BİR YUMAK AŞK // HEIDI BETTS

3 Ara 2012

Chicks with Sticks Serisinin son kitabı olan Knock Me for a Loop , ülkemizdeki edisyonu ile ''Bir Yumak Aşk'' dün akşam tarafımca okunup bitirilmiştir. Kitapla ilgili yapacağım yoruma gelirsek ; Kitap benim için tam bir hayalkırıklığı oldu. Açıkçası ikinci kitaptan sonra Grace ve Zack için öyle bir merak sarmıştı ki , bambaşka bir kitap hayal ediyordum. Ama okuduğum kitap tam bir fiyasko.
Birincisi kitabın çevirisini hiç ama hiç beğenemdim. İlk kitapta adı geçen ''yumak'' tabiri bu kitapta ''yün çilesi'' diye evrim geçirmiş. Öyle ki başka bir kitap okuyormuşum hissine kapıldım.Sonra kitaptaki cümleler hep devrik . Okuduğum çoğu kısımda ''Ne diyor?'' diye düşünmek zorunda kaldım.Konu deseniz , ortada ''konu'' olarak isimlendirebilecğeim hiç bir olay olmadı. Yani biraz daha hareketli bir kitap olsaydı demekten alamadım kendimi. Zack sakatlanıp da eve kapanınca biz okuyucularda onlarla beraber eve göümldük. Ama tabiki kitap okunamaz demiyorum. Benim için beklediğim kadar iyi bir kitap çıkmadı tek sorun bu. Tamamen beklentimin yüksek olmasından kaybetti. Sonlarına kadar bırakmayı bile düşündüğüm yerler olmadı değil. Birkaç kısımda Zack ve Grace'in tatlı tatlı atışmaları da olmasaydı kitap için yorum dahi yapmazdım.Ama en azından o atışmalar kitabı kurtardı.

Çitfitimiz ikinci kitabın sonlarından da bildiğimiz gibi Zack'in bir otel odasında başka bir kadınla Grace tarfından basılması ile ayrılıyorlar.Kendi kitaplarında ise aradan 6 aylık bir zaman dilimi geçmiş ama çiftimiz birbirinden başka kimseyi sevememiş , kimsele birlikte olamamış. Benim de bu kısımdan dolayı anlamadığım şey bunların sorunu , ne başkasına bakıyorlar ne birbirlerine. Hele ki Grace tam bir inatçı keçi adamı iki dakika dinlemiyor. ''Haklı mıdır , değil midir ?'' vs. bir düşünce de yok. Ama bir yandan da 6 aydır hiç uğraşmadı çabalamadı dertlerinde. Kısacası bir melankoli oluşturmuş ki yazar , sıkıldım da sıkıldım. Zack deseniz , Grace'den sonra -hakkaten - ''eşekten düşmüş karpuza dönüyor.'' Takımın ünlü yıldızı Muhteşem Bacak , bacağını sakatlayınca evine çöreklenip pembe dizi izleyerek , örgü örerek zaman öldürüyor. Neyse ki bu kısımlarda Dylan ve Gage yapacak bi'şeyleri kalmayınca Zack'in üzerine Grace'i salıyorlar. En azından kisi bir evde tatlı tatlı atışsalarda barış yapmış durumdalar..
Açıkçası sevdiğim 2-3 sahnesi var onun dışında kitap aklımda yer edecek bir konuya sahip değildi ne yazık ki. Bir sonun da Charlotte'in yaptığı çılgınlık gerçekten etkileyiciydi. Kızların ağzı bir karış açık kaldı ki ben bile ''Ha?'' felan derken buldum kendimi. :)))
Okuyun herkesin zevki farklıdır , ben beklentimi karşılamadığı için çok beğenmedim. Serideki favorimse ; Seviyor Sevmiyor.

1 yorum:

  1. Benimde favorim Seviyor Sevmiyor,gerçi son kitabı okumadım ama ikincisinden sonra okusam mı diye düşünürken bu yorumdan sonra okumamaya karar verdim. İlk kitap gibi orjinal bi konu ve eğlenceli diyalogları yakalayamamış yazar yazık oldu seriye, halbuki çıkış noktası güzeldi.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS