Sürgün | Maya Banks [Kitap Yorumu]

4 Şub 2014

Orijinal Adı:Seduction of a Highland Lass
Edisyonu: Sürgün
Yazarı: Maya Bansk
Yayınevi: Koridor Yayınları
Türü: Historical Romance, Tarihi Aşk Romanı
Puanım: 4/5
Sipariş Etmek İçin: Kitap Sihirbazı

Alaric McCabe doğuştan hak edilmiş topraklar için savaşan bir klanı yönetmektedir. Artık görev gereği bir evlilik yapmaya da hazırdır. Fakat komşu bir klan liderinin kızı olan Rionna McDonaldla anlaşmaya giderken yolda pusuya düşürülür ve ölümle burun buruna gelir. Mucize eseri bir Highland meleğinin yumuşak dokunuşuyla hayata döndüğünde klanına bağlılığı ve en derin arzuları da sınanmış olur.
Kendi klanından dışlanmış olan Keeley McDonald sevdiği ve güvendiği insanların ihanetine uğramıştır. Yaralı savaşçının attan düşmesiyle Keeley bu cılız ama aynı zamanda güçlü görünen bedenin etkisinden kurtulamaz, tıpkı onun gibi Alaricin de yüreğini bir alev sarmıştır. Komplo ve tehlike çemberi onlara doğru yaklaştıkça Alaricin ne kadar imkansız görünse de bir seçim yapması gerekir: Kendi kanından olanları aldatmak pahasına bu kadının aşkına inanacak mıdır?



Bu  kitabı çıktığı zaman almıştım ama nedense okumak bir türlü nasip olmadı. Sürekli kitaplığımda gözümün önünde durdu fakat elim gitmedi işte. İlk kitabını o kadar beğenmemiştim sanırım o yüzden bunda da hep bir çekingenlik oldu.

Gerçi, okurken bu kadar beklettiğim için de pişman etti kitap beni. Çünkü bir günlük kitapmış kendisi. Dün elime aldım, aldığım gibi de bitiverdi.Konu ilk kitaba oranla çok daha hoşuma gitti benim. Ama asıl bomba üçüncü kitapta olacak.Finalinden aldık mesajı! Finali demişken, sanırım kitabı bu kadar sevmemin yegâne sebebi de o final bölümdür. Keeley'in kendini feda ettiği yerde kitap kesinlikle kendi kulvarında sınıf atladı. Maya Banks o sahneyi özene bözene yazmış. Bir an sonunu acı bitirecek diye de korkmadım değil. :D

Kitabımız ilk kitap İskoçyalı'nın Kollarında'nın devamı niteliğinde. Ama ikinci kardeş Alaric üzerinden konumuz ilerliyor. Tabi maaile buradalar o ayrı mevzu. :D

İlk kitabın sonunda Rionna'yla evlenmek için kral tarafından emir alan Alaric bu kitabımızda sevgili müstakbel nişanlısını görmek için McDonald topraklarına doğru yola çıktığında pusuya düşürülüyor ve ağır yaralı bir şekilde kaçarken kendisini, -onun değimiyle- meleğinin kollarında buluyor. Sonra da kitabımız başlıyor. Zaten ilk sayfalardan konuya direkt girdiği için hiç sıkılmadan okuyorsunuz. Keeley kapısına gelen bu yabancıyı evine alıyor ve bir güzel yarasına bakıp iyileştiriyor. Kızımız McDonald klanını şifacısı, ayrıca işinde de çok başarılı. Gel gelelim bir iki gün Alaric'i iyi etmekle geçerken McCabe kardeşlerin diğer ikisi de Alaric'i aramaya çıkmışlar ve kızımızın evine baskın düzenleyip Alaric'i yaralı görünce tuttukları gibi hem Keeley'i hem de Alaric'i alıp McCabe topraklarına geri getiriyorlar. 

Aslında buradan sonrası çok daha güzel devam ediyor.Zirâ Alaric'i eve getirdikleri andan sonra kendisini meleğinden ayıracaklar diye öyle tatlı tatlı karşı koyuyor, öyle tatlı nazlanıyor ki kardeşleri bile şaşırıyor.Ve benim de yazarına ayılıp bayıldığım yerler o kısımlardı. Çünkü Alaric'in "Meleğim" demesi çok güzeldi. Ama kitabın geneline inecek olursam kesinlikle sonuyla beni aldı götürdü.

"Benim askerim," diye belli belirsiz mırıldandı.
Alarick de gülümsedi. "Evet, sen de benim meleğimsin."

Keeley'in başından geçenlere rağmen sapa sağlam ayakta kalacak kadar güçlü olmasına, yazarın hem kırılgan hem de dünyaya meydan okuyacak kadar güçlü bir karakter oluşturmasına hayran kaldım. Çünkü daha küçücük yaşında çok büyük zorluklarla karşılaşmış. Klanı tarafından dışlanmış ve gencecik bir kız olarak tek başına büyümüş! Başına neler gelebilirdi ama yılmamış. Azminin meyvesini de McCabe klanıyla tanışınca almaya başladı. Yeniden bir ailesi oldu. Bir yere "ait" oldu. Bu onun için gerçekten tarif edilemez bir şey. Bence kitap gerçekten sağlam bir konuya sahipti. Tek sıkıldığım yerler Maya Banks'in erotizmi yazamaması. Yetişkin sahnelerde çok sıkıyor bu kadının anlatımı beni. Ya çok fazla olduğu için ya da yazamadığı için. Ben yazamamasına bağlıyorum. Çünkü farklı birçok kitapta bundakinden daha ağır şeyler okudum ama bu yazarınki sıkıyor beni. İlk kitapta da hoşlanmamıştım. Fakat konuyu dramatize etmek isterse de önüne geçecek kimse yok. O son sahneyi epey konuşurum ben. :D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS