DEMİR KRAL || JULİE KAGAWA | KİTAP YORUMU |

30 Oca 2014




Kitabın Adı: Demir Kral
Orijinal Adı: Iron King
Yazar: Julie Kagawa
Bağlı Olduğu Seri: Iron Fey (#1)
Tür: Fantastik,Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Puanım: 5/5

TANITIM

On altı yaş; kızların prensese dönüştüğü, gerçek aşkı bulduğu, yıldızların onun için parladığı ve yakışıklı prensin onu günbatımına taşıdığı o özel yaş...
Benim için öyle olacağını hiç sanmıyorum.
On altıncı yaş günümde kardeşim kaçırıldı.
Periler tarafından
Onu geri alacağım!

MEGHAN CHASEİN GİZLİ BİR KADERİ VAR. 
HAYALİNİ BİLE KURAMAYACAĞI, EFSANEVİ KARAKTERLER VE FANTASTİK MACERALARLA DOLU BİR KADER.
Evde ve okulda çevresine uyum sağlayamayan Meghan on altıncı yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hisseder. Karanlık bir yabancı onu izlemeye ve muzip dostu aşırı korumacı davranmaya başlamıştır. Ancak gerçek, bütün tahminlerin ötesindedir; genç kız, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşın en önemli piyonudur.

Bu gerçekle yüzleşen Meghan, kardeşini perilerden kurtarmak, hiçbir perinin yüzleşemeyeceği gizemli bir canavarı durdurmak ve doğuştan hakkı olan güçleri yönetmek için ne kadar ileri gidebileceğine kendi bile şaşıracaktır. Bu macerada ona tuhaf bir ekip eşlik edecektir: en yakın dostu, fazlasıyla ilgili ve şakacı Puck; sürekli ortadan kaybolan kedi Grimalkin… Ve yasak aşkın vücut bulmuş hali, soğuk kalpli Prens Ash. 

"Demir Kral, fazladan romantizmle birlikte Alice Harikalar Diyarında, Narnia Günlükleri ve Yüzüklerin Efendisi 'nin sihrini, hayal gücünü ve macerasını yaşatıyor."
-Justine-

"Demir Kral 'ı mutlaka okumalısınız."
-Gena Showalter-




YORUMUM



Kitaba nasıl başladım nasıl bitti anlamadım.Su gibi aktı gitti.Gece yarısı bir başladım kafamı kaldırdığımda saat sabahın 4 buçuğu olmuştu.Uzun zamandır perilerle ilgili bir kitap okumuyordum.Kitap 78.sayfadan sonra başlıyor.Çünkü kız 'Olurolmaz' a gidiyor. Sanmayın ki ilk 78 sayfa sıkıcı.Aslında sıkılmam gerekirdi ama yazarın anlatımından dolayı sanırım o sayfaların nasıl geçtiğini anlamadım bile


Kitap kendi fantastik kitaplar arasında en iyisi olmayabilir ama kesinlikle güzel olduğu bir gerçek.Benim kitapla ilgili tek hayal kırıklığım kitaba başladığımda biraz daha aşkın ön planda olacağını düşünerek başlamamdı.Kitapta aşk geri planda olaylar ön planda.Kitaba benim düşündüğüm gibi başlarsanız biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.Ama buna rağmen yazar okuru sıkmadan,heyecan dolu anlatımıyla sizi kitabın sonuna ulaştırıyor.


Fantastik kitapların özelliği bu sanırım tam umudu kesmişken kötü bir şey olacak derken bir anda hiç ummadığınız şekilde kitap devam ediyor ve umudunuzu kaybetmiyorsunuz.
Kitabın eleştirilecek hiçbir tarafı yok bence.


Kitabın en eğlenceli karakteri şüphesiz zeki,kurnaz ve sempatik kedicik Grimalkin. :D 
Kitapta iki erkek karakter var.Başlarda Puck ile tanışıyorsunuz.Kendisi Meghan’ın babası tarafından onu korumakla görevlendirilmiş bir peri.Şakacı,espirili bir tip.Kitabın ortalarından sonra ağırlıklı olarak Ash’i görmeye başlıyoruz.Bu arada Ash ve Puck birbirlerini öldürmek isteyen can düşmanları.Ash çok ama çook soğuk.Kış Prensi ünvanını hak ediyor gerçekten.Kitabın son kısımlarına kadar uyuz olsam da Puck ile ayrılıp yola Meghan&Ash’in devam etmesinden sonra sevdim adamı.Soğuk ve asil prensim o benim. ^_^ Sonuna kadar Team-Ash !



Bu arada kapağın baskısına bayıldım.O kabartmalar ne güzel ya.Kitaba başlamadan bir yarım saat kabartmalardan elimi çekemediğim bi gerçek.Filmi olsa da izlesem dediğim kitaplardan birisi.Perileri seviyorsanız Demir Kral'ı okumalısınız.Sevmiyorsanız bu kitaptan sonra seveceksiniz.Seri 4 kitaptan oluşuyor ve ben Pegasus Yayınları'nın 2.kitabı en kısa sürede çıkarmasını diliyorum.





3 yorum:

  1. Çağsenin Kurtuluş14 Mayıs 2014 18:12

    Doğruyu söylemem gerekirse bu kitabı ilk kez burada görüyorum ve kitaba aşık oldum galiba en kısa sürede almak istiyorum. Bu arada bu kitabın İkincisi de çıkarsa bizi bilgilendirirsin değil mi ?

    YanıtlaSil
  2. Çıktı canım. İkincisi Demir Kız.

    YanıtlaSil
  3. 3. çıktımı peki yada ne zaman çıkıcak

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS