Yaratıcı || Gennifer Albin --> YORUM

13 Tem 2013





Kitap Adı: Yaratıcı
Yazar: Gennifer Albin
Orijinal Adı: Crewel 
Bağlı Olduğu Seri: Crewel World #1
Yayınevi: Dex





Yaratıcı bitti.Yorumuma geçmeden konuya değinecek olursam: Adelice'in yaşadığı dünyada kızların 'dokuma' yeteneği varsa ailelerinden koparılıp Lonca'da eğitilmek üzere alınıyorlar. Dokumacı olmanın avantajları da var dezavantajları da. Dokumacı olanlar evlenemez,aileleriyle görüşemez ve hayatı boyunca Lonca'ya hizmet ederler.Olumlu tarafları ise güzel elbiseler giyip,eğlenceli partilere katılmak,ünlü olmak,güzel yemekler yemek..Dokumacı olmak her kızın hayali.Adelice'in ailesi kızlarının dokumacı olmasını istemiyorlar.Adelice çok yetenekli bir kız.Ailesi Adelice'in yeteneğini ortaya çıkarmaması üzerine eğitiyorlar.Ne var ki bu yetenek ortaya cıkıyor.Lonca Adelice'i alıyor.Böylece kitap başlamış oluyor.







Adelice yeteneğini ortaya çıkararak hayatının en büyük hatasını yapıyor.Eğitilmek üzere Lonca'ya getiriliyor.Lonca'da dokumacılar yaklaşık 1 aylık eğitime tabii tutuluyorlar.Bunun sonucunda kızlara yeteneklerine göre görevler veriliyor.Dokumacı olamayanlara ise terzilik gibi görevler verilerek Lonca'ya hizmet etmesi sağlanıyor.

Kitabın kurgusu çok derin.Burada en önemli nokta 'dokuma' işlemi. Yazar çok farklı bir dünya yaratmış.Dokuma  ile hemen her şeyi yapabilirsiniz.Bir bina dikebilir,bir göl yaratabilir,bir insanı öldürebilir veya hava olaylarını düzenleyebilirsiniz.Benim anladığım Dokuma'da kullanılan her iplik dokunulacak şeyin özü. 

Kahramanımız Adelice sürekli izleme altında.Bu dünyada güvenmek tehlikeli! Zayıf noktanızı bilirlerse vah halinize.Burada yapılacak en mantıklı iş : APTALI OYNAMAK. Tabi kızımız böyle yapamıyor.Yapsa kitap olmazdı heralde.

Ah 'Aptalı oyna' demişken aklıma Jost geldi.Jost kim derseniz.Kitabımızda ki esas çocuk :D Bu kitapta Team Jost'cuyuz. Aşk olmayan kitap okur muyum ben yahu.Jost Lonca'da uşakların başı.Kitapta aşık cok yoğun olmasa da 2.kitapta bu durumun artacağını düşünüyorum.

Çevirmenin çok çok çok iyi bir iş çıkardığını söylemeden geçemeyeceğim.Kitabı çok güzel çevirmiş.Dokuma olayını daha kolay kavramamızı sağlamış.Başlarda dokuma işini anlayamıyorsunuz ama kitabın sonuna doğru bazı taşlar kafanıza oturuyor.

Distopya severler bu kitabı kaçırmasın.Farklı ve özgün kurgusuyla okuru kitaba çekiyor.Yazar çok sıradışı bir dünya yaratmış.Dün başladığım kitap bugün bitti.Oldukça akıcı bir kitaptı.2.kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.Yazar kitabı çok iyi bir yerde bitirmiş.2.kitapta acayip bir aşk üçgeni bizi bekliyor.Bakalım ne olacak :D Bu kitap Distopya sevenlere tavsiyemdir.Alın,okuyun ve 2.kitabın çıkması için meraktan kudurun.!


                                                   

                                                 


                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS