Seninle || Jasinda Wilder [Konuşan Kitaplar Blog Tur] Yorum

11 Tem 2013


Orijinal Adı: Falling into You
Edisyonu: Seninle
Yayınevi: Pena Yayınları
Yazar: Jasinda Wilder
Türü: New Adult, Yeni Yetişkin, Günümüz Aşk, Dram
GR Puanı: 4,16

İnceleme Linkleri: Goodreads || kitapsihirbazi.com


Her zaman Colton Calloway’e âşık değildim ben; ilk önce, onun küçük kardeşi Kyle’a âşıktım.
Kyle benim ilk gerçek aşkımdı, her anlamda ilkimdi.

Sonra, fırtınalı bir Ağustos gecesinde Kyle, öldü ve onunla beraber ben de öldüm.
Colton bana nasıl yaşayacağımı öğretmedi.Acımı dindirmedi.Hiçbir şeyi iyileştirmedi. O bana, nasıl acı çekeceğimi, nasıl iyi olunamayacağını ve sonunda da nasıl rahatlayacağımı öğretti.


Kitaptan alıntılar için ; Falling into You||Jasinda Wilder[Kitap Tanıtım&Alıntılar]'a tıklıyoruz.

Dikkat SPOILER !
Olay örgüsü hakkında bilgi içerir. 
Konuşan Kitaplar Blog Tur bu kez deee benim geçen sene meraktan ingilizcesini okumuş olduğum Falling Into You, Türkçe edisyonuyla karşımıza Seninle olarak gelen bu güzel kitabı inceliyor. Kitap

Kitap New Adult türünde beğenilen kitaplardan birisi ve konusu bakımından da gerçekten ilgi çekici bir kitap olduğunu söyleyebilirim.Okurken birkaç küçük ayrıntı dışında kitabı çok beğendim. Ve tabii ki konusunun da bunda çok fazla etkisi var. Konusundan da anlayacağınız gibi ilk aşkı ölen bir kızın yaralı kalbini iyileştirmeye çalışan bir çocukla aralarındaki aşkı ele alıyor kitap.

Nell Hawthorne, esas kızımız, küçüklüğünden beri çocukluk arkadaşı, dostu, kapı komşusu ve daha birçok anlamda onun için değerli olan Kyle'a âşık. Ve gün gelir bu iki çocuk arasındaki aşk söze dökülür. Henüz 16 yaşındalarken ise aşka.. Birbirlerini küçüklükten beri tanıdıkları için gerçek anlamda birbirlerini tamamladıklarını bile söyleyebilirim.Mutlulukla dolu geçen günlerin de kendileri için düşündükleri geleceğin ilk konuşması, son konuşmaları olur ve bir fırtınalı Ağustos gecesi Kyle'la Nell'i ayırır.

Kyle, Nell'i kurtarmak isterken ölür ve Nell bu acıyı içinden atamaz.Onun öldüğünü kabullenemez. Daha da önemlisi hissettiği suçlulukla tüm hayatı o gece Kyle'la beraber ölür.

"Son hatırladığım şey Kyle'ın ölmüş olduğuydu. Kyle ölmüştü. O, beni kurtarmıştı ve şimdi kendisi ölüydü.Parçalanmış bir kalpten kopan hıçkırıklar yankılandı, yankılandı." -Nell

Nell, Kyle'ın cenazesinde onlar henüz 11 yaşındayken evden ayrılıp giden Kyle'ın abisi Colton'ı görür.Ve hikâyemiz işte bu kısımdan sonra -gerçek anlamda- başlar.

Neden gerçek anlamda dediğimi de açıklayacak olursam, aslında hikâye konusundan da anlaşıldığı gibi Nell&Colt üzerinde kurulu.Fakat yazar Kyle ve Nell arasındaki yaşananları 70 küsür sayfada işlediği için toplam 200 sayfalık kitabın yarısını Kyle ve Nell'e ayırdığından açıkçası Colt ve Nell'in ilişkisini çok hızlandırmış.Ama tabi yine de her anlamda güzeldi.Çünkü Colton'ın yaşadıkları da az buz şeyler değil ve iki yararlı yüreği birbirini iyileştirirken okumak çok hoşuma gitti.

Colton, kardeşinin cenazesinde Nell'in yararlı halini görünce ona sadece kendi acılarını dindirmek istediğinde yararı olduğunu bildiği şekilde yaklaşır. Hiçbir şey söylemez. Sözler/vaatler vermez. Sadece yanında durur ve acısını dinmesini bekler.Bu birkaç gün içerisinde ise ikisi için de hata olarak düşündükleri küçük bir öpücük aralarına iki yıllık bir uçurum sokar.

İki yıl sonra bir gece Nell, Colt'un bambaşka bir yönünü keşfeder. Colton bir barda gitar çalarak zaman geçirmektedir.Ve dostumuz Nell'in her hareketini bilirken Nell'in bundan heberi yoktur. Colton iki yıl boyunca Nell'i izlemiş ve nasıl güzel bir genç kadın olduğunu görmüştür.Ve tabi, içten içe de onu istemektedir. Ama asla ve asla ona karşı ters bir davranışta bulunmaz.

Colt, Nell'i sürekli izlemiş olmasına rağmen kızımızın hâlâ kimsenin bilmediği kapalı bir yanı var ve bunu bu iki genç aralarındaki imkânsızları aşıp birlikte olmayı seçtikleri zaman birbirlerini yeniden keşfederlerken öğreniyoruz.Öyle ki dışarıdan ne kadar toplarmış dursa da aslında Nell, Kyle'ın ölümünü atlatamamıştır ve hatta kendisini her sorumlu hissettiği an vücuduna zarar vererek bu acıyı geçirmeyi ya da bunu yaparak bir nevi bedel ödemeyi seçiyor.
İşte Colt'un kitaptaki asıl yeri burada ön plana çıkıyor. Kıza gereken desteği ver.erek ona daha çok acıyı içine atmak yerine dışa vurmasını ve acı çekerek her şeyi geride bırakmasında yardımcı olmaya çalışıyot

"Çünkü eğer bana izin verecek olursan, sana yardım edebilirim." - Colton

Tabi kitapta tek acı çeken Nell değil. Zira Colton'ın Nell'e bu denli anlayış gösterebilmesinin asıl sebebi  kendisinin de hemen hemen aynı acıları tatmış olması. O yüzden Nell'in içindeki sancıların dışarı vurulmasını, acıyı çekerek onu ortadan kaldırmasını istiyor.

Kitabın ilerleyişinde Colt'un da neden acı çektiğini ve neler yaşadığını öğreniyoruz ama bence yazar Colt ve Nell kısmını çok çabuk ele almış. Açıkçası daha sancılı bir dönem bekliyordum. Tabii, yine de güzeldi. Fakat ister istemez biraz daha detaylı bir acı atlatma süreci de fena olmazdı gibi düşüncelerden de kurtulamıyorum.Buna rağmen genel olarak ele alırsak sevdiğim bi' kitap oldu. Yoksa başlarında Nell'in karakterinden ötürü kitaba 3'ten fazla vermemeyi düşünüyordum ama ilerledikçe -ki Colt'un yaşadıklarının çok fazla etkisi oldu- kitabın gözümdeki yeri değişti.Dram türü kitaplar seviyorsanız güzel bir kurgusu var.Tavsiye ederim.


Ama Colton’la böyle anlar? Her şeyi katlanabilir hale getiriyor.O, beni düzeltmedi, iyileştirmedi. O sadece yaşamı değerli kıldı. O bana nefes almayı hatırlattı, tekrar nasıl gülümseyeceğimi gösterdi.O beni öptü ve ben acımı unuttum, o acı duyguları silmek için kendime zarar verme dürtümü unuttum.” -Nell






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS