Yamada-kun to 7-nin no Majo | Live Action (Japon Drama)

1 Ara 2013


Yamada-kun to Nananin no Majo

Orijinal Adı: Yamada-kun to Nananin no Majo
İngilizce Adı: Yamada and the Seven Witches
Türkçe Adı: Yamada ve 7 Cadı
Tür: Gizem, Macera, Büyü, Komedi, Ecchi
Bölüm Sayısı: 8
Yayın Tarihi: 10 Ağustos 2013


Geçen izlemiş olduğum bu Live Action uyarlaması Yamada-kun to 7-nin no Majo(Yamada-kun ve 7 Cadı) için hem bir tanıtım geçeyim dedim hem de animesinin 2 dakikalık bir ön gösterimi yayımlanmış onu gördüm. Paylaşmak istedim. Aslında ön gösterimi 25 Ağustos'ta yayımlanmış ama hâlâ animesinden ses yok.Hoş  anime olarak çıkacak mı onu da tam bilmiyorum ama çıkacak gibi görünüyor. Yoksa ONA olarak bir ön bir ön bölüm yayımlanmazdı. Belki 2014'e gelir diye umuyorum. Çünkü ben Live Action'ından çok gülmüştüm. Mangasını da takip etmek istediğim bitmediği için de el süremediğim bir seri.

Aslında pek Live Action ve drama seven birisi değilimdir. İlginç bulduklarıma bakarım ve bu da onlardan birisi. Şöyle bakınırken tesadüf eseri bir blogta bunun tanıtımını görmüştüm ve ruhları yer değiştiriyor tarzı bir konu olduğunu da öğrenince şans vereyim, bi' bakayım dedim. Şans verdiğime de değdi. Zira daha ilk bölümde gül gül yerlere yattım o kadar komikti.

Çünkü, konumuz şans eseri bir çarpışma yaşayıp ruhları yer değiştiren Yamada ve Shiraishi'nin üzerine gelişiyor. Yamada okulun en tembel ve en salak öğrencisi iken Shiraishi tam tersi bir karakterde, başarılı bir öğrenci ama suskun ve görünmez bir tiptir.Şans bu ya bir gün merdivenlerden çıkarlarken Yamada Shiraishi'nin üzerine düşüyor ve revirde uyandıklarında ruhlarının yerdeğiştirdiğini keşfediyorlar. Ya da sadece Yamada keşfediyor. Zira Shiraishi sanki bu durum süreki başına geliyormuş gibi sınıfına, ders başına dönüyor. Kız zaten tam bi' "inek öğrenci" olduğu için bu kısmı yargılamadım XD Neyse Yamada işin peşini bırakmıyor tabi. Nasıl geri döneriz derken aralarında bu etkileşimin neden kaynaklandığını bilmeseler de nasıl olduğunu keşfedince kendi yararlarına sürekli beden değiştirmeye başlıyorlar. 

İlk bölüm içinde oldukça eğlenceli bir girişi olduğu için bir bakıyorsunuz konu sizi alıp görütüyor ama ne yazık ki kısa bir Live Action çekmişler. O yüzden de animesi çıkarsa ne âlâ.


Tabi 7 cadı demesinin de bir anlamı var. Çünkü dizimize her bölümde yeni bir karakter katılıyor. Öyleki ilk bölümün sonunda ruh değiştirme işlemi sadece Yamada ve Shiraishi arasında değil kimi öperlerse onunla değiştiğini keşfettiklerinde ise sırlarına ortak olan herkesle beraber çok eğlenceli bir kurgu ortaya çıkıyor.

Animesi için ön gösterim olarak girilen PV'de 2 dakikalık kısa bir ONA ama Ağustos'tan beri bir yayım bilgisi görmedim ben. Umarım bu gerçektir de 2014'te çıkar.








2 yorum:

  1. Kesin izlerim Japon dizisi manyağı benden nasıl kaçmış hiç anlamış değilim :) Elimdeki diziyi bitirip buna atlayacağım .

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldi kız. Dün postu yazarken bile aklıma geldikçe gül gül bir hal oldum. Kesin izlemen lazım :D

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS