FullMetal Alchemist Türkçe Manga Geliyor.

14 Ağu 2013


Evet, harika bir haberi sizlerle de paylaşmak istedim. Ülkemizde çok sevilen Anime/Manga serilerinden Death Note mangasının Türkçe çevirisiyle iyi bir kitle yakalamış olan Akılçelen Kitaplar, Death Note'tan sonraki projelerinde FMA'yı seçtiler. 
FMA'da bilindiği üzere biz anime ve manga severlerin hayranı olduğu kaliteli bir seri olmasını yanı sıra çok da etkileyici bir konusu var.
Edward'ı basılı kitap olarak okumak çok farklı olacak eminim. Sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası.Tek sinir olduğum nokta ismi ! FMA'yı da kullanmışlar ama Çelik Simyacı olarak çevirilmiş halini de kullandıkları için pek hazzetmedim isimden.Keşke kullanmasalarmış. Ama en azından çıkıyor, buna da şükür. :D

Mangamızı bilmeyenler -gerçi pek sanmıyorum ama- konusundan bahsedersek; üç kardeşin küçükken annelerinin ölümünden sonra, büyük bir simyacı olan babalarının eşyaları arasında ellerine geçirdikleri bir notta yazan çember denklemini uygulayarak annelerini hayata geri getirmek isterler. Fakat bunu denedikleri sırada istediklerinden daha fazla kayııp verirler ve maceramız böylece başlar.
Detaylı Bilgi İçin; FMA TÜRKİYE'ye de bakabilirsiniz.


Bunun yanı sıra Akılçelen Kitaplar Vampire Knight'ın da mangasını aldıklarını açıkladılar. Pek yakında onları da yeniden görebileceğiz. Hatta basılı olarak okuyacağız. Zero'yu tekrar okumak için sabırsızlanıyorum. 

Vampire Knight'tan bahsetmem gerekirse; Yuuki adındaki esas kızımızın bir karma okulda -vampir ve insan okulu olduğu için karma- Gündüz sınıfında öğrenim görüp aynı zamanda okulun Gece Sınıfı'ndaki öğrencileri ve Gündüz Sınıfı'ndaki öğrenicleri arasındaki etkileşimi kendisi gibi bir Gündüz Sınıfı öğrencisi ve ayrıca eski bir Vampir Avcısı olan Zero ile sağlarken Gece Sınıfı'nın liderine karşı bir aşk hissetmesini konu alıyor. Manganın gidişatı animesine göre çok farklı olduğunda bu mangayı FMA'dan daha çok bekliyorum. Zira bi' yerden sonra sinirimden bırakmıştım. XD

21 yorum:

  1. Süper bir haber bu!! Manga çok severim ama hem zamansızlıktan hem de e-book olarak okumayı sevmediğimden okuyamıyordum. Zaman hakkında birşey söylediler mi, biliyor musun?:))

    YanıtlaSil
  2. ArgentinianBeauty14 Ağustos 2013 23:43

    Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzz!!! Yaklaşık 1 yıldır çıkmasını bekliyorduuuuuuum!! Şuanda ONE OK ROCK'ın No Scared videosundakiler gibi kafa sallıyoruuuuuum!! Vampire Knight'a da çok ama çok sevindim, yaşşaşııııııııııııııııııııııııııın!!! >O< :D !!!! <3 <3 İsim normalde Tammetal Simyacı oluyor diye biliyordum ben :)

    YanıtlaSil
  3. Bir tane versinler elime, 10 dakikada bitecek zaten Ebru ablağ. ='(

    YanıtlaSil
  4. VK'ye bende çok sevindim hatta FMA'dan daha çok sevindim. Offf hemen çıkması gerek. XD

    YanıtlaSil
  5. Ehehhe! VK'yi toptan al bence zira onu beklemek çok zor geliyor XD

    YanıtlaSil
  6. FMA'nın bu ay içinde çıkacağını biliyorum canım.Ama VK'yi de çeviriye aldılar sanırım. Kesin bi'şey diyemiyorum bu konuda. =)

    YanıtlaSil
  7. arkadaslar kitap cikmiss. Nereden alinabilir bilen var mi? Bir yardim edin 1 sene oldu bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. http://www.arkadas.com.tr/ Kitap evinde ilk cilt şu an indirimde.

    YanıtlaSil
  9. teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  10. ArgentinianBeauty15 Ağustos 2013 11:14

    D&R'da çıkmış mıdır acaba, gitsem bulabilir miyim ki? :/

    YanıtlaSil
  11. Daha yeni çıktığı için ilk önce yayınevinin kendi internet sitesinde satışa sunuldu.Birkaç güne tüm kitapevlerine gelir kanımca. =))

    YanıtlaSil
  12. Tamam canım teşekkür ederim :)))

    YanıtlaSil
  13. ArgentinianBeauty15 Ağustos 2013 13:37

    Teşekkür ederim, sağol :) Ben yine de gideyim, yeni bir kitap alırım belki, hemde dolaşırım :)

    YanıtlaSil
  14. Vampire Knight mı ? :O Harika bir haber bayıldım. Sabırsızlıkla bekleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  15. ArgentinianBeauty15 Ağustos 2013 18:34

    Gittim ve baktım, evet gelmemiş :D One Piece alcaktım, 9. cildi kalmamış onunda pıfft.

    YanıtlaSil
  16. One Piece'ı çok sevmiyorum ya. Death Note'tan sonra en çok beklediğim VK olacak :D

    YanıtlaSil
  17. güzel ama manganın devamı nerde :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS