Yatağımdaki Yabancı || Sylvia Day [YORUM]

31 Ağu 2013



Orijinal Adı: The Stranger I Married
Edisyonu: Yatağımdaki Yabancı
Bağlı Olduğu Seri: Tek Kitap
Yazar: Sylvia Day
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Kitap Dili: Türkçe
Goodreads Puanı: 3,89 (4,836 Rating)
İnceleme Linkleri: Goodreads || Amazon

EVLİLİK BİR KUMARDIR
Dört yıl önce Isabel’e mantık evliliği yapmayı teklif ettiğinde Gray vurdumduymaz bir yakışıklıdır fakat artık genç adamın içindeki o çocuksu serseriden geriye eser kalmamıştır. O artık sırların içine gömülmüş ve kaybolduğundan beri yaptığı şeyler hakkında hep sessiz kalmıştır.

AŞKSA BU OYUNUN EN BÜYÜK SÜPRİZİ
Isabel’in kolaylıkla başa çıkabildiği o pervasız genç artık yoktur ve bu tutkulu adam ehlîleştirilemez gibi görünmektedir. Genç kadın, Gray’in içinde yanan ateşi keşfetmeye cesaret edebilecek ve karşı konulamaz bir yabancıya dönüşen âşığının içini açabilecek midir?


Yoruma geçmeden önce, Sylvia’nın historical romance kategorisinde kalemini çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Kadın duyguları gerçekten hissettiriyor. Günaha Davet kitabını çok beğenmiştim. Çünkü kitap biraz dokunaklı bir kurguya sahipti. Bu da duyguları birebir hissetmemi sağlıyordu. Bu kitabında da duygular bakımından hiçbir sıkıntı çekmedim. Ama kurgusu ne yazık ki hoşuma gitmedi. Yorumlarını takip ettiğim birçok okurun kitabı genel olarak beğendiğini ama en temel öğe olarak ortaya sunulan yaş sorunundan rahatsız olduğunu gördüm.Çünkü kadın kahramanımız erkek kahramanımızdan 4 yaş kadar büyük. Ben buna takılmadım açıkçası. Takılırım diye bekliyordum ama hiç yadırgama veyahut takılma gibi bir sorun yaşamadım. Benim daha çok kitabın gidişatı olarak problemim oldu. Kitap güzel ama kadın kahramanımız Isabel (Pel)’in geniş mezhebi beni sinir etti ! Yani, kocası ölmüş bir dul olması, Gray’le anlaşarak evlenmesi dahi bu tavırlarını doğal karşılamamı sağlamadı.

Zira bu tavırları yüzünden aralarındaki çekim çok havada kalmış gibiydi. Özellikle de başlarında… Her ne kadar Pel’in de kendisine göre nedenleri olsa da bu tavırları bana çok itici geldi. İşte efendim, kocası kendisini aldatmış, hatta bir metresi için düello ederken geberip gitmiş –çok şükür- , kızımız da onun kendisinde açtığı yaralardan ötürü evliliklere güvensiz kalmış. Doğru böyle bir kocadan sonra evlilikler pek beklendiği gibi gitmez. Hep bir tereddüt olur. Ama hanımefendinin evliliklerden uzak durması cinsel hayattan da uzak durmasını gerektirmiyor. Bu yüzden de kızımız kendisine bekâr beylerden bir refakatçi seçiyor ve onunla olduğu sürece de ona bağlı kalıyor. Ama evlilik YOK!



Yani bu nasıl bir karakter şimdi be ?! Bunun metreslikten farkı ne oluyor ki ? Kısacası kadın karakterimizin bu absürt hareketlerine sinir oldum. Ama tabi bir de erkek karakter var değil mi? O da ayrı muhabbet ! Adamımız kitabın başında 22 yaşında, çapkın bir hovarda. O sıralarda annesi yüzünden başkasıyla evlendiği için kaybettiği çocukluk aşkı Emily’e deli divane âşık. Ama bu kızımız da başka birisinin eşi! Fakat bu aralarındaki ilişkiye engel değil. Hatta Emily Gerard(Gray)’dan hamile bile kalıyor. Neyse.
Konu asıl burada başlıyor. Gerard ve Pel’in evlilikleri bir anlaşma üzerine kuruluyor. Gerard annesinden intikam almak için adı kötüye çıkmış Isabel Pelham ile evleniyor. Isabel ise Gray’in kendisine ettiği evlilik teklifini daha özgür bir hayat- sevgilileri kendisine âşık olup evlilik teklif etmesin diye- sürmek için kabul ediyor ve evleniyorlar.Kızımız bu andan itibaren bir markiz oluyor ama tavırlar yine yerlerde! Altı ay boyunca evli kalıp aynı evde arkadaş gibi yaşayan Gray ve Pel’in hayatı bir gün Gray’e Emily’nin doğumda öldüğüne dair bir haber gelmesiyle mahvoluyor. Sevgili markimiz o anda bir duygu silsilesine giriyor ve evden çıktığı gibi tam 4 yıl kayıplara karışıyor.
Isabel ise bu dört yılda kocasına mektup gönderip aynı hayatına devam ediyor. :p
Asıl bomba ise bundan sonra geliyor. Dört yıl sonra geri dönen Grayson Markisi bir anda karısına –Pel- sırılsıklam âşık oluyor ve onu elde etmeye karar veriyor. Kitabın bundan sonrası zaten o peşinden koşar diğeri istemez. Birleşirler, yanlış anlamalar bitmez halinde seyrediyor. Ben esas çiftimizin hikâyesinde çok da etkileyici bir nokta bulamadım, ne yazık ki.


Pel ve Gray’e ek olarak yazar bir de yan çift işlemiş kitapta. Bunlarda Pel’in erkek kardeşi Rysh ve Abby adında iki karakter. Açıkçası ne zaman kitaba Rysh ve Abby dahil oldu ben kitabı daha büyük bir şevkle okudum. Hatta özellikle onların bölümlere geçebilmek adına su gibi içtim sayfaları.Kitapta az yer almalarına rağmen çok tatlı bir aşkları vardı bu çiftin.

Rysh , Tranton Markisi ve Abby’de 27 yaşlarında ailesini kaybetmiş zengin mi zengin bir kız. Yaşından ve para göz taliplerinden ötürü ise uçarı bir karakteri var. Uçarı dediğime bakmayın siz. Abby tam bir saf âşık ama bir yandan da saflığın verdiği bir uçarılığı var işte. Tabi bu sadece ama sadece Rysh’la geçerli bir duurm. Rysh’ı her gördüğünde adamın aklını başından alacak şeyler yaparak çapkın markiyi yoldan çıkarıyor. Aslında Abigail gibi bir kız Rysh gibi bir adam için uygun değil. Bunun kendisi de farkında. Zira kızımız pembe hayallerle sahip bir hayalperest ama Abby’nin masum tavırlarındaki bir şey Rysh’ı etkiliyor işte.

MY RATING: 3,5




2 yorum:

  1. harika bir kitap hatta sylvia dönem asklarını muhteşem anlatıyor demek eksik olur fazla olmaz

    YanıtlaSil
  2. Yorumunu tam olarak anlayamadım ?

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS