Rita Hunter || Ruhun Ateşi [Yorum]

25 Tem 2013




Ruhun Ateşi



       Kitap Adı: Ruhun Ateşi
       Bağlı Olduğu Seri: Ateş Dizisi #2
       Yazar: Rita HUNTER
       Yayınevi: Epsilon Yayınları

    İnceleme Linkleri : Epsilon Yayınevi || Goodreads || Rita HUNTER 


Sophie Langford çileden çıktığında birilerinin hayatı kökten değişecekti.                                                                               Sevgi dolu bir ailede büyüyen Sophie’nin huzur, zenginlik ve bolca sıradanlıkla geçen hayatındaki tek renk, seneler önce bir kazada ailesini kaybeden kuzeni Liliana’ydı.Ailesine katıldığı ilk günden itibaren anne ve babasının sevgisi de dahil ona ait her şey üzerinde sinsice hak iddia eden kızenini kabullendiğini sanıyordu Sophie. Hatta Liliana baş döndüren güzelliğiyle ilk aşkını elinden aldığında bile bu kabulleniş elini kolunu bağlamıştı, çünkü babasına Liliana’ya asla kızmayacağına ve onu seveceğine dair söz vermişti.Ancak sabrının da sınırları vardı ve bir gün o sınırlar küçük bir olayla ortadan kalktığında Sohie’nin aklındaki tek şey kuzeninin meydan okuyuşuydu.“İlgimi hak eden erkeği bulduğumda onu baştan çıkarmayı dene.. Tabii becerebilirsen..” demişti kuzeni. Eh madem istediği buydu…                                                                                                                                                                                               Leighton Kontu Brendan Blackmore.. Kibirli, buz gibi ve ulaşılmaz bir soyluydu.İnsanda merak, heyecan ve nefret uyandıran onca meziyete sahip bu adamın ilgisini çekmek göründüğünden çok daha zordu.Üstelik o ve Liliana birbirlerinden fazlasıyla hoşlanıyorlardı.Ancak Sophie kararlılığının önüne hiçbir kuvvetin çıkmasına izin vermezdi, çünkü Liliana başına gelecekleri çoktan hak etmişti. Üstelik Brendan Blackmore’u her gördüğünde hissettiği kalp çarpıntısı ve umutsuz arzu başka hiçbir teşvike yer bırakmayacak kadar güçlü ama bir o kadar da ürkütücüydü. Sphie’ye göre Brendan’a dokunmak buzla yanmaktı ve Sophie yanmak istiyordu. İkisini bir araya getiren skandal, onları artık geri dönüşü olmayan bir yola soktuğunda Sophie ya pes edecek ya da imkansız gibi görünse de mutluluk için sonuna kadar direnecekti.


Evet, öncelikle Rita'nın kitaplarını okumadıysanız bu yorumu okumayın. Boşa zaman kaybedersiniz. Hemen gidip en yakın kitap evinden bir Rita Hunter tedarik ederek Tatlı Tuzak'ı okumaya başlayın.Sonra da Rita'nın diğer kitaplarını... Benim gözdem Tatlı Tuzak olduğu için önce onu tavsiye ederim. Ondan sonra da bu sevgili yorumumun ait olduğu Ateş Dizisi serisinin ilk kitabı Aşkın Ateşi'ni okuyorsunuz.

Kitaplarla ilgili yorumlarımı görmek için; 




Ve, gelelim Ruhun Ateşi'ne,
Kitaptan alıntılar için; Rita Hunter||Ruhun Ateşi [Alıntılar]'a bakıyoruz. Ve kitabı okumamak için nasıl duracağınızı düşünmeye başlıyorsunuz.



DİKKAT ! Bu bir TEMEL uyarıdır! Kitapla ilgili yapacağım görüş karaktere olan sinirimden kaynaklanmaktadır. Yoksa kitaba bayıldım XD
Ateş Dizisi'nin ikinci kitabı olan Ruhun Ateşi'nde ilk kitaptan tanıdığımız Brendan'ın -buzluktan farksızdı bence- hikâyesini okuyoruz.Aslında ilk kitaptan beri sevemedim ben Brendan'ı ve bunu adamın soğuk doğasına verdim.Bu kitapta ise ciddi ciddi sinir küpü oldum ya ! Hani ilk kitapta kendi halinde olduğundan belki bunda âşık Brendan'ın buzdan duvarları çabuk kırılır hayalleri kurduğum için sanırım, okurken sürekli kitabı bir yerlere atmak ve Conner'ın bunun yanında insan kaldığını düşünmek zorunda kaldım. (Bu arada Conner Tatlı Tuzak'ın kalpsiz prensi)
Adamın kıza ettiklerini Conner Elisha'ya etmemişti ya. Yani bununki bambaşka bir sinir harbi yaşattı bana.Okurken sert mizaçlı erkek karakter sevmiyorsanız ciddi bir sabır sisteminiz olmalı. Yoksa bu herifi boğamadığınız için sinirinizi nasıl çıkaracağınızı bilemiyorsunuz.

Başlarda o kadar güzel başladı ki, Brendan'ın bile gözümde çok farklı bir yeri vardı. Hatta Sophie ile çekişmeleri ve laf dalaşı etmeleri o kadar hoşuma gitti ki ilerisi çok eğlenceli olacak diye düşündüm durdum.Ama Brendan ne yaptı ! Bir skandala kurban gitmeyi kendine yediremediği için kıza evlendikleri andan itibaren -Sophie'nin de dediği üzere- resmen bir "böcek" gibi davrandı. Ve, o kıza her böcek gibi davrandığında benim nefretim daha da arttı.Sophie'ye de çok kızdım ama kızın âşık yüreği ne yapsa, ne çekmeyi göze alsa haklı gibi geldi. Yine söylüyorum Brendan'ın bendeki yeri değişmedi. Sevemedim bu adamı.Benim seride asıl beklediğim kişi, gelecek kitaptaki Kalbin Ateşi'ni canlandıracak Stephan! Seviyo'm bu adamı. İlk kitaptan beri kalbim onda ve okurken de kalbimin ateş alacağına hiç şüphem yok.Neyse konu dağılmasın.
"Hanımeli....""Ne?""Hanımeli kokuyorsunuz.""Evet, yıllardır hanımıeli kokarım. Bu da mi yanlış?""Kesinlikle büyük bir yanlış."Sophie ona aklını kaçırmış gibi baktı."Gözyaşlarını boşuna harcama."Sophie sağ gözünde titreşen bir damla yaşı akmadan hırsla sildi ve nefretle tısladı. "Canın cehenneme!"Genç adam öyle manidar bir hareket yaptı ki Sophie onun senelerdir cehennem ateşlerinde yandığına inanacaktı neredeyse."Küçük kedi beni çok rahatsız ediyorsun."


Evlendikten sonra Brendan'ın daha ılıman davranmasını her beklediğim yerde adam kızı daha çok incitti öyle ki bazı sahnelerde okurken sinirimden ağladım. Sophie'nin değil de benim canımı yakıyormuş gibi ağladım. Yazık be insan bu kadar kırıcı mı olur ! Sonra kendisi de pişman olduğu halde o buzdan duvarlarında küçücük bir delik açılmasına izin verse ölecekmiş gibi her seferinde daha da katılaştı.Kitabın sayfalarını sular seller gibi okuma sebebimin bir diğeri de Brendan'ın belki bu sayfada ağzından güzel bir söz çıkar düşüncesiydi.Ama nafile :p Neyse Brendan'ı sevmediğim yeterince anlaşıldı ama kitabın kurgusuna değinmedim henüz. Çekişmeli evlilikleri biraz sinir katsayımı test etmiş olsa bile kitabın sonu dehşetti. Çok beğendim ya ! Brendan'ın o buz kalbi bir nevi çözüldü benim de içimden ona -azcık- bir şeyler aktı.Liliana ise sonunda layık olduğundan da fazlasını buldu. O kız başına gelenlerin kat ve kat fazlasını hak eden bir zehirli yılan ! Sokacağı başka insanlar bulmasını umuyorum. Sophie bu zehre bağışıklık kazandı gibi.

Kitabın en sevdiğim yeri ise, kapak tasvirinin olduğu yerdi. Yemin ediyorum okurken o sahne gözümün önünde cereyan etmiş de sanki Brendan yerinde ben Sophie'yi köşedne izliyormuşum gibi o duruşun Sophie'ye kattığı huzuru bozmamak için çıt çıkarmamaya çalıştım. O kadar güzel bir tasvirden siz bile bu sahneyi canlı canlı okumuş gibi hissedersiniz. Hele gece 3 surlarında okurken, keşke sabaha karşı okusaydım da odama güneş dolarken o anı canlandırsaydım düşüncelerim de cabasıdır.

Ve her ne kadar Brendan'dan nefret etmiş olsam da kitabın sonu manyak bitti. Sonundaki o hareket kitaba farklı bir tat vermiş.
"Sophie sen benim buz tutan ruhumun ateşisin."


Kitabın konusuna biraz değinirsem, 

Sophie yumacak bir yüreği olan ailesinin tek kızı bir leydi. Ve amcası ile yengesinin bir kazada ölmesi üzerine kuzenine evlerini açan ailesi sayesinde Liliana, sevgili kuzeni artık onun için bir nevi kardeş olur. Ya da en azından kendi beklentisi böyle. Ama kuzeni ise sinsi bir yılan gibi daha eve ayak bastığı ilk andan itibaren Sophie'nin hayatını cehenneme çevireceğini gösterir.Ve aradan geçen yıllarda bu düşünceyi doğrular. Liliana, sinsi sinsi Sophie'nin hayatında değer verdiği her şeyi elinden almaya çalışır. Başarılı da olur.Ama bu bence Sophie'nin suçu ! Her yaptığını sineye çekmek de bir yere kadar yahu. Kim katlanır böylesi bir pisliğe. Sophie'deki o yumuşak yürek beni bazen delirtti. İnsan birkaç yerde şuna ağzının payını verir.Ama Sophie iki bağırıyor sonra Liliana'nın kendisinden içinden gelmeden dilediği yalan özürleri kabul ediyor.Yalan olduğunu bile bile. İşte böyle bir kız Sophie. 

Brendan'ı ise zaten Aşkın Ateşi'nden tanıyoruz. Bildiğiniz buz dolabı! Ruhun Ateşi'nde anneciği Brendan'ı dünya evine sokma konusunda kesin kararlara varmış.Ve bu defa pes etmeye niyeti yok. Niyeti olmadığı gibi istediğini elde etmek için de her şeyi yapıyor. :D Ve sonuçlarından hiç de pişman değil. Evlenmekten oldum olası kaçınan Brendan ise kendisini hiç tipi olmayan Sophie'yle evli bulunca bu zoraki evliliğin ona kendisine zindan olduğu gibi onu bu duruma düşürdüğü için Sophie'ye de zindan olmasına karar verir.

İşte Ruhun Ateşi'de bundan ibaret, kısacası hemen alın sinirlenseniz de okuyun ve sevin.





Ruhun Ateşi || Rita Hunter
Ruhun Ateşi || Rita Hunter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS