KÜÇÜK YALANLAR YÜKSEK TOPUKLAR // JANE GRAVES

6 Ara 2012

Küçük Yalanlar Yüksek Topuklar


Evet , bu sıralar böyle güzel bir kitaba ihtiyacım  varmış. Okurken çok keyif aldım. Üst üste sıkıcı kitaplar okuduktan sonra bu kitap kesinlikle çerez gibi geldi.
Yazarın okuduğum ikinci kitabı olan Küçük Yalanlar Yüksek Topuklar , diğer kitabına oranla beni pek etkilemedi. Şimdi bunu neden söyledim ? Öncelikle altını çizerek belirtiyorum ki kitap çok güzel.Ama yazarın Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar'ı daha önce okuyan biri olarak onun bu kitaptan daha iyi olduğu kanısındayım.
Tabi şu da bir gerçek ki , yazarın yurt dışındaki yayım sırasına göre Küçük Yalanlar Yüksek Topuklar ilk kitap. Ve Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar'ın neden o kadar etkileyici olduğuda ortada. Yazar ikinci kitabında kendisini daha çok geliştirmiş.Henüz okumamışlara önce Küçük Yalanlar Yüksek Topuklar sonra Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar şeklinde okumalarını öneririm. İşte o zaman iki kitabında ne kadar güzel olduğunu çok net fark ediyorsunuz.
Tabi biz Küçük Yalanlar Yüksek Topuklar'ı incelersek ; kitap gerçekten çok güzeldi. Okurken -ki özellikle başlarında- gülmekten öldüm. John ve Darcy'nin tatlı tatlı atışmaları okurken kitabı farklı bir kulvarda tutmamı sağladı.Bu yazarı seviyorum.Romantik Komedi türünde kendisini çok iyi ifade ediyor.Yer yer kitabın bazı kısımlarında tabi gereksiz bulduğum yerlerde vardı. En önemli husuta Darcy'nin orta yaş krizi ve zenginlik takıntısı. John kadına ayağını yorganına göre uzat deyimini öğretene kadar iflahı söküldü. Ama sonunda çabaları meyve vardı ve Darcy asıl zenginliğin ne olduğunu anladı.Bu kısımlarda da kahkaha ata ata güldüm. Hem de ne gülmek , Darcy çok inatçı bir kadın ve John'un dediğim dedikliğini ezdi geçti.Ama John'da Darcy'ye pabuç bırakacak birisi değil. Eee , iki inatçı keçi karşı karşıya gelince ortaya çıkacak sonuçları siz düşünün.  Herneyse..
Kitabın konusuna gelirsek ; Darcy , zengi ve yaşlı kocası tarafından bir dalavereyle kandırılıp bir sürü borçla terk edilliyor.Ama en önemliside elinde zengin hayatından geriye kalan tek şey olan arabasının bankaya kredi borcu olmasıdır.Tabi sevgili Darcy'miz henüz bundan bihaber ve birgece arabasının birisi tarafından çalınmaya çalıştığını gördüğünde hem acı gerçeği öğreniyor hem de hayatını değiştirecek adamla karşlaşıyor. John ve Darcy'nin bu karşılaşması ise tam bir komedi. John arabayı hacetmek ister , Darcy arabasını kurtarmak ister. Ve ikiside komik bir ağız dalaşına girerler. Ama sonuç bunca zamandır haciz işi yapmış ve dediğim dedik John'un Darcy'i alt edip arabayı almasıyla belli oluyor.
Her ne kadar Darcy bunu hazmedemesede yapacak bi'şeyi yok. John arabayı hacettikten sonra kızımız acı gerçeği tüm çıplaklığıyla görüyor. Çalışması gerek! Evet , Darcy gibi herşeyi ayağına gelen bir kadının, dahası en son 14 yıl kadar önce iki ay kadar çalışmış olan bir kadının çalışması gerek. Gel gelelim , Darcy gibi 40 yaşına merdiven dayamış bir kadına hem de deneyimi olamayan bir kadına kim iş verir. Tabii ki John! Eee , ikisi de aynı yerde çalışmaya başlarsa gerisini siz düşünün derim. Daha fazla bi'şey anlatmaya gerek yok. Kesinlikle çerezlik bir kitap okuyun . Ve eğlenin. :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS