Zutto Suki Datta Kuse Ni || Manga Tanıtım

9 Ara 2013


Orijinal Adı:Zutto Suki Datta Kuse Ni
İngilizce Adı: Though I'd Always Loved You
Türkçe Adı: Seni Daima Sevdim
Cilt Sayısı: 1 Cilt
Bölüm Sayısı: 6 Bölüm
Türü: Shoujo,Romantik,Okul,Sosyal Yaşam
Manga-ka: Kayoru
Statü: Tamamlanmış
Çeviri Durumu: Bilinmiyor.


Zutto Suki Datta Kuse Ni

Uzun zamandır manga okumamıştım. Dün akşam bi' bakayım dedim. Bloguma bakarak çok az okuduğumu düşünüyorum, aslında. 2014'te daha bir düzenli okumaya çalışaca'm. En azından 15 günde bir durumuna getirmem gerek. XD
Zutto Suki Datta Kuse Ni isimli bu mangayı dün şöyle çerezlik bi' şey ararken gördüm. Bir hevesle de başladım, bitti. Ama mangadan hiçbir şey anlamadım, ne yazık ki.Neden diyeceksiniz şimdi!Valalhji jet hızıyla işlenen bir ilan-ı aşk mangasıydı da ondan.Yani benim buraya yapacağım yorum mangadan daha uzun olacaktır, emin olun. 
Mangamız 1 cilt 6 bölümden oluşuyor ilk 4 bölüm benim yorumlayacağım kısım. Zira son bölümde iki farklı hikâye aynı ilan-ı aşk kurgusuyla işlenmiş. Bildiğiniz oneshot mangaydı kısacası. Gerçi ilk 4bölümdeki mangadan da çok bi' olay beklemeyin. Hiçbir şey olmadan sonlanıyor. Yani bütün mesele çocuğun kıza; "Hep seni sevmiştim." demesiymiş. Bu cümleyi duyunca manga nihayete eriyor. Öyle saçma bitti ki, 5. bölümde kesin devam ediyordur düşüncelerindeydim.Aslında konusunu sevmiştim ama neden böyle şak diye kesmişler ona sinir oldum işte. Neyse ben kısaca bir de manganın konusuna değineyim.

Mangamız Saki adındaki bir kızla onun hem çocukluk arkadaşı hem de yeni okulundaki Kimya Öğretmeni arasında gelişen bir aşkı konu alıyor. Saki lise ikinci sınıfta ve okulun ilk döneminde transfer olarak yeni bir okula geçiyor. Kızmızın kendine göre hayalleri var. Bu okulda kesinlikle bir "erkek arkadaş"a sahip olacak! Kafasına koymuş bunu. Gel gelelim okulun daha ilk gününde nöbetçi öğretmenle küçük bir vukâtı oluyor ve sonra okul çıkışı kimya labratuarına gittiğinde aslında Kimya Hocasının çocukluk -aşkı- arkadaşı Chikage olduğunu görüyor. 

İlk şoku atlattıktan sonra ise ona olan öfkesini bir güzel kusuyor. Ama tabi ilk aşk unutulmaz ya! Hemen yelkenler suya iner. xD Neyse efendim adamımızda kızı okulda görünce bir hoş bir hoş olmuş anlatamam. Kız kendisiyle dalga geçiyor diye düşünürken Chikage resmen kıza âşık ve onu kimseyle paylaşmaya da hiç ama hiç niyeti yok. Gerçi saçma yerlerinden birisi de bu; hem kızı kimseyle paylaşmıyor. Kıza; "Yakınımda olmanı istiyorum. Başkasının sana dokunmasını istemiyoreum." tarzında absürd şeyler söylüyor hem de aralarında hiçbir şey yokmuş oyunu oynuyor. Eh, ne de olsa HOCASI! :D
Gerçi işin özüne inersek bu ikilimiz resmen çıkıyorlar ama sadece okulda öğretmen-öğrenci ilişkisini bozmamaya çalışıyorlar. Zira Chikage çok iyi bir öğretmen ve Saki kendisi yüzünden onun işiyle sorunu olsun istemiyor. Chikage ise işine ne kadar önem verse de küçüklüğünden beri - bu arada ikili arasında 8 yaş var XD- Saki'nin her zor anında yanında olduğu için kızın değeri daha baskın geliyor. Ama tabi her şeyi söyleyip imâ etse de bir türlü "Seni seviyorum" veya "Sana âşığım." tarzında bir söylemde bulunamıyor. Bu da Saki'nin sürekli şüphelerde kalmasına sebep oluyor.Ama sonunda tabi ikisi de aşklarını itiraf edince hikâyemiz son buluyor. 



1 yorum:

  1. animelere asıgım resmen :) internetim sınırlıyken hep online manga okurdum. artık anime izliyorum. ahh manga okumayı cidden özledim.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS