TENİMDEKİ MÜHÜR // ANDREA KANE

13 Ara 2012


Tenimdeki Mühür
Düşüncem;
Güzel ve etkileyici bir kitap daha. Aslında konusu çok farklı ya da aman aman birşey değil ama yazarın anlatımını çok beğendim. Konuyu öyle güzel kurgulamış ki okurken baştan sona büyük keyif aldım.Kitapta en çok iligimi çeken şey ; hem kuzen olup hem de ikiz kadar benzeyen iki kızdı.Nasıl olurda o kadar benzeler diye düşünerek okumaya başladım ve yazarın ilginç hayal gücünü, dahası mantığını gördüm.Gerçekten güzel bir yerden yakalamış olayı..
Sonra kızların birbirlerine ve ailevi değerlerine bağlılıklarını okumak çok güzeldi.Ailevi değerlerine canları pahasına sahip çıkmaları ve ikiz olmasalarda , hem fiziksel hem de ruhsal olarak birbirlerine çok fazla benziyorlardı.Tek yumurta ikizi olsalar ancak bu kadar olur dediğim hatta , konunun ilersinde ''İkiz çıkmasınlar şimdi?!'' dediğim yerler bile oldu..
Stacie(Anastasia) ve Breanna'nın kitaba kattıklarının yanı sıra bir de kararlı mı kararlı erkek kahramanımız Damen var ki , görülmeye değer.Anastasia'ya tabiri caizse kör kütük aşık oluyor ve hem onu hem de aşklarını sonuna kadar korumayı kafasına koyuyor.Anastasia ise George Amcasının kendisi için hazırladığı tuzaklardan bihaber kuzeni ile yaşarken adım adım hem amcasının nasıl işlere bulaştığını hem de kendisi için kurduğu korkunç planları keşfeder.Tabi George'un planlarında atladığı nokta ise Damen'ın Anastasia'yı korumakta kararlı olmasıdır. Ve en güzel kısmı ise , ikiside bu durumda yalnız değillerdir. Breanna bir seçim yapmak zorunda kalırsa -ki kalıyor- kuzeni Stacie'yi korumayı -kendini bile aşacak derecede- seçiyor. 

Konusu;
Anastasia ve Breanna , ikiz babalarının ve kardeş annelerinin evlilikleri sebebiyle hemen hemen ikiz denebilecek kadar birbirlerine benzerdirler.Öyle ki bu benzerlikleri kızlar büyüdükleri halde bile değişmiyor.Hatta daha da ötesinde kadın olmalarının etkisiyle daha çok artıyor.Gerçi kızlar bu benzerliklerini sadece bir kere kendi yararlarına kullanıyorlar.Çünkü Breanna'nın babası George çok aksi bir adam ve Anastasia, Breanna'ya kızmasın diye yer değiştirmelerini öneriyor. Onun dışında ileride gerçekten mecbur kalırlarsa bu oyunu tekrarlamak için anlaşma yapıyorlar. Gel gelelim o zaman da kısa bir süre sonra gelip çatıyor. Anastasia ve ailesi büyükbabaları ölünce Amerika'da on yıl kadar yaşıyorlar ama Anastasia ailesini kaybedince İngiltere'ye geri dönüp amcası ve Breanna ile yaşamayı kabul ediyor.Fakat amcasının hedefi biricik yeğenine sahip çıkmak değil , kızın tüm mirasına el koymak. Hoş kardeşinin kızı için hazırlattığı vasiyeti gördükten sonra değil mirası, Anastasia'dan ahavayı bile alamayacağını anlıyor. Ama adam kararlı birader , batmış batacağı kadar. Aile şirketleri de dahil herşeyi borç içinde ve bu yüzden yeğeninin mirasını almak zorunda.Eee, işler böyle olunca George kolları sıvayıp harakete geçiyor. Fakat atladığı birşey var.Anastasia'nın inatçı doğası ve kararlı yapısı , 21 yaşına gelene dek kendisine yatırım danışmanlığı edecek Damen ile birleşince George'un işleri arapsaçına dönüyor. Mirasa erişemediği gibi bir de yaptığı kaçak işlerden yeğeninin haberi oluyor. Artık hem mirası hem güvenliğini hem de mükemmel damat adayı Damen'ı tekrar ele geçirmek için Anastasia'yı ortadan kaldırması gerekiyor. Acaba herşey George'un düşündüğü kadar kolay mı olacak ? Yoksa hiç beklemediği birisi yoluna engel mi koyacak?


1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS