Ölümcül Kaçış: Labirent || James Dashner [Yazar Söyleşi]

28 Oca 2014

Konuşan Kitaplar Blog Tur Ekibi olarak yılın ikinci turunda herkesin merakla beklediği, yurt dışında çok ses getirmiş olan James Dashner'ın The Maze Runner, Ölümcül Kaçış: Labirent kitabını inceliyoruz. Kitabımızla ilgili diğer paylaşımları ve bilgileri almak isterseniz;

Konuşan Kitaplar FB Sayfamızı ziyaret etmeniz yeterlidir.

Bu turumuzda bana yazarımız Bay Dashner'la söyleşme şansı geldi. Bakalım yazarımız için Ölümcül Kaçış ne gibi bir süreçten geçmiş, nasıl yazmış ve böylesi bir kurgu ner'den çıkmış. Hep beraber görelim.



Söyleşiden önce yazarımızı tanıyalım:
James Dashner,

Bir çok çocuk ve genç yetişkin fantastik  ve bilim kurgu romanın Amerikalı yazarıdır. Bunlar,  şu anda ilk kitabının turunu gerçekleştirdiğimiz Labirent serisinin yanı sıra The 13th Reality ve The Mortality Doctrine serileridir.
Georgia’da doğup büyümüş olan yazar, şu anda  ailesiyle, ki yazarın dört çocuğu olduğunu ve bunun bazılarının aksine tam da doğru sayı olduğunu düşündüğünü belirtmeden geçemeyeceğim, birlikte Rock Dağlarında yaşamaktadır.

DETAY İÇİN: James Dashner | Yazar Tanıtımı | Konuşan Kitaplar ile Blog Turları – Ölümcül Kaçış


 Bu seriyi yazma fikri aklınıza nereden geldi?                                        Dashener: Bu hikâyenin doğuşu bir gece uyumaya çalışırken bir anda aklıma geldi. İlhâmını ise gençken okuduğum iki kitaptan aldım.. Sineklerin Tanrısı ve Ender'in Oyunu.

En çok hangi karakterle aranızda bir bağ hissediyorsunuz?
Dashener: Elbette Thomas.Ana karakterin ruhunun ve kalbinin içine sızmasına karşı koyamıyorsun ve ana karakter aslında temelde sen olup çıkıyor.Ama aynı zamanda benim yapmasını umduğum şeyleri, cesaret gerektiren şeyleri de yapıyor.


Bu kitaplardaki dünyayı yazmak ve yaratmak için ne ilham verdi size?
Dashener: Hemen hemen hayatta karşılaştığımız her şeyden ilham alıyorum ve bir şekilde bu ilham aldığım şeyler kendilerini gizlice benim hikâyelerimin içinde buluyorlar. 



Ne zaman bir yazar olmaya karar verdiğinizi biliyor musunuz?Dashener: İlk okulda Judy Blume kitaplarına âşık olduğum günden beri istiyorum. Bugün burada olmama sebep olan üç yazar Judy Blume, Stephen King ve Dean Koontz diye düşünüyorum.Onlara çok fazla şey borçluyum.


NPR'ın yayınladığı "Gelmiş geçmiş 100 en iyi Genç Romanı" isimli listede Ölümcül Kaçış:Labirent'in de bulunması nasıl bir duygu? Bir yazar olarak böyle bir başarıyı hayal ediyor muydunuz?Dashener: Bu büyük bir onur oldu benim için. Ben bile sıralamadan çok etkilendim. Umut ediyordum ama böyle olmasını ben bile beklemiyordum. Böyle şanslı olduğuma inanamıyorum.

Boş zamanlarınuzda kitap okumak, film/TV şovları seyretmek ve kayak yapmaktan hoşlanıyorsunuz. Peki şu an ne okuyorsunuz? En son hangi filmi veya TV şovunu izlediniz?Dashener: Şu anda Taht Oyunları serisini okuyorum ve bayıldım! The Walking Dead'in de ikinci sezonunu neredeyse bitirmek üzereyim.

Son olarak okuyucularınozlala paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?
Dashener: Okurlarım kitaplarımın tadını çıkarıyorlar. Sırf bu yüzden onur duyuyorum ve hepsine müteşekkirim. Yani, aslında demek istediğim TEŞEKKÜR EDERİM!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS