KONUŞAN KİTAPLAR BLOG TUR #19 - 4. GÜN || Mythica'yı Tanıyalım (YIKILAN KRALLIKLAR by Morgan Rhodes)

26 Eki 2013



Merhabalar !
Konuşan Kitaplar Blog Tur Ekibinin 19. turunda Dex'in yeni serisi ve yurt dışında oldukça ses getirmiş olan YA türünün değişik ve ilgi çekici örneklerinde Falling Kingdoms, bizdeki ismiyle YIKILAN KRALLIK'ları konuk ettik. Benim payıma düşen ise sizlere konumuzun yer aldığı Mythica topraklarını tanıtmak ve o topraklarda bulunan halkın inançlarına olan bağlılığına biraz değinmek XD




Mythica topraklarını oluşturan Yıkılan Krallıklar’da her biri farklı inanışlarda üç değişik krallık vardır.

Kuzeyde, Limeros Krallığı son yıllarda oldukça soğuk, birkaç ılık yaz haftasına rağmen önemli kısımları buzla kaplanmış, halkının toprak ve su tanrıçası Valoria’ya taptıkları bir krallık halini almıştı. Limerian’lar inançlarını çok ciddiye alır, tüm kraliyet belgeleri ve duvar halıları üzerine “güç, inanç, akıl”  sözcüklerini işlerlerdi. Limerian’lar lüks ve havai şeyleri reddederek mütevazi bir yaşam tarzı sürerler.Nadiren de olsa kendi koyduğu yasa ve sınırlamalara karşı gelenlere ikinci bir şans veren katı  ve acımasız kral ile uğraşırken inançlarına da sıkı sıkıya bağlıdırlar.


Paelsia Krallığı, arkasında yoksulluk ve yıkım bırakan, karış karış lanetle tükenen, halkının ne tanrıça ne de tanrıya tapmadığı bir krallık halini almıştır. Her hangi bir tanrıya tapmak yerine, Paelsia halkı onları bu zor zamanlarda refaha çıkaracağını umdukları kendi kendini büyücü ilan eden liderleri Şef Basilius'a güvenmektedirler.


Auranos Krallığının güney topraklarında, kıyıdan kıyıya önemli sıkıntılar ve refahın görünmediği Altın Krallık, inancı bir kenara bırakıp birçok kişi tarafından daha dünyevi bir yaşam tarzı süren krallık halini almıştır.Auranos'lar hiçbir tanrıya tapmazsa, Celiona, ateş ve hava tanrıçası, Lemerian'ların tanrıçası Valoria'nın ateşli rakibi, çok kötü durumda olan Limerian'ların bile lideri olabilir.






Tur Takvimi
KONUŞAN KİTAPLAR BLOG TUR #19 - 4. GÜN 

Super six Sunday:

Mythica'yı tanıyalım: Anime ve Kitap Sever

Yorum: Kördüğüm Hayaller

Yorum: Saklama Kabı



a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS