir anlamadım... 'Allah Allah' diyorum, 'Evernight Akademisi vampir okulu değil mi ki?'
Sanki kitabın başları bir nevi sır. Saklı kalan da kitabın özü. Tabi sinir oldum. Fakat bir yandan da kendimin de farkındayım, elimden bırakamadan devam ediyorum. Yutarcasına okuyorum. Çünkü merak ediyorum.

Sürükleyiciydi...

Okudukça da kitap açıldı. Hele yazar karakterleri öyle sevdirmiş ve kitapla ilgili öyle bombalar patlatmış ki... Bir yer de 'oha!' diye bağırdığımı hatırlıyorum. :)) Neye uğradığımı şaşırdım! Sonra ki sayfayı da nasıl yırtarcasına çevirdiğimi bir ben bilirim. :))

Vampir romanlarını sevenler bu kitabı ikinci kere düşünmeden alsın, okusun bence. Romeo ve Juliet tarzında müthiş bir fantastik, aşk hikayesiydi. Üstelik kitabın bir alçalıp bir yükselen temposu, sizi hop oturup hop kaldırır.

Gel gelelim konusuna; iki ana karakter Bianca ve Lucas Evernight Akademisi'nin yeni öğrencilerindendir fakat ikisi de aslında okula uymadıklarının, diğer öğrencilerden olmadıklarının farkındadır.
Bianca yüzyıllardır sadece bir avuç vampirin o şekilde var olabildiği gibi, saftır. Yani anne ve babasından bir vampir olarak doğmuştur. Diğer öğrencilerin aksine ölüm ile değil...
Lucas ise insandır. İnsan!
İkilinin tanışıp, birbirlerine aşık olması ise çok uzun sürmüyor. :)) (Gıcıklar, kıskanmayacağım layn!) Tabi Lucas ile ilgili sonradan öğrenecekleriniz sizi o okulda bir insan olmasından daha çok etkileyecek! O Siyah Haç topluluğunun bir üyesi çıkıyor. O ne diye soracak olursanız, vampir avcıları! Şok şok şok! Ağzım açık kalmıştı çünkü Lucas'ın avcı olduğunu öğrenmeden önce avcıların varlığına dair tek bir şey yoktu kitapta!
Kitapta ki bir diğer sır ise, vampir müdürün bir ilke imza atıp okula insan öğrenciler almasıydı. Bunun arkasından bir şey çıkacak... Alttan alta bu hissi vermiş. Ve biz ne olduğunu bu kitapta öğrenemiyoruz maalesef. Bu yazar sırları çok seviyor sanırım... :)) Umarım devamı çabuk gelir çünkü ne olduğunu öğrenmem lazım, çatlayacağım!

Kısacası millet alın okuyun, tavsiyemdir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS