Düğün Hediyesi || Lucy Kevin [Kitap Yorumu]

30 Eki 2013

Arkadya Yayınları'ndan okurken başucunuzdan ayırmayıp bitirdiğinizde yüzünüzde tebessümle kitaplığınızda saklayacak bir kitap daha...
Dört düğün bir fiyasko serisinin ilk kitabı ''Düğün Hediyesi'' hafif ve sevimli bir kitaptı. Ben kitabı iki saatte okudum, bitirdim. Eee kitap sürükleyici, karakterlerde sıcacık olunca sonucu da bu oluyor. =)) 

Andrew Kyle... Kendine biraz fazla güvenen, burnu havada Andrew... Julie gibi beni de kendine hayran ettiği an tamam dedim. Bu yazarı tuttum. Okuyorum okuyorum yoruluyorum, köşeye koyuyorum. Haydaa bende bir merak. Geri alıyorum elime. =)) Böyle bitirdim kitabı. Bakıyorum eşime, sende bana yemek yapsana diyorum. Adam aşçı değil bir şey değil. =)) Fakat kitapta bir paragraf vardı, beni çok etkiledi;

''Yemek yapmak çok kişisel, çok samimi bir deneyimdi. Mutfağın verdiği stres çok acımasızken aynı zamanda bir büyüyü de içinde barındırıyordu. İnsanları tanımak için yemekten daha iyi bir şey ve yakınlaşmak için birisini besleyip beslememekten daha iyi bir yol yoktu.''

Nasıl? Harika bir alıntı değil mi? Kitap mükemmel olunca. =))

Bir de ben yazarın insanları iyi gözlemlediğine inanıyorum çünkü çok başarılı bir şekilde karakterlerin ruh hallerini kaleme almış. Okuduğun karakter ne hissediyorsa hem bunu doğru bir şekilde farkına varıyorsun hemde sende o duyguyu yaşıyorsun. Ve karakterler ile olay örgüsü de başarılı bir şekilde harmanlanmış. 

Konusuna gelirsek; Julie ve Andrew iki aşçıdır. Julie kendine güvenmeyen, klasik tarifleri uygulayan ve Andrew'in sayesinde restoranı iflas etmiş güzel bir kadındır. [Güzel olmasa şaşarım =))] Andrew ise tam tersine kendine güvenen, değişik tarifler uygulayan, işine tutkusunu katmış, ah! en önemlisi de Julie'dan etkilenen yine de yaptığı eleştirilerle restoranının kapanmasına neden olan ünlü bir şeftir. Andrew'in tek isteği Julie'nin kalbine ördüğü zırhı kaldırmaktır. Bunu da çok başarılı bir şekilde beceriyor ki okurken tadına doyamıyorsunuz. =)) Julie ise hem aşkı yaşamayı göze alıyor hemde güvensizliğini bir rafa kaldırıp, yaptığı yemeklere de bir tutam tutku katıyor.

Şimdi kendinize bir sorun. Bu kitap okunmaz mı? Kitap güzel. Kapak güzel. Çevirisi güzel. Daha ne istiyorsun be kardeşim. Al benden de sana tavsiye; bu kitap okunur! =))=)) 





2 yorum:

  1. Ben bu kitabı hiç sevmedim. Sonu çok havada kaldı, sanki yazar nasıl toparlayacağını bilememişcesine apar topar bitirdi. Lucy ve hareketlerindeki tutarsızlıklar, yazarın nedenlerini okuyucuya aktaramaması vs. benim beğenmediğim ve kimseye tavsiye edemeyeceğim bir kitap oldu. Tam bir fiyasko. Buna 13 tl vereceğime dünya klasiklerinden çok daha güzel bir kitap okuyabilirdim diye hayıflanıyorum şimdi.

    YanıtlaSil
  2. Gonca kitabın devamı var ondan hava da kalmış gibi olmasın?

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS