Aşkta İlk Çeyrek || Susan Elizabeth Phillips[Kitap Yorumu]

26 Haz 2014

Orijinal Adı: It Had to Be You
Edisyonu: Aşkta İlk Çeyrek
Yazar: Susan Elizabeth Phillips
Yayıncı: Pegasus Yayınları
Tür: Romantik Komedi, Aşk, Spor
Puanım: 4/5

KENDİ KALESİNİ SAVUNMAYA SONUNA KADAR KARARLI, DİK KAFALI İKİ İNSANIN ROMANTİK HİKÂYESİ... 

“Rüzgârlı Şehir” Şikago, kendisine Chicago Stars Amerikan futbolu takımı miras kalan, göz alıcı sarışın afet Phoebe Somerville için henüz hazır değildi. Phoebe de sahaların efsane futbolcusu, Stars’ın şimdiki baş koçu sabit fikirli, yakışıklı maço Dan Calebow için hazır değildi. Futboldan zerre kadar anlamayan, seksi sarışın patronu ve Dan birbirine tamamen zıt karakterlere sahiptiler. 
Öyleyse, Dan neden bu cüretkâr seks bombasına doğru hedefe kilitlenmiş bir füze misali sürükleniyordu? Ve Phoebe, Koç’un iyi çocuk cazibesi karşısında tuhaf hislere kapılıp dili tutulurken… neden onunla mücadeleye hazırlanıyordu? 

 


Yıllık iznimde okuduğum en güzel kitaplardan birisine yorum yapasım geldi. Çok uzun zamandır da yorum yapmadığım için güzel bir başlangıç olacak diye düşünüyorum.Epey uzun bir süredir arkadaşlarımın SEP okumam gerektiğini söylemelerine rağmen bir türlü fırsat bulup da okumak nasip olmamıştı. Hatta itiraf ediyorum biraz da abartı olarak düşünüyordum. O yüzden de elim gitmemişti. Ama fuarda aldığım Aşkta İlk Çeyrek kitabı, -hazır izindeyken diyerek- elime alıp okumamla bir solukta biten bir kitap oldu. Bittiğinde de söylendiği kadar güzel olduğunu da görmüş oldum. Verdiğim paraya değdi yani. XD
Kitap her ne kadar kalın gibi dursa da-bazen kalıp kitaplar gözümü korkutuyor da- bir elinize alıyorsunuz ki, finiş! Nasıl bitti anlamıyorsunuz bile! Kısacası, "Durma, git, al." denecek kitaplardan birisi.



Şimdi kitabımızı neden sevdim yorumlayayım da bir fikir edinin. Bir kere kitabın ismi ve kapağına âşığım! Aşk yaşıyorum resmen! Bu kadar uyumlu bir isim, bu kadar güzel bir kapak olamazdı! Kapaktaki kıza baktıkça gözümün önüne hep esas kızımız Phobe geldi durdu. O kadar hoş bir seçim olmuş.Neyse.

Phobe, yani kitabımızın esas kızı, kapaktaki sarışına benzerliğinin yanında onu da sollayacak kadar çekici, dışa dönük, iki ayaklı olan tüm erkek cinsiyle kısa sürede iletişim kurabileceği söylenen, aptal gibi görünmesine karşı çok zeki bir genç bayandır! Evinden yıllar önce ayrılıp gitmiş ve kendi hayatını yaşamış. Küçük kaniş köpeği Pooh'tan başka da kimsesi yok.Evet, kızımız tam olarak bunlardan ibaret. Yani en azından öyle sanıyoruz. :D *resimdekikızgibigözümdecanlanıyorcadı*

Phobe, babası olacak Bert Somerville denen adamdan asla ama asla sevgi görmemiş, sevgisiz büyümüş 18 yaşında da başına gelen kötü bir olayla beraber evi terk edip bir daha dönmemek üzere oradan ayrılmış. Yıllar boyu babası tarafından kınanacak birçok şey yapmış ama asla kötü bir kız olmamıştır. Sadece babasının dayatmalarına karşı koyup onun zıttına giderek kendi ayakları üstünde durmaya çalışmış kızımız. Yani, şimdiye kadar..

Bert Somerville ölürken Phobe'ye mirasından hiçbir şey bırakmamıştır. En azında Phobe, yıllar önce mirastan men edilince öyle sanıyor. Ama gelin görün ki, adam ölmeden önce kızına çok önemli bir sorumluluk vermek için mirasını kullanıyor ve onu kendi Amerikan Futbol Takımı olan Şikago Stars'ın yeni patronu olarak bırakıp, göçüp gidiyor. :D

Tabii Phobe gibi bir kız, bırakın futbolu bilmeyi, onun ne amaç içerdiğini bile bilmezken kendisini bir anda kocaman bir takımın başında buluyor. Ama babası son kozunu da oynayıp kızının sezon sonuna kadar yöneteceği takımın şampiyonluğu kazanması durumunda takımın onda kalacağını, aksi durumda da takımın kızı yerine sahiplenip sevdiği yeğenine geçeceğini de belirtiyor. Hoş bu Phobe'nin umurunda mu? Tabii ki, hayır. Hiç umurunda değil. Hatta mümkünse takım şimdiden hiç hazzetmediği kuzeni Reed'e geçebilir. Sırf bu yüzden de her şeyi boş veriyor. Ta ki takımının sevgili, yakışıklı mı yakışıklı koçu Dan Calebow'un bir gün evinde bittiği âna kadar..

Dan, Şikago Stars takımının koçu, eski başarılı futbolculardan birisi.Koçluğunun en parlak olabileceği bir dönemde Bert Somerville'ın ölmesi ve yerine asla inanmak istemese bile gerçek olan kızı Phobe'nin gelmesi, daha da beteri gelmemesi ile çileden çıkan bir koç o. Tam olarak böyle biri!
Kendini kanıtlayabileceği Şikago Stars'ın en zor dönemlerinde bir de aptal patronları Phobe Somerville'ın tenezzül edip de işlerinin başına gelmemesi yüzünden sinir harbi yaşarken bir akşam yola çıktığı gibi soluğu yeni patroncuğunun evinde alıyor. Onunla -kendi usulüyle- bir güzel konuşup, ertesi gün işlerinin başında  olmasını da sağlıyor.
Tabii kitabın en eğlenceli kısımları da bundan sonra başlıyor.

Zira Dan tam bir iş kolik, disiplin adamı (gençliğininin tam tersi XD) Phobe ise futboldan hiçbir şey anlamayan, anlamadığı gibi anlamak da istemeyen, babasından nefret ettiği için her şeyden elini eteğini çekmiş, sanat dışında hiçbir şey ilgisini çekmeyen bir kız.
Ve bu ikisi yan yana gelince de tam olarak çıkan şey de, "Kendi kalesini savunmaya sonuna kadar kararlı, dik kafalı iki insanın romantik hikâyesi..." cümlesi ile özetlenebilir. Uzun lafın kısası, yer yer duygusal yer yer çok eğlenceli bir romantik komedi bir kitap bu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS