Nishi no Yoki Majo | Anime Tanıtım

2 Oca 2014

Orjinal Adı:  Nishi no Yoki Majo: Astraea Testament
İngilizce Adı: The Good Witch Of The West
Türkçe Adı:Doğunun İyi Cadısı
Kategori:TV Serisi
Türü:Doğaüstü, Romantik, Drama, Tarihi
Bölüm Sayısı:13
Çeviri Durum: Mevcut.
Puzzle Fabsub

Yeni yılın ilk yayını da bir anime yorumuna nasipmiş meğer. Geçen sene -bir günde seneyi eskittik be :D - başlarında başlamıştım bu animeye. Ya da denedim demek daha doğru bir tabir olacak.Neyse. İlk iki bölümü izlemiş sonrası için ise ne izlemek istemiş ne de merak etmiştim. Öyle bıraktığımla kalmıştı. Sonra tekrar bir şans verip baştan denedim ama bu kez de 5. bölüme kadar ancak gelebildim. Ya animede ya bende bir şey var bir tülü odaklanıp da izleyemedim şunu.
Hani normalde historical olduğunu gördüğüm an tam benlik diyerek girişmiştim bu animeye ama sarmadı bir türlü. Ağır giden bir konusu var. Zaten erkek karakterin o "rahip" halleri de -özellikle o gözlüğü- feci rahatsız ediyordu beni. Firiel denseniz zaten prensin kuzeni ama resmen uşak gibi takılıyor. Hiç umduğum gibi bir anime değildi açıkçası.Şimdi çevirilmeye başlamış görünce yeniden denemek için bir şans daha mı versem diye düşünüyorum. Allah'ın hakkı 3'tür misali XD

Konusu hakkında fazla bir yorum yapmayacağım zira sonuna kadar izlemedim.Ne kadar kastıysam da götüremedim.O yüzden genel olarak ilk birkaç bölümden bahsedeceğim. Firiel, bir astronomi profösörünün kızıdır. Ama babası kendini araştırmalarına adadığı için kızımız babasıyla onun yardımcısı Roux tarafından iletişim kurar. 15 yaşında bastığı günün sabahı Roux kendisine babasının doğum günü için verdiği bir hediye getirir. Hediye annesine ait bir gerdanlıktır.Firiel akşam tüm kasabanın genç kızlarının davetli olduğu prensesin takdim balosuna katılacağı sırada babasının hediyesini de takar. Ama baloda hiç beklemediği bir şey olur ve prens tarafından gerdanlığı çalmakla suçlanır..
Baloda neler olduğuna bir anlam veremeyen Firiel'i Roux alıp eve getirir ve ona ailesiyle ilgili gerçekleri anlatır. Firiel'in annesi aslında kraliyetin bir önceki prensesidir ve gerdanlıkta kraliyet ailesine aittir. Kendisini hiç beklemediği bir anda tüm bu gerçeklerin içinde bulurken bir yandan da babasını ve onun araştırmalarıyla ilgili bir şeyler edinmeye çalışan bir örgüt tarafında saldırıya uğrarlar ve Roux Firiel'i kurtarmaya çalışırken kaçırılır. Firiel kaçarken kendisini bir anda kraliyet sarayında Prens ve Prensesin yanında bulur. Başına gelenleri anlatıp prensten Roux'u kutarmasını ister.
Sonrasında fazla bir olay yok zaten. Firiel kraliyet ailesinde prenses tarafında ağırlanır ve hakkettiği şekilde ona da bir prenses gibi davranılır. Prens ise Roux'u bulup kurtarıp saraya getirir ama bazı şeyler için geç kalmıştır.
Konuya bakılınca çok etkileyici gelse de bilmem neden sıkıldım bu anime de ben. XD


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS