Deliryum / Lauren Oliver [Alıntılar]

16 Haz 2014


ALINTILAR

''Öldürücü şeylerin en öldürücüsü: Aşk ona sahip olduğunuzda da, olmadığınızda da sizi öldürüyor.''

''Bazen mutsuz olmadıkça, gerçekten mutlu olamazsın.''

''Seni seviyorum. Unutma. Onu elinden alamazlar.''

''Hayat çok tuhaf işliyor. Bir şeyi itiyorsunuz, bekleyip duruyorsunuz ve o şey hiç olmayacakmış gibi hissediyorsunuz. Sonra oluyor, bitiyor ve tek istediğiniz, her şey değişmeden önceki o kısacık ana dönmek oluyor.''

''Güvendiğiniz, bel bağlayabileceğinizi düşündüğünüz herkes, eninde sonunda sizi hayal kırıklığına uğratır. İnsanlar kendi hallerine bırakıldıklarında, yalan söyler, sır saklar, değişir ve kaybolur; kimisi farklı bir yüzün yada kişiliğin arkasında, kimisi yoğun bir sabah sisinin ardında, bir uçurumun ötesinde. Tedavi işte bu yüzden o kadar önemli. Ona işte bu yüzden ihtiyacımız var.''

''Dünyamın ikinci kez alt üst oluşunun sebebi de bir kelimeydi. Boğazımdan yüklesen, düşünme yada omu durdurma fırsatı bulamayan dudaklarımın arasından fırlayan bir kelime.
Soru, yarın benimle buluşur musun, idi.
Cevapsa, evet.

Her şey yoluna girecek. Kelimelerin hiçbir anlamı yok aslında; onlar yalnızca boşluğa, karanlığa salınan sesler, düşerken bir şeye tutunmak için gösterdiğimiz yararsız çabalar.

''Aşk... İncecik tek bir kelime; bir bıçak sırtından daha uzun olmayan bir kelime. Kendisi de tam olarak bu zaten. Bir bıçak sırtı, bir jilet. Hayatınızın merkezine giriyor, her şeyi ikiye bölüyor. Önce ve sonra. Dünyanın geri kalanı, iki taraftan birinde kalıyor.
Önce ve sonra ve aşkın anı, bir bıçağın sırtından daha büyük, daha uzun olmayan an.'' 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS