FİNAL // BECCA FIZPATRICK

30 Ara 2012




Al işte , koca bir yıl ''Ha çıktı , ha çıkacak..'' diye büyük umutlarla beklediğin kitabın uydurma bir kurguyla karşına gelmesinden sonra yorum bile yapası gelmiyor insanın.Hâlâ bu kitabın bu kadar gelişi güzel kurgulanmış olduğuna inanamıyorum. Becca , Silence(Sessizlik)'dan sonra bu kitabın daha iyi olacağına dair o kadar duyuru yaptı ki, kitaptan beklentilerimiz resmen tavan yaptı. Ama elde ettiğim sonuç; bom boş bir kitap oldu.
Hayır, anlamadığım bu kurgu için mi tam bir yıldır uğraşıyordu ? Diğer kitapların kurgularından bir yıl uğraşmadığı için şanslıyız sanırım. Herneyse. Kitapta sevmediğim yerlere değinmem gerekirse;
Öncelikle Vee'nin sırlarının daha başında damdan düşer gibi çıkması dahası sonunda kızında öyle abuk subuk bir hâlde durumu açıklaması o kadar saçmaydı ki, YA okumayı bırakma sebebi desem yeridir.Sonra bu kitabın tamamında sözde Patch'in geçmişini öğrenecektik. Onunla ilgili hiçbir kısım yoktu. Tabi, bu kısımda Pegasus Yayınları'nın kitaptaki ek sahne olan Patch'in Mektubu'nu çevirmemesininde etkisi olabilir. Ama kendi adıma söylemeliyim ki , mektubu okuduğum hâlde bir sonuç alamadım. Sadece aklımda yer eden birkaç soruya cevap edindim o kadar.O yüzden Patch'in geçimişinin kitabın içeriğinde yer alması gerekirdi diye düşünüyorum. Zirâ bir yıl boyunca son kitapta ''Pacth'in geçimişini öğreneceğiz,'' diye yaygara yapıldı.Vallahi hiç beğenmedim ama en çok verdiğim paraya yandım. Seriyi sevenlere saygım sonsuz ama bu kitapla seri resmen öldü.

Konusuna değinirsek de ; Hepimiz Nora'nın Sessizlik'te babası tarafından vekil tayin edilmesiyle Nefil Lideri olduğunu biliyoruz. Bu kitapta da Pacth'le beraber Nefiller ve Kovulmuş Melekler arasındaki savaştan sağ çıkmaya çalıştı durdular. Ama aslında kitapta Patch'ten çok Dante ve Scott vardı. Yazarın esas oğlanımıza bu kadar az yer vermesini hiç sevmedim.Neyse. 

Nefiller yeni liderlerini hemen benimsemedikleri için kendi çaplarında onu sorguya çekiyorlar ama Dante'nin geçmişten gelen saygınlığı sayesinde bir sözüyle Nora'ya bir şans veriyorlar ve Nora Dante ile bir anlaşma yaparak, Nefillerin gözünde sevgi gibi görünmeye karar kılıyorlar.

Bu oyunları sürecinde Dante Nora'ya nefil güçlerini kullanmayı öğretiyor. Ama bu kısımlarda -aslında tüm kitap boyunca- Patch'in herşeyi kabullenir hâllerine deli oldum yahu. Adam azcık sinirlenir. Hayır, Dante'ye güvenmiyor ama herşeyi akışına bırakıyor. Nora ise en ufak şeyde Patch'in yakasına yapışıp hesap soruyor.Bu da yetmezmiş gibi adamın işlerini karıştırıyor. Pacth ona dürüst davrandıkça kızımız yalan fıçısı gibi doluyor taşıyor. 

Kitap içerisinde en çok Scott'ın sadaketini ve dostluğunu sevdim. Nora için yapmadığı şey kalmadı ama yazarın kurgu anlayışının kurbanı oldu ne yazık ki. 

Sonuna kadar hiç beklentimi karşılayan bir kitap çıkmadı ama en azından sonunda bir nebze toplamak için birşeyler yapmış. Yine de fazla kopuk bir kurguydu. Aceleye gelmiş bence. Belki de benim beklentimin fazla olmasından kitap benden böyle bir tepki aldı. Okuyun kendiniz görün derim.

MY RATING:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS