Tutsak || Monica McCarty

7 May 2013



Tutsak || Monica McCarty

Bir Monica klasiği daha bitti, ne yazık ki. Monica McCarty enfes bir kaleme sahip. Tutsak kitabı da en az diğer kitapları kadar güzeldi. Hatta Asi'den sonraki gözdem olduğunu bile söyleyebilirim. Highlander Guard (İskoç Muhafız Alayı) serisinin ilk kitabı olan İki Ateş Arasında'dan bu kadar etkilenmemiş, onun diğer kitaplarına oranla çok boş olduğunu düşünmüştüm ama serinin devam kitabı Tutsak gerçekten mükemmeldi.Gerçi hâlâ ASİ benim için bir baş yapıt ve yeri asla değişmeyecek.Yine de, Tutsak'ta en az onun kadar etkileyiciydi.
Bi' kere çevirisi harikaydı. O kadar güzeldi ki, kitap su gibi aktı gitti. Tabi bunda konun da çok akıcı ve Erik'in o muzip halleriyle birleşince okunası bir kitap ortaya çıkarmasının da payı var.Kitapta en sevdiğim sahneler kesinlikle Erik'in şakacı yanını barındıran sahnelerdi.Adamın vurdum duymaz halleri beni kırdı geçirdi.Hiçbir şeyi ciddiye almıyor. Hele bir de ; "Rüzgâr benim arkamda." demesi yok mu !! Adam resmen ölüme meydan okuyor ve bunu da dalgaya vurarak yapıyor. Okurken bir ara , denizin dalgalarının Erik'i çok çarptığını düşünmeye başladığım yerler bile oldu. Düşünün yani. Kitap o kadar akıcı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Monica'nın Asi'den sonra bu kadar şevkle okuduğum kitabını hatırlamıyorum. Erik resmen İskoç Aşkımı yeniden ateşledi. Sırf  Erik'in diyalogları için tekrar okuyup, tekrar kahkahalara gömülmek istemem çok mu abartı kaçıyor :D
Aslında kitap konu olarak çok hareketli  ve dur durak bilmez bir kitap değildi ama gerek Erik'in tavırları gerek Ellie'nin ona verdiği tepkiler o kadar güzel işlenmiş ki, kitabı okurken sıkılmak diye bir durum söz konusu bile olmuyor. 

İskoç Muhafız Alayı'nın Şahin lakabıyla anılan ünlü klan lideri Erik MacSorley'i ilk kitap İki Ateş Arasında'da az biraz görmüştük. Şimdi Şahin'i kendi hikâyesinde bir kez daha keşfetme fırsatımız oldu.Adamımız Robert Bruce'a sadakat ile bağlı İskoç Muhafız Alayı'ndan bir savaşçıdır. Bruce'un kral Edward'a karşı savaş açtığı ve amansızca bu savaşı sürdürdüğü zamanlarda Şahin, Bruce'a paralı askerler tedarik etmek ve bunları Bruce'la bir araya getirmekle görevlidir. 
Tabi, bir İskoç hele ki, SADAKAT'i kendisine görev bilmiş bir İskoç için görev her şeyden önce gelir.En azından Erik bunu böyle sanıyor.Ta ki, Ellie'yi görevinin selameti için bir süre zorunlu misafir etmek zorunda kalana kadar..
Erik'in Ellie'ye her baktığında onun sıradan bir kız olduğunu vurgulaması çok hoşuma gitti. Yazar öyle gözleri kör eden bir güzellik yaratıp da işin suyunu çıkarmaktansa orta hallerde ama karakteriyle sizi büyüleyecek bir kadın kahraman yaratmak istemiş.Ve bunu da çok güzel başarmış.Kitabın kapağını ilk gördüğümde, "Bu kızı fazlalık yapmışlar, yüzüne bile bakılmıyor." gibi şeyler düşünmüştüm ama kitabı okuduğumda kapaktaki kızın kitaptaki Ellie'ye ne kadar uyduğunu fark ettim. Her neyse.

Ellie, yanlış zamanda ve yanlış yerde olmanın bedelini zorunlu bir tutsaklıkla ödüyor ama bu tutsak geçirdiği süre zarfında aslında kendisini kaçıran korsanın ne kadar iyi bir kalbi olduğunu keşfetmeye başlıyor. Her ne kadar dışarıdan umursamaz ve hovarda görünse de aslında Şahin, Ellie'nin tanıdığı en mükemmel erkeklerden birisi oluyor. 
Kısacası mükemmel bir kitap zevki için hemen tedarik edip okumanız lazım.



MY RATING:



Highlander Guard|| Fanbar
Highlander Guard|| Fanbar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS