Wattpad Hikâye: Kalbimin Efendisi | Jennifer Royce

30 Oca 2014



Adı: Kalbimin Efendisi
Yazar: JenniferRoyce
Türü: Historical Romance, Tarihi Aşk Romanı,
Kategori: Wattpad Hikâye

Okumak için: Wattpad Hikâye: Kalbimin Efendisi
Geç kalınan bir hikâye yorumu daha. Kitap final yapalı aylar olacak ben hâlâ yorum yapacağım. İşlerden fırsat bulamadığım gibi bir de turlar, öncelikli kitaplar derken hep aksadı.Neyse yine de yorumlamadan geçemeyeceğim bir hikâye Kalbimin Efendisi.

Yorumlamazsam yazık olur diye düşünüyorum. Aslında Wattpad'te sanırım bir tek bu arkadaşın hikâyelerini okuyorum. Başka okuduğum hikâyeler de var, elbette. Ama bu arkadaş hem benim sevdiğim tür de yazıyor hem de etkileyici bir anlatımı var. Hayal gücü ise gerçekten sınırsız gibi. Kalbmin Efendisi isimli bu hikâyesinde de öyle güzel bir kurgu girişi var ki daha ilk okuduğum an bu kitaba kitlenip kalmıştım.
Nereden geliyor aklına böyle değişik kurgular merak etmiyor değilim hani. Konuyu çok uzatmadan hikâyeye gelecek olursam:

Bu hikâyemizin giriş kısmı oldukça ilginç ! Yaşlı bir lordun Cambridge Dükü Leonard Ashford'un kız kardeşi Claire'a tecavüz etmesiyle başlıyor konumuz. Leon kız kardeşinin hayatını karartan adamdan intikam almak ve onu öldürmek için evini bastığında lordun güzel kızı Jasmine ile karşılaşıyor ve intikamını kendince güzelleştirerek kısasa kısas yapıyor ve lorda ; "Düşündüm de göze göz dişe diş benim masum kız kardeşime karşı senin masum kızın." diyerekten intikamının ilk adımını atıyor.
Jasmine'in babası bunu reddediyor ama sevgili Jasmine babasının ölmesini kabul etmiyor ve dükün teklifine evet diyor.

Sonrasını ise tahmin edersiniz zaten. Leon tüm gün kızın gelmeyeceğini sanarken Jasmine çıka gelerek Leon'u şaşkına çeviriyor. Ama Leon intikamını almaya ve kardeşinin kirlenen adının hesabını sormaya kararlı, geri adım atmıyor. Yapıp yapabileceği en kötü hatayı yapıyor ve Jasmine tecavüz ediyor. O geceden sonra ise bir damla uyku uyuyamıyor. İntikamını alınca rahatlayacak olan adam aslında hayatının en boktan intikamını aldığını fark ediyor.

Sonrası zaten kız kardeşi Clair'ın olanları öğrenmesiyle kendisine yeyip bitiren vicdanı yetmezmiş gibi bir de kız kardeşinin yaptığı hatayı yüzüne vurmasıyla iyice zıvanadan çıkıyor Leon. Aklında bin bir türlü soruyla Jasmine'i aratıyor ama kızımız o olaydan sonra babasının kendisini öldürmesiyle hayatta tek başına kalınca çekip gitmiş. Leon bir süre fellik fellik Jasmine'i arıyor ve en sonunda da umudu kesiyor.

Fakat Leon'un annesi Olivia ve kız kardeşi Clair el birliği ile Jasmine'i araya araya buluyorlar ve kızımızı sahipleniyorlar. Aynı anda da Leon'un hiç uğramadğı evlerine Jasmine'i getiriyorlar. Tabii bu uğramama ânı kızın eve yerleşeceği zamana kadarmış. Leon bir çıkıp geliyor ki sonrası tam bi' eğlence. Olivia ve Clair bir yandan Jasmine bir yandan sürekli saklanma/saklama çabaları içerisine düşüyorlar. XD
Leon Jasmine'in kendi evinde kaldığını öğrendiği ân ise her şeye bedeldi bence. Nasıl bir kal geliyor adama görmeniz gerek. Çok keyif alarak okudum bu kitabı ama içinde beni en çok etkileyen şey yan karakterlerden David ve Gabriella'nın hikâyesi oldu. David Loen'un yakın bir dostu. Kumarhane sahibi ve ne hikmetse yolu kendi kumarhanesine düşen Gaby'le kesişince o arsız adam bir anda bu masum kıza kafayı takıyor. Leon ve Jasmine'in yanında onları da okumak ayrı bir keyifti.

Haa, bir de Jasmine yaşadıklarından sonra Leon'un affetti mi derseniz? Leon'un ona olan aşkını dünyaya haykırmasını bekliyor. XD



4 yorum:

  1. Bu hikayeye bayılıyorum! :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de. Hem yazara hem hikâyelerine. :D

    YanıtlaSil
  3. Tecavüz olayı Leon'a karşı bir nefret oluşturmadı mı, sonuçta tecavüz bir kadına yapılabilecek en zalimce şey. Kitabı henüz okumadım ama Jasmine, Leon'u affetse bile ben affetmem diye düşünüyorum yine de ön yargılı yaklaşmamak lazım tabii.

    YanıtlaSil
  4. Ben Nurcihan Cive Sayın Royce çok çok beğendiğim yazarsınız. basılı bütün kitaplarınızı aldım.favorim Gözlerinin Esareti ve Zorba Aşık.Ama okuyucularınıza haksızlık yapıyorsunuz WATTPAD daki hikayelerinizi kaldırmanızı ve bizleri bundan mahrum bırakmanızı şiddettle kınıyorum.Orada okumamızı istemiyorsanız kitap haline getirin ve alalım Size olan sevgimize ve hayranlığımıza saygı gösterin yada başka bir yerde ise söyleyin orada araştıralım LÜTFEN artık yalvarıyorum özl.NEFRETİN KOLLARINDA yı şiddetle okumak istiyorum .Umarım beni bilgilendirirsniz.Umarım bana gücenmezsiniz sitemim çaresizliğimde SAYGILAR.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS