Yandaş / Veronica Roth [Kitap Yorumu]

1 Haz 2014





Seri: Divergent / Uyumsuz 1 [3]
Yazar: Veronica Roth
Yayınevi: Artemis Yayınları
Goodreads Puanı: 4.39
Tür: Distopya, aşk, macera, genç yetişkin





Seri: Uyumsuz 2 / Kuralsız  [3]
Yazar: Veronica Roth
Yayınevi: Artemis Yayınları
Goodreads Puanı: 4.31
Tür: Distopya, aşk, macera, genç yetişkin


Serinin son kitabı Yandaş benim için tam bir hayal kırıklığı oldu! Yok ya, verin bana o yazarı kıtır kıtır doğrayayım! Hayallerimi yıktı, ezdi, çiğnedi, tükürdü! O muhteşem ilk iki kitaptan sonra bu reva mıydı bana?

Bir kere yazar bu kitabında hem Tris'in hemde Tobias'ın ağzından yazmış ve olmamış... Anlatımı sıfırdı! Kitabı okurken ben o kitabın içinde onlardan biri gibi hissetmek isterim... Mesela ilk iki kitapta sanki Tris bendim... Ben o zorluklara katlandım, ben ailemi yitirdim, ben Dört'e aşık oldum ve ben devrimin bir parçasıydım... Ama Yandaş'da yazarın anlatımı yüzünden bırak o duyguları hissedebilmeyi, kitapta duygu namına bir şey var mıydı anlamadım bile.

Yandaş'da topluluk sistemi çöküşün eşiğine gelmiş durumda. Tobias'ın annesi Evelyn'in önderliğinde ki Topluluksuzlar başa geçmiş durumda. Tabi topluluk sisteminin çökmesini istemeyenlerde 'Yandaş' adı altında Topluluksuzlara savaş açtı açacak... Bilin bakalım Yandaş'ların başındaki kişilerden biri de kim? Marcus! Tobias'ın babası... Sanki kitap tamamen Tobias üzerine olmuş yahu. Onun duyguları, onun düşünceleri, onun ailesi.. Peeeeehh... Bu kitap ile ona olan aşkım da bitti, sanırım... Tobias ve Tris nerede mi? Çitlerin dışında! Gerçeği çok da hoş olmayan bir şekilde öğrendikleri yer de. Eh siz kendinizin bir deney ürünü olduğunuzu öğrenseydiniz ne düşünürdünüz? Meğer hayat dört topluluktan ibaret değilmiş. Hayat SG ile HG'lerden ibaretmiş. Yani saf genler ile hasarlı genler. Tabi uyumsuzlar saf gen oluyor.... Veee bomba gibi bir spoi size meğer Tobias bir uyumsuz değilmiş! Bu Tris'le aralarında baya bir soruna sebep oluyor ki yolları ayrılığa kadar bile geliyor... Gıcıklar.

Ne Fedakarlık ne Cesurluk'a aitim. Hatta Uyumsuzlar'a bile ait değilim. Büro'ya , deneye ya da tampon bölgesine de ait değilim . Ben sevdiğim insanlara aitim , onlar da bana ait.

Velhasıl Tris'in bir planı var; unutkanlık serumunu havaya salarak tüm bölünmüşlüklere son vermek... Bunu başarabilmek içinse kendi canını feda ediyor! Al bir spoi daha... Tabi o kısımda benim için ölen Tris değil yazarın kendisi oluyor. Kitabı fırlatmamak için kendimi zor tuttum!

Benim için yas , yıkıcı bir uyuşukluk , bütün hislerin ölmesi.

 İşte tüm bu duygularla okudum kitabı. Siz okur musunuz? Okursanız beğenir misiniz? Bilmiyorum... Tercih sizin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS