Emma: A Victorian Romance || Anime Tanıtım

29 May 2013


Orjinal Adı: Eikoku Koi Monogatari Emma
İngilizce Adı: Emma: A Victorian Romance
Türkçe Adı: Emma: Bir Victorya Dönemi Romantizmi
Türü: TV Serisi
Kategori: Tarihi Aşk, Shoujo, Aile, Sosya Yaşam, Drama
Bölüm Sayısı: 12
Sezon Sayısı: 1/2

Emma: A Victorian Romance

Hem bir anime sever hem de bir kitpa kurdu olarak bu animeye hasta oldum, bayıldım, hayran kaldım. O kadar yani ! Neden mi? O kadar çok sebebi var ki , say say bitmez ama en önemlisi "historical romance" okuyan bir kitap sever olarak onun türünde bir anime izlemek paha biçilemezdi benim için.


Animemizin birçok şeyi betimleyerek gözümüzün önüne getirdiğimizi düşünürsek bu anime de canlı canlı görmenin nasıl bir etki yarattığını anlayabiliyorsunuzdur.Çünkü kitabın her bölümünde anlatılan Londra'nın mekanları, balolar vs. bu anime de görsel olarak işlendiği için izlerken beni benden aldı.Konu olarak klasik hatta sonlarına kadar pek birşey barındırmasa da ilk sezon için çok romantik bir aşk hikâyesi izlediğimi düşünüyorum. Aslında bu animeye daha önce bir iki kez denk gelmiş ama çizimlerden ötürü izlememiştim. 
Ne büyük bir hata! Zira , o dönemler için çok güzel karakterler çizmişler bence. İzledikçe daha net anladım. Bu türü de sevdiğimi düşünürsek keşke daha erken izleseymişim.Londra'nın o değişmez katî kurallarında ayakta durmaya çalışan ama imkansız bir aşkı işleyen bu anime çok hoşuma gitti ve benim gibi historical romance severlerin de beğeneceğine eminim. Denemeyen kalmasın. Zira, ben şimdi 2. sezonuna geçeceğim. İlk sezon çok dokunaklı bitti. T__T


Konuya gelirsek;


Emma, eski bir mürebbiyenin yanında bir hizmetçidir ve birgün bu mürebbiyemizin eski öğrencilerinden birisi kendisini ziyerete geldiğinde Emma ile karşılaşır. Karşılaşmaları komik ama oldukça da tatlı bir karşılaşma :)) Emma bir hizmetçi William ise bölgenin zenginlerinden ama ünvanı olmayan saygın bir beyefendidir.Ailesi , özellikle de babası oğullarının iyi bir izdivaç yapmasını ve bu sayede de aileye bir ünvan gelmesini umarken William bizim Emma'ya ilk görüşte vurulur. Hergün onu görmek için kendisine bahaneler yaratmasını yanı sıra kızımızı görmediği günler şapşal bir âşık gibi dolanır durur.
Ve, bir anda çiftimiz kendilerini birkaç masum sohbet, Hyde Park'ta gezinti ve daha birçok eğlenceli zamanı beraber geçirirken buluverirler.

Ama William'ın babası istediğini elde etmede kararlıdır ve oğlu için bir gelin seçer! William, babasının kendisine ayarlamaya çalıştığı izdivaca engel olmaya çalışırken bir yandan da en yakın dostunun Emma'dan hoşlandığını fark eder ! Hem de en yakın arkadaşı bir Arap Prensidir ve kendisine bir eş aramaktadır. William ise babasının kendisine layık gördüğü izdivaçtan kurtulmak için bir yol..Emma, hem bu iki erkek arasında bir savaş verirken hem de asıl savaşı Londra'nın katî kurallarına karşı verir. Peki bu savaşı Londra'nın statüsü mü kazanacak yoksa aşk mı?



ANİME TRAILER:

6 yorum:

  1. ay bayılırım, izleyim ben bunu ^.^

    YanıtlaSil
  2. İzle izle. Çizimler biraz geri kalmış ama anime güzel :D

    YanıtlaSil
  3. Anime hiç izlemedim, ama izlemeyi çok istiyorum. Senden fikir istiycektim ama bir historical romans sever olarak bu yazını çok beğendim ve ilk animem bu olsun :D Bana önerebileceğin başka anime var mı? Fantastik de olur bu tarzda :))

    YanıtlaSil
  4. Evet, elbette var. :D
    Bi' historical âşığıysan o zaman önce bunu izle bundan sonra -önce bunu izle diğerini izlediğinde Emma'nın büyüasü kaçar yoksa- Hakushaku to Yosei(Earl and Fairy) izle :D

    http://otakuandbookworm.blogspot.com/2013/01/earl-and-fairy-anime-tanitim.html

    YanıtlaSil
  5. Tamam teşekkür ederim :) Ben tam bir hist. aşığıyım ve tabiki fantastik olmazsa olmaz! Fantastik anime ne önerebilirsin? :)

    YanıtlaSil
  6. Kont ve Peri hem fantasik hem tarihi :D Ek olarak Nabari No Ou dene süperdiii *-*

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS