Söz Söz Aşkın || Julia Quinn

22 May 2013





























Şu kitabı bitireli bir haftadan fazla olacak ama bir türlü yorum yapamadım.Elime geçen her fırsatta bir iş çıktı karşıma, ne yazık ki. Eh, dedim artık yaptın, yaptın. Sonra biraz zor =) Bugün kesin yazmaya karar verdim.Yoksa bu gidişle asla yorumlayamayacağım bu kitabı. Neyse.

Aslında işin özür şu ki, ben Julia'nın bu kitabını bir türlü almak istemedim. Evet, çok saçma ama kitabın arka kapak yazısını her okuduğumda bildiğiniz kül kedisi vari bir şeyler çıkar diyerek sürekli erteledim durdum.Fakat kitabı okumaya başladığımda ise, bu kadar erteleyerek nasıl bir hataya mahal verdiğimi görmüş oldum. Julia Quinn'in o tatlı kalemi bu kitapta da kendisini göstermiş.Hem kahkahalarla güldüm hem de çok tatlı bi' aşk romanı okudum. Benedict'in o balo salonundaki aşkını kalbinde taşımasına rağmen Sophie gibi bir hizmetçiye aşık olduğunda kendisini suçlaması çok tatlıydı. Adam sürekli Sophie'ye olan aşkının o balodaki kıza ihanet etmek olduğunu düşünürken aslında kader tek bir insanı onun ruh eşi yapmış da bizim Bridgerton'ın haberi bile yok :D

Bridgerton deyip de aileye değinmemek olur mu hiç? Yine maaile Bridgerton gücünü gösterdiler. Hem Sophie'yi sıkı sıkı kucaklayıp ailelerine aldılar hem de her zaman olduğu gibi birbirlerine sonuna kadar destek çıktılar. Bu seriden ne zaman bir kitap okusam kendimi böyle bir ailenin içinde yaşamanın nasıl bir şey olacağını hayal ederken buluyorum hep.Ama tabi nerde bende böyle bir aileye düşecek şans :D Konuyu dağıtmayalım.

Benedict, Sophie'ye yani küçük hizmetçi güzeline vuruldukça vurulur ama o bir soylu beyefendisi kızımız da bir hizmetçi olduğu için onu metresi yapmayı yeğler de karısı yapmayı bir türlü akıl edemez. Bu kısımlarda da beni zıvanadan çıkarır.Hayır, bir Bridgerton'a yakıştıramadım abi. Olmaz yahu. Metres düşüncesi bile kötü. Sen kocaman sıcacık bir ailede büyümüş adamsın neyin metresinden bahsediyorsun.O metres dedikçe ben burada "Seni hadım ettireceğim Benedict! Doğru yola gel! " diye söylendim durdum. Gerçi benim söylenmeme ne gerek var Bridgerton'lar maaile Benedict'in hakkından geliyorlardı az daha..

Yani kısacası okurken yüzümde hep bir tebessüm, içimde sonuna geldiğimde yaşayacağım boşlukla okudum bu kitabı. Devamını da en kısa sürede tedarik edeceğim. Bu seri kaçmazmış gerçekten.


Kitapta en sevdiğim alıntıyı da paylaşmasam olmaz ama değil mi ? :D




MY RATING:




Son Söz Aşkın|| Fanbar
Son Söz Aşkın|| Fanbar






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS