Sayonara Demo Aishiteru(Goodbye, But I Love U || Manga Tanıtım

22 Eki 2013


Goodbye, But I Love You

Orjinal Adı: Sayonara Demo Aishiteru
İngilizce Adı: Goodbye, But I Love You
Türkçe Adı: Seni Seviyorum Ama Elveda
Manga-ka: Yagami Ran
Türü: Aşk, Drama, Günümüz, Sosyal Yaşam
Cilt Sayısı: 1
Bölüm Sayısı: 4
Statü: Tamamlanmış.
Çeviri Durumu: Bilinmiyor

Fark ettim de uzun zamandır manga yorumu geçmiyorum bloga. Ben bu açığı hemen kapatayım dedim ve geçenlerde görüp, adını beğendiğim için okuma listeme aldığım Sayonara Demo Aishiteru'yü okumayup yorumlamaya karar verdim.

İsminden ve manganın kapağından ötürü açıkçası çooo..k etkileyici bir konu bekliyordum ama mangamız klasik bir lise aşkını içeriyor ve klasik bir şekilde de sonlanıyor.

Manga tek cilt 4 bölümden ibaret. İlk iki bölüm Mariya ve Yutaka'yı diğer iki bölümse başka bir çifti anlatmakta. Ben Yutaka ve Mariya üzerinden yoruma geçmeyitercih ettim. Diğeri hoşuma gitmedi. Zaten konu da aynı sayılır. Okumayı düşünenlerin hiçbir kaybı olmaz.

Yutaka okulun giriş sınavı sırasında uyuya kalıp sınava birkaç dakika kala gelince aceleden silgisini almayı unutuyor.Ve sınavda "Ne yapacağım ben ? Silgiyi nasıl unuttum?" diye dert yanarken hemen yan sıradan bir kız - ki bu da tahmin ettiğiniz üzere Mariya oluyor- imdada yetişip Yutaka'ya silgisini ödünç veriyor. Yutaka ise sanki silgi değil de aşk mektubu almış bir sersem gibi kıza o silgi sayesinde körkütük âşık oluyor!
Neyse efendim, çocuğumuzun ilk aşkı olduğunu düşünüyorum ben. Zira o kadar tuhaf davranıyordu. Şey, boş verin siz o kısımları, konuyu dağıtmayayım. Ondan sonra ertesi gün deli divane bir şekilde Mariya'nın karşısına çıkıyor ve kızımıza kendisiyle çıkmasını söylüyor.


Bu arada manga iki bölümden oluşuyor demiştim yukarıda. Hemen ona da açıklık getireyim. Aslında konu tek bölümde işlenip bitiyor ama ilk bölümü Yutaka'nın ikinci bölümü ise Mariya'nın bakış açısından okuduğumuz için manga iki bölüm gibi duruyor.Hiç alakası yok aslında. Bence böyle iki bölüme çevirmesi saçma olmuş. Çünkü manganın ilk bölümünü okuyan herkes anlar, olaylar çok soru işareti bırakıyor. Nasıl yani diyebilirsiniz. Şöyle açıklayayım; Yukata'nın arkadaşlarıyla Mariya hakkında konuştuğu bir kısım var ve hemen onun ardından dışarı çıkmasıyla kızı bulup öpmesi bir oluyor! Kız oraya ne ara geldi? Sen nasıl bir şanstır ki bu hemen kıza denk geldin? Yani kısacası kızın bakış açısı mangada eksik kaldığı için olaylar soru bırakıyor kafada.Ve zaten o iki bakış açısı işi kitaplarda bile ayrı ayrı olurken sıkıyorsa mangada hiçççç çekilmiyor.Emin olabilirsiniz. 

Konuya geri dönersem, işte kızımıza hemen çıkma teklifi ediyor bizim Yutaka ve Mariya'da önce kem küm etmesine rağmen Yutaka nasıl yapıyorsa artık, kızımızın eve dönerken trende yaptığı yolculuk sırasında onu bir sapıktan kutarıp kendisine; "Bir erkeğin kız arkadaşını korumasından daha doğal ne olabilir?" diyerekten bizim kızın kalbini çalıveriyor.Ve bir bakmışız ki Mariya Yutaka'!ya evet demiş de çıkmaya başlamışlar. 

Çok da uzatmadan işin özüne ineyim. Manganın bu güzel ismi alma sebebi ise, Mariya  Yutaka'yla birkaç gün geçirince Yutaka'ya âşık bir arkadaşı -cadı Erika !- kızımızın canını yakmaya başlıyor hatta işi öyle ilerletiyor ki "Ya Yutaka'ya ondan ayrılacağını söylersin ya da arkadaşının canı yanar." diye Mariya'yı en yakın arkadaşıyla tehdit ediyor. Bizim zavallı da ne yapsın başa çıkmayınca gidip Yutaka'ya başka birini sevdiğini söyleyerek ondan ayrılıyor..
Öyle bakmayın tabii ki de kötü bitmiyor. Ama işte ilginç bir manga da değildi hani. Ve zaten kızın neden ayrıldığını bile onun bakış açısından okumak zorunda kalınca SIKILDIM! (mehh! :p)

MY RATING: 2,5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS