Geceyarısı Tutkusu | Tracy Anne Warren [Kitap Yorumu]

13 Oca 2014

Orijinal Adı: The Wedging Trap
Edisyonu: Geceyarısı Tutkusu
Yazar: Tracy Anne Warren
Türü: Historical Romance, Tarihi Aşk Romanı,Aşk, Romantizm
Yayınevi: Koridor Yayınları
Puanım: 3,5/5

Eliza Hammond huysuz, bakımsız ve içine kapanık biri olarak herkesin köşe bucak kaçtığı biriydi. Ne var ki teyzesinden kalan büyük miras sayesinde bir anda bekarların gözdesi oluverdi. Artık en çok korktuğu şey aynada çirkin görünmek değil, açgözlü servet avcılarının tuzağına düşmekti. 

En yakın arkadaşının tereddütler yaşadığını gören Violet, Eliza’yı yakın akrabası Lord Christopher diğer adıyla “Kit” Winter’ın ilişkiler konusunda uzman ellerine teslim eder. Kit, Eliza’yı herkesi etkileyebilecek güzel bir kadına dönüştürecektir. Ancak bir problem vardır: Eliza kendisine koca bulmaya çalışan bu adama sırılsıklam aşıktır. Eliza’nın Kit’ten gizli aşk dersleri almaya başlamasıyla ateşli ve tutkulu öpücükler havada uçuşmaya başlar. Kit Eliza’nın bitmek tükenmek bilmeyen arzularına karşı yenilgiyi kabul eder. Fakat eğer yüreğindeki aşkı dile getirmemekte ısrar ederse güzel leydisini sonsuza dek kaybedecektir.


Bu kitabı nereden baksanız 3 senedir bekliyordum. Zira seride en merak ettiğim hikâye Kit'in kitabıydı.En nihayetinde de çıktı ve okumak nasip oldu.Yazarın dili benim ingilizce seviyeme göre ağır olduğu için kaç kez kitaba başlayıp başlayıp yarım bırakmışlığım var.  O kadar merak ediyordum. Ama ne yazık ki Kit'in hikâyesi benim için beklediğim gibi bir hikâye değildi. 

Bu yazarın Kollarımdaki Yabancı kitabı o kadar etkileyici öylesine bağlayıcı bir kurguya sahipti ki sanırım ondan sonraki kitaplarında da sürekli aynı tadı arıyorum. Ama bulamadım.

İkinci kitabı olan Gül ve Diken de benim için çok etkileyici bir kitap değildi. Hatta hiç beğenmemiştim onu. Fakat Geceyarısı Tutkusu'nun esas kahramanı Kit olacağı için çok etkileyici bir kitap bekliyordum. Yani en az ilki kadar çarpıcı. Ama sanırım, benim beklentilerim çok yüksek olduğu için kitaptan pek keyif alamadım. Okunamaz bir kitap değil kesinlikle fakat benim beklediğim de bu değildi o kesin. 

Hepimiz özellikle ilk kitaptan Bayan Hammond'ı yani Eliza'yı Violet'ın en yakın arkadaşı ve tek dostu olduğu için çok iyi tanıyoruz. Kızımız sessiz eziklerden birisi. Ve bu kitapta cadı teyzesinin oğlunu vasiyetinden mahrum edip de tüm mâlvarlığını Eliza'ya bırakması ile kızımızın hayatı tamamen değişiyor. 

Eliza bundan önce geçirdiği başarısız sezonlardan sonra şimdi zengin bir genç kız olunca ilgi görmeye başlıyor ama kızımız öyle her önüne gelenle evlenmek de istemiyor. Bu kısımda da en yakın arkadaşı Violet devreye giriyor ve Eliza için Lord Christopher, yani esas kahramanımız Kit'ten yardım rica ediyor. Kit ilk kitapta nasıl kendisine yardım ettiyse Eliza'ya da yardım eder diye düşünüyor bizim Violet. Ve işte kitabımız böyle başlıyor. 
Aslında kitap ilk 100 sayfa çok güzel gidiyor ama sonra nedendir bilmem kasmaya başladı. Hani şimdi kızı eğitiyor tamam ama aralarında bir kıvılcım oluşana kadar sıkıntı bastı bana. Hele bir de Kit'in o öz güveni adamı öldürür yemin ederim.Hiç burnunu aşağı eğmiyor ya. Ukala şey. :D


Neyse işte sezon başlayana kadar da gayet rutin gidiyor kitap bana göre. Sezon başlayıp da Eliza bir bir geceleri fethedince de açılıyor. Kit kendi yarattığı Eliza'ya karşı koyamayacak durumlara geliyor. Ama beni en çok şaşırtan ve tuhaf bulduğum şey Eliza'da oluşan öz güven patlaması. O utangaç kız bir anda resmen 360 derece dönüp içindeki tanrıçayı dışarı çıkarıyor. Her türlü ders çalışmalarını anladım da Kit'e gidip de "Bana öpüşme dersi ver." demesi beni kıl etti.Sevmedim o kısmı. Gereksiz olmuş. Benim beklediğim sanırım Eliza yavaş yavaş değişirken Kit'in ona âşık olup onun için savaşmasıydı Eliza'nın yoldan çıkması değil. 

Bu kitapta en sevdiğim şey -şaşırtıcı olabilir ama- kesinlikle Jeannette'ydi. Bayıldım ya. Hele Eliza için kıyafet seçtiği yer ve sonundaki düğün hazırlıkları için yapmayı tasarladıkları çok eğlenceliydi. Sanırım kitapta Violet'tan çok Jeannette görseydim daha çok sevecektim gibi geliyor. Zirâ kitabın en eğlenceli kısımlarını Jeannette oluşturdu. Kit'e gülmeyi beklerken Jeannette'ye güldüm. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS