Aylardan Aşk | Meral Kır [Konuşan Kitaplar Blog Tur: Kitap Yorumu]

13 Haz 2014

Adı: Aylardan Aşk
Yazar: Meral Kır
Yayıncı: Müptelâ Yayınları
Tür: Gizem, Polisiye, Aşk
Paun: 4/5

"Aylardan Aşk, harika ve yaratıcı... sürükleyici bir aşk hikâyesi..." 
                                                                         - Sarah Jio
Gerçek olduğunu düşündüğünüz hayatınızdaki her şeyin kocaman bir yalandan ibaret olduğunu öğrenseydiniz, ne yapardınız?

Zengin Sancaktar Ailesi'nin en küçük çocuğu olan Tanem için hayat oldukça sıradandı. Arkadaşları ve ailesinin her zaman yanında olduğu Tanem'in tek gayesi işinde ilerlemekti, ta ki katılmak için gittiği, ama katılmadığı o toplantı sonrası geçirdiği trafik kazasına kadar...İki yıl boyunca uyuyan Tanem uyandığında, hafızasını kaybetmiş ve yanında doktoru Yağız'ı bulmuştu. Ailesi ve geçmişine dair, özellikle bir şeyleri hatırlamak istemiyor, bir şeylerden kaçıyordu sanki. Yağız, uyutulduğu esnada kendisini zehirlemek isteyen esrarengiz kişiden de haberi olmayan Tanem'e hem yakınlık duyuyor hem de Tanem'in geçmişinde ne olduğunu ve onu kimin öldürmek istediğini bulmaya çalışıyordu.
Diğer taraftan Tanem'den uzak durmaya çabalıyor, adeta onunla savaşıyordu.Acaba Yağız, Tanem'le ilgili gerçekleri öğrenebilecek miydi ve daha önemlisi Tanem'in aşkına karşı koyabilecek miydi?





Selamlar herkese! 
Konuşan Kitaplar Blog Tur kapsamında bir süre ara verdikten sonra güzel bir kitapla geri dönüş yapalım dedik! Afişi beğendiniz mi? Çok uğraştım; yalandan da olsa beğendim deyin. XD Neyse efendim Aylardan Aşk kitabının bugünkü yorumlarından birisi de bende. Kitabımızla ilgili artı ve eksileriyle güzel olduğuna inandığım bir yorum paylaşarak tura katılıyorum. Keyifli vakit geçirmenizi umarım. Kitabı da seveceksiniz! Ama baştan söyleyeyim ki; Ahmet Sancaktar'a yan baktırmam. :D 
Ben daha da lafı uzatmadan kitabın yorumuna geçeyim.

 Ja Ne minna! xD


"Herkesin rolünü kendisinin yazdığı ve yazarken de kendisine iltimas gösterdiği bir hikâyesi vardır. Fakat çoğumuz ne hikâyemizin anafikriyle ilgileniriz ne de hayatın bize sunduklarıyla."


Şimdi kitabımızla ilgili görüşlerim objektif olmakla beraber çok da doğal olacak.Yorumu birkaç madde altına bölerek gideceğim.

1-Kitabı sevdim mi?
-Evet.
2-Kitabın konusu ve kurgusu güzel miydi?
-Evet.
3-Yazarın anlatımı güzel miydi?
-Kesinlikle!
4-Sıkıcı mıydı?
-Bakış açısına göre değişiyor.
5-Tavsiye eder miyim?
-Evet.


İlk dediğimden yola çıkarak başlıyorum. Kitabı gerçekten sevdim. Özellikle kurgusunu! Sağlam dizi çıkar bu kitaptan. Çünkü ilerleyiş bakımında oldukça ilginç bir kitap. Başlarda biraz sıkılır gibi oldum. Ama mantıklı düşününce onu da geçtim. Konuya gelirsem; Tanem Sancaktar büyük ve zengin bir ailenin en küçük kızı. Kendisi işletme mezunu ve kendi ayakları üzerinde durabiliyor. 10 Eylül günü hayatının en önemli toplantısına katılacağı sırada öğrendiği bir haberle arabasına atladığı gibi ölüme doğru sürüyor! Ve kaza!
Tanem ölüme sürdüğü arabayla bir kaza geçirip ciddi bir beyin hasarı alıyor. Tam bu nokta da kitabın esas erkeği Yağız, Dr. Yağız devreye giriyor. Yağız bir Beyin Cerrahı ve Amerika'da eğitim almış, genç yaşına rağmen çok başarılı biri. Tanem'in kazasında herkes ümit keserken Yağız bir tedavi uyguluyor.Bu yöntemle 2 yıl süren ve uyutularak verilen ilaç tedavisinden sonra hayata gözlerini açıyor kızımız. Başlarda sıkılacak gibi olmamın sebebi de burası. Zira kız kendine gelince bir 100 sayfa kadar hastane ve tedavi süreci başlıyor.
Malum 2 yıl uyutuldu. Kaslar bile çalışmıyor. Okurken önce bu kısımlar çok uzun gibi geldi bana ama sonra mantıklı bulunca ve verilen detayların inceliğini görünce yapılan araştırmayı da takdir ederek mantıklı buldum.
Zaten yazarın anlatımı güzeldi bence. O yüzden kitap kendini siz fark etmeseniz bile okutuyor. Bir bakmışsınız yarılamışsınız. Yazarın ele aldığı konu özellikle ilgimi çekti. Çünkü başlarda klasik bir aşk beklerken içerisinde hem gizem hem de polisiye olması ayrı bir tat katmış kitaba. Hele sonlarına doğru! 
Kitabın polisiye kısmında bahsedeyim önce, hem biraz fikir edinirsiniz. Tanem hastanede iki kez sabotaja uğruyor. Birileri kızımızı öldürme peşinde ve Yağız, yakuşuklu doktorumuz bunu fark ediyor. Hemen işe el atıyor. Kızı öldürmeye çalışanları inceliyor, ki bu kısımda aileden bile şüphe etmeye kadar gidiyorsunuz kitapta! İşte kitabın güzel tarafı da bu. Çok fazla karakter olduğu için seçenekleriniz bölünüyor ve sonunda karşınıza çıkan şey sizi cidden şaşırtıyor. Çok fazla karakter derken Sancaktar Ailesinin büyüklüğü sizi bile şaşırtacak! Ve ben tam bir Ahmet Sancaktar âşığı oldum. Onun ve Tanem'in arkadaşı Sena'nın hallerine de öldüm resmen.Neyse.
Ayrıca Tanem ve Yağız aşkı da apayrı bir güzellik. Yağız bundan 8 yıl önce ailesini kaybetmiş. Ve kendisini sorumlu tutuyor. Bu yüzden de aşka tövbeli! Sevmeyi bilmediğini düşünüyor. Aşkı istemiyor. Tanem ise gözlerini açar açmaz Yağız'ı görünce düşünün artık olanları. Kız adama sırılsıklam âşık oluyor. Ve aşka inanmayan bu adamı ikna edip onu kendine bağlamaya karar verince de oldukça güzel bir itiş kakış başlıyor. Yağız, Tanem'e sadece hasta gözüyle bakarken kız adamı baştan çıkarıyor. :D
Kısacası kitabı sevdim. Sıkıldığım noktaları da oldu ama genel olarak sevdim. Hatta daha geçen gün sabah 5e karşı bitirdim. Zira son 250 sayfada ne oluyoruz modunda okuyorsunuz! Ben sevdim, sanırım siz de seversiniz. 




1 yorum:

  1. Vay beee aiişş daha fazla bekletmeyecegim ve bnde hemen okuyacagim sanirsam

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS