Aşkın Müziği(Lick) | Kylie Scott [Kitap Yorumu]

21 May 2014


Kitap Adı: Lick
Seri: Stage Dive
Yazar: Kylie Scott
Kitap Dili: İngilizce
Çeviri Durumu: Henüz Mevcut değil.
Puanım: 4/5

Vegas'ta gözlerini açtığında göreceğini hayal ettiği şeyler bunlar değildi.

Evelyn Thomas'ın yirmi birinci yaş gününü Vegas'ta kutlamak için büyük planları vardı. Gerçekten büyük planlar. Fakat planları arasında bir banyo zemininde uyanmak ve kaldığı odada dövmeli, oldukça seksi ve yarı çıplak bir adamla, parmağında King Kong'u bile korkutacak kadar büyük bir yüzük olmasının yer aldığından o kadar da emin değildi.
Ayrıca, bütün bunların nasıl olduğunu da hatırlamıyordu!
Kesin olan bir şey vardı ki, o da en sevdiği Rock grubunun vahşi ve çekici gitaristi artık kocasıydı!

Uzun zamandır okuduğum kitapları yorumlamıyordum ama bu kitaba kesinlikle bayıldım. Yorumlamamak ve es geçmek mümkün değil. Şu sıra okuduğum en ama en keyifli, matrak ve aşk dolu kitaptı.Gerçi okuyalı epey oldu ama olsun .:D
Lick'i, Tuğçe'nin Kitaplığı'nın önerisi vasıtasıyla bir göz atmak için okumaya başladım ama kendimi öyle bir kaptırmışım ki kitabın 100.'ü sayfalarına geldiğimde bu kadar akıcı ve eğlenceli olacağını hiç düşünmediğim için kendime bile şaşırdım. Aslında buna benzer bir kitap olan Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar'ı okumuştum daha önce. Kısmen konunun benzer noktaları var. Fakat Lick'in kendine has çok hoş bir anlatımı ve gidişatı olduğu da bir gerçek. Yer yer okurken çok güldüğüm bir kitaptı ama eksik yanları da vardı tabi. Fakat esprili anlatımı o kısımları kapatıyor bence. Kesinlikle ülkemizde çevrilmesini isteyeceğim bir kitap.Ve belki de çıkıyor ya da çıkacaktır kim bilir.

Konusundan bahsedecek olursam; Eveleyn'in -esas kızımız- bir sabah hafif akşamdan kalmalıkla uyanmasıyla başlıyor kitabımız. Ev, başındaki ağrının sebebini anlamaya çalışırken bir bakıyor ki yatağın diğer tarafında bir adam var. Henüz onun kim olduğunu bilmediği gibi dün gece ne/neler olduğunu da hatırlamaktan bir aciz durumda bizim küçük kız. :D Ama asıl bomba yanındaki adamın kendine gelmesi ve Ev'ye, yani biricik karısına, evli olduklarını söylemesiyle patlıyor!

Yani konumuz bu andan itibaren başlıyor desem daha doğru. Ev, David'in kendisine karısı olduğunu söylemesi üzerine olaya anlam veremiyor, hatta bırakın anlam vermeyi adamın deli falan olduğunu düşünüyor. Çünkü bir önceki gece nasıl bir delilikle evlenmişseler kız hiçbir şey hatırlamıyor. Ne evlendiğini, ne yanındaki adamı bir barda tanıdığını, ne gece boyu âlemlere aktıklarını ne de kıçlarına birbirlerinin isimlerini dövme yaptıracak kadar uçtuklarını..

Şimdi diyeceksiniz ki kız kafayı fena bulmuş ondan hatırlamıyor? Düzelir. Cık. Acı gerçek. Ev, hiçbir şey, cidden hiçbir şey hatırlamıyor!! Ve bırakın düzelmeyi adamın aklını kaçırdığını falan sanıyor. Sırf bu yüzden de adamın buna sorduğu soruları geçiştiriyor. Ta ki parmağındaki yüzüğün saçına takılmasından sonra artık adamla diyalog kurmak zorunda kalıncaya kadar..

"Bunu bana mı aldın?"diye sordum.
Kafasını evet anlamında salladı. "Dün gece Cartier'da."
"Cartier?" Sesim bir fısıldama gibi çıktı. "Ha."
 Uzun bir süre bana baktı. " Hatırlamıyor musun?"
Buna gerçekten cevap vermek istemiyordum. "Kaç karat? İki mi, üç mü?"
 "Beş karat."
 "Beş mi? Vay be!"
 "Ne olduğunu hatırlamıyor musun?" diye soruyor sesi biraz hiddetli.
 "Şey.. biraz bulanık."
"Olamaz. Benimle kafa buluyorsun. Gerçekten beni tanımıyor musun?"

Ev, yatağındaki adamla -tanımadığı adamla yani- cidden evli olduğunu anlayınca hemen boşanacağız nidaları yağdırmaya başlıyor ama zavallı David ise dün gece tanıştığı o kadına ne olduğunu düşünmekten olanlara anlam bile veremiyor. Gerçi en nihayetinde acı gerçeği o da fark ediyor. Zavallım ne etsin kız resmen dün geceyi hatırlamıyor! Ha, bir de eve gideceğim diye tutturunca David için her şey bitiyor.
Neyse. Fark ettim de size David'ten hiç bahsetmemişim. David, Stage Dive ismindeki popüler bir rock grubunun gitaristi. Yani adam kârun kadar zengin ve ünlü! Kendisi, sesi ne kadar güzel de olsa, şarkı söylemiyor ve söz de yazmıyor. Sadece gitar çalıyor. Ama Ev'in yanında her şey değişiyor. En azından ileri ki bölümlerde. Yani işte adam bildiğiniz ünlü bir müzik grubundan ve Ev henüz bunu bilmiyorrr! XD Eve gideceğim diye tutturmuştu ya. İşte eve diye yola çıkıp da uçaktan indiği an hem kocasının bir gitarist hem de Stage Dive'in bir üyesi olduğunu öğrenirken tüm dünya da Ev'in kıçındaki dövmeyi öğreniyor.

"Cidden bir dövmen var mı?"
 "Evet."
 "Onun adı mı?" Pöflüyorum ve kafamı onaylarcasıan sallıyorum.
"Nerede?" Gözlerimi kapatıyorum derin bir soluk alıyor, "Sol kıçımda" diyorum.

Şu anlattım kısımları kitabın henüz başı ya! Başı. Toplasam 50 sayfa etmez o kadar güldüm. Devamı da en azın başı kadar güzel...
Ev boşanmak istediği için eve dönünce başı gazetecilerle derde falan giriyor. David de kızı geri getirtip boşanma sürecinde yanında kalmasını ve avukatlarına yemek olmasını sağlıyor. Yani aslında David'in bir suçu yok. Adam avukatların karısına öyle davranacağından bihaber durumda. Ve bence o işte kişisel asistanı olacak yosmanın parmağı var. Neyse işte sonra bizimkiler Montrey'e doğru yola çıkıyorlar ve eğlence devam ediyor...
Hele şu diyaloglarında sanırım tableti elimden düşürdüm gülerken. :D

(Bu arada kızımızı omzuna attı. XD)
"N'apıyorsun?"

"Gelini eşikten içeri taşımak gelenektir."
"Bu şekilde değil."
Kalçamın üzerinde kendi adının olduğu yeri okşadı. "Neden şimdi geleneklere uymamız gereksin ki?"


Kitapta eğlendiğim kadar saçma bulduğum yerler de olmadı değil. Kızın adamdan boşanmak için çırpınırken içinden sürekli "kocacığım" nidaları atmasındaki amacı hâlâ anlayabilmiş değilim. Yani içten içte girdiği kıskançıkları görseniz siz de bana hak verirsiniz! Salak o zaman ne diye istemiyorsun adamı. Adam bir lafına bakıyor .:D Bir de biraz fazla uzatmış geldi bana. Yani gereksiz yere ayrı tuttu çiftimizi yazar. Fakat genel olarak çok eğlendiğim bir kitaptı.



7 yorum:

  1. Esra Nazenin Özdemir21 Mayıs 2014 14:34

    Umarım çıkarırlar ya. Sadece alıntılarla bile sevdim. Yorumun çok merak etmeme neden oldu :D

    YanıtlaSil
  2. Yakında ellerinde olur sanırsam. :D

    YanıtlaSil
  3. Umarım bizde de çıkar. .Çok merak ediyorum bu kitabı. .kesinlikle okumak istiyorum. .:-)

    YanıtlaSil
  4. Çıkacak inşallah az kaldı :D

    YanıtlaSil
  5. bu kitap çıkıkcakmı çünkü kesinlikle benim kitalığımda olması gerek :D
    acaba çıkıcak mı ?çıkarsa hangi yayından çıkar?

    YanıtlaSil
  6. Çıkacakkkkk! Yakında gelir diye umuyorum. Ve sana katılıyorum benim kitaplığımda da olması gerek. Zorunlu :D

    YanıtlaSil
  7. Kitap bu ay çıktı :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS