Ne Okudum? [26 Temmuz-7 Agustos ]

9 Ağu 2013





Merhaba arkadaşlar..
2 haftalık tatilimin ardından okuduğum kitapları kısa kısa yorumlamadan geçmeyeyim dedim.

Ve ilk kitabımız : Yatağımdaki Yabancı. Sylvia Day'in Bared To You serisini okumuş biri olarak bir de historical kitaplarına bakayım dedim.Pek umduğum gibi çıkmadı. Gl bir kadın olan Isabel'e mantık evliliği teklif eder.Gray henüz 20'lerinde yakışıklı,vurdumduymaz bir serseridir. Isabel Gray'in yakışıklı bulsa da toy bir delikanlı olarak gördüğünden aşk bakımından ciddiye almaz ve teklifini kabul eder .Bir olay olur *bunu söyleyemem spoi olur* Gray evi terk eder ve 4 yıl sonra geri gelir.Gray değişmiştir,olgunlaşmıştır ve Isabel Gray'in bu değişiminden doğan cazibesine karsı koyamaz.Kitabın konusu pek beğenmedim.Kitabın başları en az 100 sayfası beni sinir etti.Karakterlere ısınamadım.Kitabın yarısından sonra kitap güzelleşti ve güzel bir şekilde bitti. Yazarın dili,kalemi çok güzeldi ama karakterler arasındaki aşkı baslarda hissedemediğimden ve konuyu pek sevmediğimden dolayı bu kitap benim için ' okusam da olur okumasam da ' düzeyinde bir kitaptı.



Bayıldıım ! 

Rosa aşk acısı çeken bir kadın.Eski sevgilinin düğün davetiyesini almasıyla yıkılır :D Bir hipnozcuyla tanışır.Onu geçmişte olduğu kişinin bedenine geri götüreceğini söyler.Rosa'un geri dönmesinin tek bir şartı vardır : Gerçek aşkın ne olduğunu bulmak.

Rosa transa girere ve hoop yıl 1954 ! Ve Rosa, William Shakespeare'in vücudunun içinde!Tek beden, iki ruh . Bundan sonra keyif alacağınız oldukça eğlenceli sayfalara adım atıyorsunuz :)

Kitabın konusu çok farklı ve özgün. Bayılacağınıza eminim,tek kelimeyle mükemmel.Hem komik hem duygusal hem de eğlenceli.Ve sonunda çok güzel mesaj veren kitap.Shakespeare sevenler kaçırmasın ;) 5 üzerinden 5 veriyorum bu kitaba :D 

Eğer aşık olursanız iki şey için yalvarırsınız; bir parça ip ve sallanan bir tabure.

-Aniden Shakespeare

Gena Showalter'ın En Karanlık Öpücük kitabını okumuş ve sevmiş biri olarak bu kitabını da merak ediyordum.Kitabın konusu çok ilgimi çekmişti.Aden'ın kafasında yaşayan dört ruh vardır.Bu ruhların biri ölüleri diriltiyor,biri geleceği görüyor,biri insanları kontrol edebiliyor ve biri de zamanda yolculuk yapabiliyor.Aden hayatını akıl hastanelerinde,ıslahevlerinde geçirmiş biri.Aden rüyalarında bir kızı görür durur.Bu kızla tanıştıktan sonra olaylar başlar.
Kitabı başta büyük bir merakla okudum ama sorun şu ki kitabın yarısı boyunca esas kız sandığım kız esas kız değilmiş.! Kitabın ana iki karakteri yan karakterlere aşık ! Bu uyuz olduğum bir durum asıl esas kız kitabın yarısından coğunda zaten yok ! Eğer kitabın konusu güzel olmasaydı ve sonunu merak etmeseydim kitabı bırakabilirdim.Kitap fena değildi devamında ne olacak merak ediyorum.Umarım daha iyi bir kitap olur.





Fotoğrafta Teresa Medeiros, '' Muhteşem '' demiş değil mi? Benden de bir 'Muhteşem!' o zaman. Aşk Kölesi kitabını çok beğenmiştim ama bunu daha çok beğendim! Kitabın kapağını hiç beğenmedim ama kapağa aldanılmaması gereken kitaplardan birisi.Tanrılar,vampirler,cadılar ne ararsanız var bu kitapta.Fantastik-aşk sevenlerin kaçırmaması gereken kitaplardan birisi. Trakyalı Kyrian'ı çok seveceksiniz :D







Uzun zamandır Sophie Kinsella kitabı okumak istiyordum, iyi ki de okumuşum.Kitap çok eğlenceliydi.Mükemmeldi.Konusunu çok beğendim kısaca şöyle : Poppy nişanlı evlenmek üzere olan bir fizyoterapist.Arkadaşlarıyla otelde partide eğlenirken nişanlısının aile yadigarı yüzüğünü kaybeder! Yüzüğü ararken telefonunu çaldırınca çöpte bulduğu telefonu sahiplenir . Telefon Sam adında birinin asistanının şirket telefonudur ama Poppy telefonu yüzüğü bulan olursa bu numaradan ulaşmaları için herkese vermiştir.Kısacası telefonu geri veremez.Böylece Poppy yüzüğü geri alana kadar telefona el koyar Sam ile bir anlaşmaya varırlar.Telefona gelen e-postaları olduğu gibi Sam'e iletmesi lazım. Poppy'nin düğün koşuşturması,Sam ile olan diyalogları,Sam'in şirketiyle ilgili olan olaylar ve ikili arasındaki ilişki anlatılıyor. Poppy'nin rahat durmayıp Sam'in şirket ilişkilerine karışması kitabın komik yerlerinden birisiydi.Özellikle ölen köpeğe başsağlığı mesajı yollaması kahkahalara boğulmama sebep oldu.Tavsiye ederim oldukça eğlenceli bir kitaptı. :)

Serinin ilk kitabını beğenmiştim ama bu kitabı daha çok beğendim.Gayet güzel,akıcı bir kitaptı.Serinin ikinci kitabı ejder kardeşlerden Kudretli Briec ve Nolwenn cadısı olan Talaith'i konu alıyor.Herkesin ayaklarına kapanmasını bekleyen Kibirli Briec ile geveze,dik kafalı Talaith'in hikayesini okumak sabır istiyor.Briec'in kibirli tavrından ve Talaith'in sürekli tartışma yaratması,2 dakika susmaması okurken ara ara sıkılmama sebep oldu.Kitabın kurgusu çok güzeldi ve kitap dolu doluydu.Vampirlerden sıkıldıysanız bir de ejder hikayesi okumayı deneyebilirsiniz.Bu seriden keyif alacağınıza eminim ama +16 olduğunu unutmamak gerekiyor.Briec'in ailesini,birbirleri ile olan diyalogları çok sevdim.Kitapta ilk kitaptan Annwyl ve Feargush'u görmek güzeldi :) Heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir kitaptı.Serinin 3.kitabını merakla bekliyorum :)



Vee bende artık Kedicik severim! Biraz geç olsa da seriye başladım.Anita sevenler bu kitabı da sevmiştir diye tahmin ediyorum. Anita serisinin ilk 4 kitabını okumuş olsam da Cat'i Anita'dan daha çok sevdim .Ve Bones..Onu sevmemek mümkün mü? Vampir kitapları seviyorsanız bu seriyi de  seversiniz.Yazar gerçekten güzel yazmış.Uzatmaya gerek yok 2 kitapta çok güzeldi 3.kitabı merakla bekliyorum :)

                                                         

                                                     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS